Strona 194 z 312 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 931 do 1 940 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

3 zdjecie zdecydowanie odpada...myslalem ze kolejne zdjecie bedzie jeszcze lepsze a tu zonk
    5dm2

Spotlessmind
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    myslalem ze kolejne zdjecie bedzie jeszcze lepsze a tu zonk
    Przepraszam, że rozczarowałem
    Zdjęć nie wrzucałem wg jakiejś kolejności sorotwania od najsłabszego do najlepszego a po prostu chronologinicze wg kolejności ich zrobienia. To były moje pierwsze w życiu próby portretowe. Nigdy wcześniej nie zrobiłem ani jednej klatki tego typu. Na tym plenerze również nie zrobiłem ich specjalnie wiele, bo zaledwie 72 klatki. Kolejne również mogą okazać się słabsze (wg ich ogólnego wrażenia - bo błędów nie będą miały tych samych) od poprzednich, ale ja przecież nie wrzucam ich tutaj, żeby się nimi pochwalić tylko żeby się czegoś dowiedzieć od bardziej zaawansowanych czy też od lepiej zorientowanych. Mogę umieszczać je nadal. Lubię krytykę. A przy okazji być może ktoś się czegoś nauczy na moich błędach.

Chyba, że mam przestać. Chociaż nie ukrywam, że to forum i ten wątek wg mnie jest najbardziej pomocny dla osób w mojej sytuacji czy też tych, którzy zamierzają dopiero zacząć. Lepszego wątku w sieci nie znalazłem. Zamierzałem tu umieścić może jeszcze z 4-5 zdjęć. Nie więcej. I z pewnością nie zapytam już o coś, czego się już od Was dowiedziałem.
    Przy okazji dziękuję wszystkim za dotychczasową pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

moze pomysl o swoim watku?

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Czytalem, czytalem, ale czy napewno wszystko zrozumialem no i dlatego, zeby moc sie czegos dowiedziec pokazuje taka oto fotke:

Prosze bardzo o jakies wskazowki.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

wlosy po lewej stronie zdjecia troszke zakrywaja oko i chyba chustę bym widział inaczej ulozona

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

nie podoba mi sie kadr. inaczej widzialbym to zdjecie. moglbys troche nizej z kadrem poleciec. no i to zasloniete oko troszke drazni
    5dm2

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Hmmm no to i ja coś wrzucę ;p

.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Hmmm no to i ja coś wrzucę ;p
    Najpierw coś wyrzuć - wbudowaną lampę błyskową. Najlepiej zaklej superglue i zapomnij że istnieje.
    A jeśli to nie była wbudowana to skąd czerwone bliki w oczach na zdj nr 2? I skąd takie płaskie światło i nieciekawy cień na zdj nr 1?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Najpierw coś wyrzuć - wbudowaną lampę błyskową. Najlepiej zaklej superglue i zapomnij że istnieje.
    A jeśli to nie była wbudowana to skąd czerwone bliki w oczach na zdj nr 2? I skąd takie płaskie światło i nieciekawy cień na zdj nr 1?
    Vitez, nie rozumiem tego chłopaka. Wszyscy radzą żeby przeczytał cały wątek od początku, i zaczął robić nowe zdjęcia gdy skończy czytać (ze zrozumieniem) a ten dalej swoje gówniane gnioty tutaj linkuje.

Wiem, że to 'pierwsze kroki z portretem', crazyeyesdog - czy nie zauważyłeś że mimo wskazówek jakie dostajesz ciągle popełniasz te same błędy?

Jak chcesz koniecznie doświetlać zdjęcia to zdejmij lampę z sanek, jeśli nie możesz, a uważasz że i tak nie dasz rady bez doświetlania to zobacz jak można to robić przy pomocy blend (nie trzeba kupować markowych, mozna wybrać się po srebrne płachty pod szyby samochodów dostępne w marketach): http://www.lighting-academy.com/index.php?id=video
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 19-11-2008 o 11:49
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Strona 194 z 312 PierwszyPierwszy ... 94144184192193194195196204244294 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów