Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 107

Wątek: Photoshop CS4 released

Domyślnie

Kolaj, serdeczne dzięki. Nareszcie będę mógł wykasować sc3 bo trzymałem oba tylko z tego powodu.

5D mk II, 35/1.4 L USM, 50/1.4 DG HSM, 70-200/2.8 L USM, 300/2.8 L IS USM, EX x2, 580 II

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

W PS3 była magiczna opcja
    Automate -> PDF Presentation

Czy wie ktoś gdzie to jest w PS4? Szukam wszędzie i nie mogę już doszukać się

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Witam

mam mały problem - w Bridge z CS4 nie wyświetlają mi się miniaturki RAWów z 5DmII. Do samego PS'a CS4 najnowszą wersję ACR zciągnąłem, czy muszę jakoś nauczyć Bridge osobno jak ma je widzieć ??

Zastrzegam, że jestem totalnym beginerem jeśli chodzi o obróbkę RAW pod PS. Do tej pory pracowałem na PS 6.0 a RAWy leciałem pod Capture One 4.

Z góry dzięki za pomoc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Znalazłem rozwiązanie problemu: wrzuciłem najnowszy ACR do katalogu PS'a a trzeba było tu:
    C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS4\File Formats

Wrzuciłem i wszystko gra.
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 11-01-2009 o 15:51 Powód: Automerged Doublepost

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam

mam irytujący problem, a mianowicie panele, które mam ułożone w trzech poziomach samoczynni zwijają mi się przy starcie cs4 lub przy wczytaniu zdjęcia z ACR. Muszę każdorazowo klikać panele, żeby się rozwinęły, co wyprowadza mnie z równowagi. Zna ktoś przyczynę tego kłopotu?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zakupiłem niedawno CS4 (PC) i jak większość użytkowników doświadczyłem problemów z wydajnością nowego systemu obsługi wyświetlania.

CS3 działał jak rakieta (T8300, 3GB, nvidia 9300M - laptop), a CS4 nie bardzo... Ciągle rwał obraz itp.

Ale od wczoraj wszystko śmiga Zainstalowałem najnowsze sterowniki nvidia 179 beta, wyłączyłem Vert Sync w ustawieniach GPU, dodatkowo warto odznaczyć Animated Zoom i Flick Panning.

Teraz mój CS4 śmiga! Może komuś się to przyda.

Kubaman
    A "window>workspace>save workspace" nie działa?
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 23-01-2009 o 21:32 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie, mam oczywiście zapisane swoje ustawienia, i jak je wgram na nowo, to panele się rozwijają. Na jeden raz, przy następnej focie się zwijają. Krew mnie zalewa. W opcjach paneli jest pozycja "automatycznie zwijaj panele", ale zaznaczanie czy odznaczanie nie pomaga. Używam wersji 64 bit, które z moimi 8gb ramu śmigają fantastycznie (viśta ma wyłączony swap, ps cs4 startuje w max 4 sekundy). Mam jednak czasem zwisy i wydaje mi się, że ta wersja nie jest do końca dopracowana niestety. No ale za to rakieta.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mam takie pytanko:
    jak zrobić, żeby miniaturki w Bridge'u CS4 chodziły tak jak w CS2, czyli żeby nie trzeba było czekać te pół-1 sekundę, żeby się załadowały przy przeglądaniu zdjęć tylko były od razu?

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    W PS3 była magiczna opcja
    Automate -> PDF Presentation

Czy wie ktoś gdzie to jest w PS4? Szukam wszędzie i nie mogę już doszukać się
    Ja tez tego szukam.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zrobienie własnej akcji ?
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reason Zobacz posta
    Ja tez tego szukam.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zrobienie własnej akcji ?
    bridge->przestrzeń robocza wyjście->pdf
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

mam problem z kursorem od brush'a (pedzel). wyglada on tak, ze po powiekszeniu koncowki pedzla do ok 100pix czesc kursora znika i strasznie utrudnia to jakakalwiek prace. wylaczenie gpu drowing pomaga, ale to taka fajna opcja, ze wolalbym nie rezygnowac z niej.

ps drivery dzisiaj aktualzowalem i nic. karta to nvidia go 7600.

tak to wyglada:

I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów