Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

sample wygladaja na zepsute szkla i zadne tam ze w jpg robil nie tlumacza. jesli to wina matrycy to beda jaja, choc w to najzwyczajniej nie wierze
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    sample wygladaja na zepsute szkla i zadne tam ze w jpg robil nie tlumacza. jesli to wina matrycy to beda jaja, choc w to najzwyczajniej nie wierze
    Pisałem o jpg bo zasadniczo różnica pomiędzy detalem z jpg i RAW jest dramatyczna. Tutaj winę najwidoczniej ponoszą szkła co w połączeniu z dość miękkimi jpgami (podejrzewam standardowe ustawienia) daje widoczny efekt.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Pisałem o jpg bo zasadniczo różnica pomiędzy detalem z jpg i RAW jest dramatyczna. Tutaj winę najwidoczniej ponoszą szkła co w połączeniu z dość miękkimi jpgami (podejrzewam standardowe ustawienia) daje widoczny efekt.
    Powiem ci ze wg mnie ostrosc jpgow prosto z puchy canona 5d nie jest "dramatyczna" vs RAW.

A co do ustawien to picture styles na Portret i shpns na 2. Wlasnie siedze nad taiemi zdeciami ze studia i 5d duuuuuuuuuuuuuuuuzo ostrzejsze. no ale tutaj winie szklo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    24-70L 2.8 i 70-200L 2.8, 50 1.2 L zepsute? To już są niezłe jaja
    tez mi sie to dziwne wydaje..
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 19-11-2008 o 11:07 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Ostatnio edytowane przez arra ; 19-11-2008 o 11:03

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Dla mnie gościu chyba zapomniał że bawił się ustawieniami FF/BF ;-), inaczej to
    wielka kupa.

Jeśli tak mają współpracować szkła canona albo korpus canona 5D MKII no to gratuluje canonowi

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Dla mnie gościu chyba zapomniał że bawił się ustawieniami FF/BF ;-), inaczej to
    wielka kupa.

Jeśli tak mają współpracować szkła canona albo korpus canona 5D MKII no to gratuluje canonowi
    Na FF/BF to nie wygląda bo widać że przed i za twarzą modelki jest mniej ostro. Raczej stawiam na to że ktoś posmarował przednią soczewkę obiektywu albo matrycę masłem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Przy tym modelu (zamówienia do maja 09) Canon powinien sięgnąć dna - cena za tą puszkę oraz odsetek walniętych, rozregulowanych, z przesuniętymi czujnikami AF pion/poziom (wtedy nic nie da regulacja z poziomu puszki) da znać o sobie.

Dodatkowo zaczynamy dostawać pliki z tak dużą ilością pikseli, że do poprawnej oceny ostrości imho konieczny jest back to the roots - czyli odbitki 30x45.

Ja chciałbym zobaczyć takie sample z 5DII:

- 70-200 4 IS - f/4, f/8, f/16
    - 200/2 - f/2
    - 85L - f/8, f/11
    - 24II - f/1.4, f/2.8, f/4; w kadrze ze cztery osoby, portret, by ocenić poprawę ostrości na krawędziach

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów