Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 218

Wątek: Photo Day w Stoczni Gdańsk

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Też mi się tak zdawało, ale tak dla formalności zarejestrowałem się.
    W momencie mojej rejestracji byłem 77 zapisaną osobą :/
    ja 107. Zastanawiam się czy przy tak licznej grupie warto brać statyw, żeby porobić jakieś zdjęcia bez tłumu w kadrze trzeba będzie strasznie szybko strzelać. Czas na rozstawienie statywu raczej dyskwalifikuje... może monopod? Ale czy monopod nadaje się do szerokiego kąta (kit hehe), krajobrazów itp?.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    ja 107. Zastanawiam się czy przy tak licznej grupie warto brać statyw, żeby porobić jakieś zdjęcia bez tłumu w kadrze trzeba będzie strasznie szybko strzelać. Czas na rozstawienie statywu raczej dyskwalifikuje... może monopod? Ale czy monopod nadaje się do szerokiego kąta (kit hehe), krajobrazów itp?.

Pozdrawiam,
    Ja biorę. Jest do obejrzenia tylko kilka miejsc. A stocznia będzie otwarta dosyć długo. Nie będzie to zwiedzanie biegiem (mam nadzieję). Zresztą 2,5 kg można ponosić raz na jakiś czas. :-D

Coś już napisał Awatar samson_miodek
    Miasto
    Ciechanów/Wejherowo/Gdynia

Domyślnie

Też mi się tak zdawało, ale tak dla formalności zarejestrowałem się.
    W momencie mojej rejestracji byłem 77 zapisaną osobą :/
    Chyba nie trzeba sie rejestrować (mimo to zrobiłem to), wystarczy być o tej godzinie na miejscu przed bramą, podpisać kwitek i cykać foty - ja też z kitem KIT to podstawa Do zobaczenia!

Co do kolejnych napewno jeszcze będzie jakiś plener tam może za rok - ale mają duże plany co do tego miejsca więc sie trzeba śpieszyć bo potem może nie będzie co fotografować.

Ej chłopaki - jakiś znak rozpoznawczy z FORUM? Czy po prostu Canon wystarczy?

Timo - z tym kitem coś się wymyśli Nie martw się - chyba że teraz jakiegoś szybko kupisz za grosze
    duszy nie umyjesz mydłem

Bywalec
    Miasto
    Olesno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson_miodek Zobacz posta
    Timo - z tym kitem coś się wymyśli Nie martw się - chyba że teraz jakiegoś szybko kupisz za grosze
    nie ma sensu, bo paczka z taśma do mojej tokiny jest juz w polsce, wiec za kilka dni powinieniem miec sprawne szklo, wiec mi sie nie oplaca, tymbardziej, ze mam inne wydatki.

a i tak moja obecnosc robi sie coraz mniej realna
    Canon 30D, Canon 7D, Tokina 28-70/2.8, Tokina 80-200/2.8, Canon 70-200/2.8L ISUSM, Canon 50/1.8, Canon 18-55/3.5-5.6 IS, Nissin Di866 Mk 2
    moje zdjęcia na CB: koncertowe, portrety, nocne

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

timo, jak już się znajdziemy to nie powinno być problemu z wymianą na chwilę lub dwie.
    Problemem może być znalezienie się

robgr85, teren stoczni raczej do małych nie należy wiec raczej strasznego scisku nei będzie, może najwyżej tzreba będzie chwilę poczekać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

timo, jak już się znajdziemy to nie powinno być problemu z wymianą na chwilę lub dwie.
    Problemem może być znalezienie się

robgr85, teren stoczni raczej do małych nie należy wiec raczej strasznego scisku nei będzie, może najwyżej tzreba będzie chwilę poczekać
    Opis jaki widnieje na tamtej stronie, sprawia wrażenie jakby mimo wszystko grupa miała mieć jakiegoś przewodnika. Na razie jest ponad sto osób zadeklarowanych na portalu, nie wszyscy się zapisują... jak zejdzie się 500 osób to będzie zonk

Odnośnie tych ludzi w kadrze - w ostateczności można robić kilka klatek tego samego ujęcia na statywie i potem 'wymazywać' ludki korzystając z kolejnych zdjęć. Statyw jednak zabiorę

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

I ja takze bede ! To moze byc ostatni gwizdek by tam wejsc i porobic zdjecia, pozniej moze byc juz za pozno A ze uwielbiam takie klimaty to biore plecak i lapka zeby zdjecia systematycznie zrzucac Mam nadzieje ze bedzie tyle miejsca...

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    A ze uwielbiam takie klimaty to biore plecak i lapka zeby zdjecia systematycznie zrzucac
    to ile zamierzasz tam spędzić czasu? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

ja mam tylko 1gb, czyli jakies 120-130 Raw'ow :P Ale pewnie z 5 godzin i tak zejdzie zeby zachaczyc o rozne oswietlenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    ja mam tylko 1gb, czyli jakies 120-130 Raw'ow :P Ale pewnie z 5 godzin i tak zejdzie zeby zachaczyc o rozne oswietlenia
    a nie byłoby wygodnej dokupić (może od kogoś pożyczyć) dodatkową kartę? Nie wiem jakie tam są warunki, ale dziś u mnie za oknem pierwsze płatki śniegu się pojawiły - pewnie ciężko będzie w takich warunkach odpalać laptopa i zrzucać fotografie (nie niszcząc go).

U mnie pewnie skończy się na przestrzeleniu stoczni z każdego możliwego kąta (aż mi się karty skończą), mam tylko nadzieję że pogoda będzie znośna

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów