O ile dobrze pamiętam RAW 5DMKII waży jakieś 21MB... W tej recenzji niektóre fotki ważą 4,5MB - już sama kompresja chyba je dojedzie (nie wspominając o wcześniej wymienionych przez Was wadach).
O ile dobrze pamiętam RAW 5DMKII waży jakieś 21MB... W tej recenzji niektóre fotki ważą 4,5MB - już sama kompresja chyba je dojedzie (nie wspominając o wcześniej wymienionych przez Was wadach).
Pozdrawiam
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Oglądam te fotki i dochodzę do wniosku, że chyba poziom podniecenia nowością fotografa był tak duży, że przydarzyły mu się ewidentne wadliwe ujęcia, które powinny trafić bezwarunkowo do kosza, a nie do prezentacji możliwości foto nowego korpusu.
Parę zdjęć przypomina swoją jakością to czego można się spodziewać po tym korpusie.
Oglądałem jedynie te Japonkę - abstrahując od jakości zdjęć to ona faktycznie jest brzydka, może to trochę tłumaczy fotografa![]()
Ale wysokie iso jest moim zdaniem rewelacyjne: http://www.pbase.com/plspezza/5d_mark_ii
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Przy tym modelu (zamówienia do maja 09) Canon powinien sięgnąć dna - cena za tą puszkę oraz odsetek walniętych, rozregulowanych, z przesuniętymi czujnikami AF pion/poziom (wtedy nic nie da regulacja z poziomu puszki) da znać o sobie.
Dodatkowo zaczynamy dostawać pliki z tak dużą ilością pikseli, że do poprawnej oceny ostrości imho konieczny jest back to the roots - czyli odbitki 30x45.
Ja chciałbym zobaczyć takie sample z 5DII:
- 70-200 4 IS - f/4, f/8, f/16
- 200/2 - f/2
- 85L - f/8, f/11
- 24II - f/1.4, f/2.8, f/4; w kadrze ze cztery osoby, portret, by ocenić poprawę ostrości na krawędziach