Strona 225 z 315 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 241 do 2 250 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Dziś byłą prezentacja 5dm2 w sklepie (i zdaje się autoryzowanym serwisie Canona) ISS w Dublinie ( http://www.imagesupplysystems.ie/news.htm ). Niestety tylko do 17-tej, więc nie zdążyłbym po pracy :/ Zapowiadają sprzedaż pod koniec listopada, jak tylko będę mógł to się tam wybiorę i może coś dowiem...
    Ciekawe kiedy w naszym Demoludku się pokaże i będzie można sobie pomacać osobiście ??
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_D Zobacz posta
    pracuje na 40D rzeczywiscie z ostrzeniem to ma problemy, troche ciemniej lub malo kontrastu to mozna zapomniec o dobrym zdjeciu, mialem poprzednio 400D i wydawalo sie mi ze 400D lepiej radzil sobie z polmrokiem niz 40D . czekam teraz na nowe 5D II zoabczymy co przyniesie los ..... o losie....
    faktycznie puszke oddaj do serwisu, AF przedmuchaj bo ja na autofocus w tej puszcze naprawde nie moglem narzekac, ba bylem zadowolony z niego jak cholercia
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu

Domyślnie

Ja nie rozumiem tego pozycjonowania 5d mk II za pomoca AF. Nikon D700 jakos wyszedl i nie skastrowal sprzedazy D3...ma co prawda celowo zaimplementowany wolniejszy AF niz jego starszy brat ale i tak jest szybszy i sprawniejszy niz ten w 5D...Wiec czemu Canon nie mogl zrobic czegos podobnego? Wystarczylo podniesc lekko cene i powstalby wyrazny segment 50d - 5d mk II - 1d mk III/1ds

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Ja nie rozumiem tego pozycjonowania 5d mk II za pomoca AF. Nikon D700 jakos wyszedl i nie skastrowal sprzedazy D3...ma co prawda celowo zaimplementowany wolniejszy AF niz jego starszy brat ale i tak jest szybszy i sprawniejszy niz ten w 5D...Wiec czemu Canon nie mogl zrobic czegos podobnego? Wystarczylo podniesc lekko cene i powstalby wyrazny segment 50d - 5d mk II - 1d mk III/1ds
    Mogli zrobić tak: lepszy AF ale matryca 12.8 mpix i już byłoby coś "gorszego" niż 1DsIII. Tylko że wtedy aparat byłby dokładnie na tej samej pozycji co D700 a widocznie tego chcieli uniknąć. Z mojego punktu widzenia te 21mpix są zupełnie zbędne, wolałbym niższe szumy i większe DR na 12.8mpix z lepszym AF.
    Myślę że skośnookie ludziki chcą w ten sposób wymusić kupno jedynki przez tych, którzy zawodowo używają teraz starego 5D. Oni na śmieszne bajery typu filmy jak w małpce czy więcej megapikseli przecież nie polecą

Początki nałogu

Domyślnie

Tak szczegolnie 1d mk III z jego rewelacyjna kontrola jakosci i niezawodnym AF

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Oni na śmieszne bajery typu filmy jak w małpce czy więcej megapikseli przecież nie polecą
    Śmiej się śmiej - nawet na tym forum jest chyba kilka osób które dsem sa zainteresowane ale odstrasza ich lekka leciwosc lcd i reszty "bajerow".

Ja się nie dziwie - wydajesz 8k usd, dostajesz super af, ergonomie i uszczelnienia ale cała reszta jest o generacje do tylu. Cos nie tak.

Jak dla mnie to maks w wakacje premiera mk4.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wydaje sie w chwili obecnej ze ta nowa piatka moglaby sie nie pojawic wogole i nikt by nie plakal bo dla kogo jest ta puszka? Filmiki i megapixele jak w najgorszych chwytach marketingowych i komu to? Mnie totalnie odstrasza 21 mpix.......
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    wydaje sie w chwili obecnej ze ta nowa piatka moglaby sie nie pojawic wogole i nikt by nie plakal bo dla kogo jest ta puszka? Filmiki i megapixele jak w najgorszych chwytach marketingowych i komu to? Mnie totalnie odstrasza 21 mpix.......
    Jest całkiem spora ilośc osób których to nie odstrasza. Zapewne to dla nich. Mnie zresztą też sporo rzeczy się w tej puszce podoba i pewnie będę tym naiwniakiem, który sobie sprawi to badziewie na wiosnę ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sirAvalon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Tak szczegolnie 1d mk III z jego rewelacyjna kontrola jakosci i niezawodnym AF

całe to gadanie o masakrycznym AF w 1D to jedno wielkie nieporozumienie. Dziwne, że posiadacze wyżej wymienionej puszki się skarżą, wszystko co złe wychodzi od tych, którzy nigdy tej puszki w ręku nie trzymali, a naczytali się opaczne.pl. Prawda jest taka, że nie ma w tej chwili lepszego canona, jesli chodzi o AF (bo ten w 1Ds jest w zasadzie taki sam). Po BEZPŁATNYM usunięciu usterki (właściwie tylko dla lepszego samopoczucia) po prostu nie można złego słowa na temat AF w 1D powiedzieć!

Jak czytam opinie na temat 1D to śmiać mi się chce, a jedynym powodem, dla którego nie kupię tej puszki (przynajmniej narazie) jest po prostu jegeo cena.

Żeby nie było nieporozumień - 1D nie posiadam, aczkolwiek miałem okazję bawić się tą puszką (bez naprawy 'usterki') i porównując 40D to przy tym zwykły śmieć!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

inna sprawa ze usterka byla tylko w pierwszych egzemplarzach, kupujac teraz nowe 1D usterki AF nie uswiadczymy

ja majac 5D i zarabiajac na nim na pewno nie kupie 5DmkII, nie kupie tez Ds'a mkIII bo po prostu mi sie to nie oplaca, a Mpx za duzo, pasowal by mi 1Ds mkII ze swoimi 16MPx ale wolalbym kupowac nowy sprzet no i jak juz wydawać w takim wypadku jakąś kasę to na nowszą technologie...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 225 z 315 PierwszyPierwszy ... 125175215223224225226227235275 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów