Strona 144 z 315 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 431 do 1 440 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Ech ten Canon , tak zmascic taki fajny aparat. Stara matryca + dobry AF i by mieli mistrza sprzedaży przez 2 lata, a tak to pozostaje czekać na testy i dalej mieć myślenice.
    Pozdrowki
    Paweł
    A tak to było gówniany AF + dobra matryca i canon miał dojną krowę przez parę lat dlatego tak długo zwlekali, a crop jest denerwujący. Jestem ciekaw jak mkII będzie współgrała z moją 12-24, :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

p.s. jak bym teraz miał wchodzić w całą zabawę z systemami to bym wziął nikona<-- tylko nie bijcie
    a co to jest aparat???

mirqxx
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    Powtarzasz jakies opinie zaszłyszane gdzieś w sieci czy sam sprawdzałeś ? Na tym szkle (10-20) nawet na 20mmm winieta jest gigantyczna.
    Tak to jest jak się podpina EF-S do FF 10mm (Canon 10-22) na 5D:

W temacie 5DmkII: za mniej niż 8k kupię to body dla samego wyższego (niż w 5D) użytecznego ISO. Więcej MP, LV, LCD, uszczelki, odkurzacz, 2s samowyzwalacz i cała reszta (nie wykluczając filmów) to miłe dodatki. AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"? Chociaż w sumie nie od dzisiaj wiadomo, że każdy przeciętny Polak jest politykiem, prawnikiem i lekarzem w jednym.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirqxx Zobacz posta
    Tak to jest jak się podpina EF-S do FF 10mm (Canon 10-22) na 5D:

W temacie 5DmkII: za mniej niż 8k kupię to body dla samego wyższego (niż w 5D) użytecznego ISO. Więcej MP, LV, LCD, uszczelki, odkurzacz, 2s samowyzwalacz i cała reszta (nie wykluczając filmów) to miłe dodatki. AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"? Chociaż w sumie nie od dzisiaj wiadomo, że każdy przeciętny Polak jest politykiem, prawnikiem i lekarzem w jednym.
    OT: Walnęło lustro w soczewkę EF-S'a?
    .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak im dłużej czytam i ogladam to co produkuje 5D MkII to tym bardziej skłaniam sie do zakupu MkI. Czy sa tacy co maja zblizone poglądy?

Pozdrowki
    Paweł
    Są, nawet mają swój wątek

Początki nałogu

Domyślnie

A gdzie?
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Coś już napisał

Domyślnie

Tak im dłużej czytam i ogladam to co produkuje 5D MkII to tym bardziej skłaniam sie do zakupu MkI. Czy sa tacy co maja zblizone poglądy?

Pozdrowki
    Paweł
    bo tu nie ma co czytać... same narzekania osób które nie miały aparatu w ręku.... myśle że jak sie komus nie spieszy to lepiej poczekać aż cena troche spadnie... i kupić nowe 5d.... poza tym robiłem dziś fotki d700 (który tutaj z kolei w wypowiedziach jest jakimś niedoścignionym wzorem) i AF wcale nie jest taki doskonały... no i obrazek.... bardzo fajny... ale te kolory... jednak Canon zamiata...iso 3200 na wypasie na maxa... ale tesh nie jest to puszka doskonała... więc spokojnie.... co tu dużo gadać... bez podniety... 3-4 tygodnie wyjdzie pucha i będzie wiadomo co sie bardziej oplaca kupić
    i don' leave my home without my Canon

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Kubman podobno na dniach bedzie miec nowa piatke wiec duzo rzeczy sie wyjasni.

OT: Co to znaczy "tesh" ?!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    OT: Co to znaczy "tesh" ?!
    Rooshoffe "też"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirqxx Zobacz posta
    AF jakby był lepszy to by był. Nie ma to nie ma. Tyle. Nie wiem po co 100 stron na temat "polityki Canona"?
    Nie wiesz? To ja Ci wytłumaczę. Pan Masaya Maeda z Canona w wywiadzie dla dpreview.com powiedział, że AF w 5DmkII jest dokładnie taki sam jak w starym 5D dlatego, że użytkownicy bardzo pozytywnie go oceniali, nie skarżyli się na jego działanie i wszyscy zgodnie twierdzili, że jest bardzo dobry. Dlatego Canon uznał, że nie ma co zmieniać.

Może więc pora zacząć trochę narzekać. Wyjdzie narzekanie od użytkowników, to się przeniesie na ludzi piszących testy w mediach, a to z kolei w prostej linii przeniesie się na kolejne decyzje w Canonie.

Naprawdę ciągłe głaskanie i wychwalanie Canona nie jest nam na rękę.

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Pisząc NAM kogo masz dokładniej na mysli?
    Bo MOIM zdaniem jesli wprowadziło się opcję doprecyzowania idywidualnej współpracy układu AF z obiektywami - to będzie super.
    Będzie żyleta.
    I myślę że to rozliczne grono o którym pisze p.Masaya faktycznie istnieje - grono ludzi którzy nie oczekują że apart osiągnie na poziomie full automatycznej pracy (mam na mysli tryb pracy "hand up i serią") 100% precyzję.
    Dooobra - i tak wiem że jestem w mniejszości :-)
    Czekam tak jak wszyscy i bardzo się cieszę z MicroAdjust, z wyższych ISO, z Live Wiew. trzepaczki, dużego i lepszego LCD, więcej CFów.
    I modlę się (choć po samplach nie widac) by nie stracił tego "czegoś" co przywróciło magię fotografi analogowej - cyfrówkom.

Strona 144 z 315 PierwszyPierwszy ... 4494134142143144145146154194244 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów