Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 174

Wątek: No i znow podrobki CF .. tym razem Xtreme 4

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tanto Zobacz posta
    ... obydwie rózne i obydwie zapewne sa oryginalne ...
    Moim zdaniem ta po prawej to kiepska podróbka. Brak "fali", brak logo SanDisk, pojemność zawsze podawana jest cyfrą lub liczbą dziesiętną. Na oryginalnych kartach nie ma napisu "CampactFlash". Numer serii Extreme pisany jest "cyframi Rzymskimi" a nie pochyłymi liniami.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-06-2008 o 21:13
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy ja wiem czy podróbka. Zgadza się wszystko z z tym co prezentuje SanDisk na swojej stronie. I tam właśnie ta karta tak wygląda. Mam dokładnie taką samą i śmiga aż miło.

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie sprawdziłem i podłączyłem zły link, a teraz nie mogę edytować wpisu :-(
    http://www.sandisk.com/Products/Item...Flash_2GB.aspx
    Dla ułatwienia sama fotka ze strony SanDisk'a, to tak jak by ta z prawej strony
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Buaha Zobacz posta
    Czy ja wiem czy podróbka. Zgadza się wszystko z z tym co prezentuje SanDisk na swojej stronie.
    W takim razie SanDisk wypuścił na rynek dwie różne wersje etykiet tej serii kart. Spotkałem się kiedyś z kartami których etykiety wyglądały dokładnie tak jak etykieta karty umieszczonej po prawej stronie i wszystkie były podróbkami, stąd moje uwagi odnośnie ich różnic.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Na podróbki trzeba uważać. Kupiłem ostatnio Ex III i byłem zdziwiony nową "okleiną" SanDisk'a, ale po przetestowaniu karty już byłem spokojny, bo wyniki Mnie w pełni zadowoliły :-)
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciosna Zobacz posta
    ...po przetestowaniu karty już byłem spokojny, bo wyniki Mnie w pełni zadowoliły :-)
    Znane są przypadki kiedy to parametry podróbek przy kilku pierwszych użyciach nie odbiegały od parametrów (transfer) kart oryginalnych, po czym następowało drastyczne "załamanie parametrów" karty lub jej uszkodzenie. Oby takich przypadków było jak najmniej.
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar milinet
    Miasto
    Konin, Poznań, Jarocin

Domyślnie

Myślicie że skośnookie zaczną teraz obiektywy i body podrabiać?

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milinet Zobacz posta
    Myślicie że skośnookie zaczną teraz obiektywy i body podrabiać?
    Raczej nie. Było by to kompletnie nieopłacalne a podróbkę można by bardzo łatwo wykryć. Nie tak dawno Sigma próbowała przekonać potencjalnych klientów iż na rynku pojawiły się podróbki jej obiektywów, jednocześnie informując iż kupując sprzęt u oficjalnego dystrybutora mamy pewność co do oryginalności produktu. Jak informacja została odebrana można się przekonać czytając poniższy wątek.

http://canon-board.info/showthread.p...dr%F3bki+sigma
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Witam,
    Kupiłem sobie coś takiego, http://www.allegro.pl/item379445002_379445002.html , uświadomcie mnie - podróbka .... jak leszcz myślałem że za grosze będę miał dobrą kartę .... ?

... co śmieszniejsze koleś ma pełno pozytywów i też za te karty

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bondziorno Zobacz posta
    Witam,
    Kupiłem sobie coś takiego, http://www.allegro.pl/item379445002_379445002.html , uświadomcie mnie - podróbka .... jak leszcz myślałem że za grosze będę miał dobrą kartę .... ?

... co śmieszniejsze koleś ma pełno pozytywów i też za te karty
    Proponuję przeprowadzenie "testu" karty (oraz reszty elementów zestawu) zgodnie z poniższymi wytycznymi :

http://martybugs.net/articles/fakesandisk.cgi

Jeżeli różnic nie będzie to jesteś szczęśliwym posiadaczem oryginału, jeżeli będą, prawdopodobnie nabyłeś podróbkę.
    EOS + Speedlite

Strona 12 z 18 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów