Nie zapomnijcie naładować akumulatorków![]()
Nie zapomnijcie naładować akumulatorków![]()
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne
hmmmm może i ja się wybiorę?? Co prawda pomysłów na zdjęcia z tego miejsca nie mam (póki co) ale warto to zobaczyć zanim zdemolują.
Proponowałbym jakiś znak rozpoznawczy dla CB bo jak będzie ciut więcej ludzi to się nie poznamy.
Pomysłów jak na razie też nie mam, w najgorszym przypadku podpatrzy sie kilku cwaniaków i zgapi kadry - będą się powtarzać na CB kadry z pleneru
znak rozpoznawczy? Ciężka sprawa... kiedyś był chyba pomysł plakietek CB ale niewypalił
Jeśli nie będzie padać to prawdopodobnie będę miał w jednej ręce 400d + grip + kit, a w drugiej statyw... na plecach tamraca, a na twarzy głupią minę 'co się gapisz'Jeśli będzie padać (a wg new.meteo.pl nie powinno) to się sprawa skomplikuje, teraz np leje za oknem, nie wiem czy w taką pogodę będzie mi się chciało wyjść w plener.
Rany
Strasznie się cieszę, że i tutaj trwa dyskusja o Photo Day 2.0. Jestem inicjatorką spotkania i chcę rozwiać kilka wątpliwości.
Po pierwsze, rzeczywiście spodziewamy się sporej grupy, ale jesteśmy na to przygotowani.
Teren jest spory, ma kilkanaście hektarów. Niewielka jego część jest w zasadzie ogólnodostępna, więc mniej interesuje tubylców, dla przyjezdnych będzie też bardzo ciekawa. Inne miejsca po prostu będziemy musieli obejść w grupach. Mamy na dziś osiem osób porządkowych/ przewodników, jeśli będzie trzeba, zorganizujemy ich więcej.
Na szczęście na miejscu jest tak oszałamiająco wiele do focenia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Są hale i dźwigi, są robotnicy i stoczniowe bary, są historyczne budynki i muzealne instalacje, są tereny zielone i zabetonowane drogi, są tory kolejowe i budki strażnicze, jest nawet galeria sztuki - w baaaardzo ładnym wewnątrz budynku. Być może nie każdemu uda się sfocić wszystko, ale i tak cholernie warto przyjechać.
I rzeczywiście, teren zmienia się szybko. Część hal widoczna na zdjęciach z ubiegłego roku już przeszła do historii, nie pozostał nawet gruz. Prace nad centrum handlowym zaczęły się, choć na razie są to prace ziemne. Część budynków i hal jest w trakcie rewitalizacji. Tam, gdzie jeszcze dziś trwa budowa statków, wkrótce trwać będzie budowa hoteli, dróg i mieszkań.
Postaramy się możliwie sprawnie zorganizować spisanie oświadczeń i wejście na teren - bo zrezygnować z nich nie możemy. Konieczna jest ostrożność i stosowanie się do próśb straży portowej i organizatorów. Pamiętajcie o dokumentach, weźcie ze sobą długopisy, a pójdzie szybko.
Zgadza się, że zapewne do części miejsc będzie trzeba chwilę poczekać, żeby nikt sobie nie właził w kadr. Dlatego wszystkich prosić będziemy o cierpliwość na miejscu i ewentualne ustawienie się w kolejce. Sprawny przebieg imprezy zależy też od Was.
Przed samym wejściem rozdamy Wam mapki, plan imprezy, przedstawimy osoby porządkowe, rozdzielimy grupy. I przyjeżdżajcie bez obaw. Jeśli macie uwagi, wątpliwości, pytania, odezwijcie się do mnie - maile, gg, telefon znajdziecie tutaj: http://www.mmtrojmiasto.pl/kontakt
Jedyne, co może nam wejść w paradę to pogoda
Do zobaczenia! Oliwia
dzięki za opis, jeszcze krótkie pytanie - robotnicy to te osoby zajmujące się wyburzaniem, czy może będą jeszcze jacyś stoczniowcy pracować?(...) Są hale i dźwigi, są robotnicy i stoczniowe bary, są historyczne budynki i muzealne instalacje, są tereny zielone i zabetonowane drogi, są tory kolejowe i budki strażnicze (...)
Szkoda trochę że nie będzie można sobie chodzić swobodnie, bez przewodnika. Jak długo będzie trwał Photo Day?
To moze grupa Canon Board ?! Albo jakas grupa Canon-Nikon-Olimpus-Sony-Pentax albo cos. Taka bardziej Tylko o tematyce foto, poza reszta zwyklych zwiedzaczy
Gdzies widzialem ze 10:30 do 23:59![]()
Albo na koncu, zeby moc pozostac dluzej na kazdej "atrakcji" bez oddechu innych grup za soba![]()