Aby uaktywnić obsługę OpenGL należy zaznaczyć tą opcję w opcjach. Edit > Preferences > Performance > Enable OpenGL Drawing. Oczywiście opcja ta jest dostępna tylko jeżeli wasz karta graficzna wspiera OpenGL 2.0 i Shader Model 3.0.
Aby uaktywnić obsługę OpenGL należy zaznaczyć tą opcję w opcjach. Edit > Preferences > Performance > Enable OpenGL Drawing. Oczywiście opcja ta jest dostępna tylko jeżeli wasz karta graficzna wspiera OpenGL 2.0 i Shader Model 3.0.
moze ktos z Was sie orientuje kiedy bedzie dostepna Polska wersja testowa CS4 ?
Canon 450D + 18-55 IS + 55-250 IS, Sandisk SDHC EXTREME III 4GB
no i niestety z moja karta graficzna zbyt dobrze to nie dziala :-?
system vista 64bity i cytat z http://kb.adobe.com/selfservice/view...404898#vista64
Display card: ATI Radeon HD 2600 XT
Issue: Images display in chunks and with lines.
Solution: Turn off Enable OpenGL Drawing.
O ile zmiany w acr są interesujące (aczkolwiek nie niezbędne), osobiście coś nie przekonują mnie zmiany wprowadzone w cs4 w zakresie ergonomii operacji na plikach...Pomimo zgrubnej personalizacji interfejsu jakoś to wszystko nieporęcznie poustawiane i ciężko zmienić przyzwyczajenia.
Póki co chyba pozostanę wteczniakiem na trójce, z czasem może odkryję coś w cs4 co mnie zachęci do przesiadki.
C-F-K - forever
Tak to jest jak sie kupuje kartę o której piszą "kastrować każdy może"- http://pclab.pl/art27194.html
Kup dowolnego Radka 3450 - 130zł to nie wielki majątek.
mam jeszcze pytanko z obsługi cs4: w jaki sposób uruchomic to narzędzie "inteligentne skalowanie obrazu"? Jak to działa? sorki jeśli pytam o cos dla was oczywistego.
blum ja nie wiem czy to pomoże ale mam HD 2600 pro i zassałem najnowsze stery i dało rade odpalić![]()
Moje skromne portfolio.
Mój fecebook'owy profil
""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""
dzieki venomer ale niestety. bede musial zrobic jak Vitez napisal. tez mam hd 2600 pro, zacytowalem xt bo nie bylo wzmianki o pro
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jakby cos to zadzialalo
sciagnalem stery 8.11 czyli najnowsze ale te opisane
Display Driver
1 of 2 / 37.3MB / 8.11 / 11/12/2008 / Display Driver Only
Ostatnio edytowane przez blum ; 17-11-2008 o 01:05 Powód: Automerged Doublepost