Strona 125 z 315 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 241 do 1 250 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Artykul o 5D mkII (po angielsku). Zawiera wypowiedzi ludzi z canona na temat np. kwesti czemu zaimplikowali video mode.

http://www.bjp-online.com/public/sho...ml?page=816501

Jakos nieszczegolnie zaskoczyla mnie wypowiedz:
    "Asked whether the MkII will deliver the same quality of pictures as its predecessor, Owen (Canon's team leader in the DSLR product planning division)says, 'We hope so. We haven't done detailed testing in the wild yet. The benchmark is the 1Ds MarkIII and we feel that the 5D MkII brings a similar level of image quality.'

Poprostu dowalili pixeli i tyle a czy plastyka/jakosc zdjec bedzie taka jak w mkI to im wisi- i tak sie sprzeda.
    Ostatnio edytowane przez redrash ; 28-09-2008 o 21:55

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    To może wszyscy którzy ostrzymy zęby na nową piątkę umówmy się, że przez pierwsze 2 miesiace nikt z nas go nie kupi, jak canon zobaczy że body się nie sprzedaje opuści cenę .
    Moja strategia jest prosta, odłożyłem 6k pln na ten cel i czekam... Czekam do wiosny, musi się udać Martwią mnie tylko filmy. Dla mnie to zupełnie niepotrzebny gadżet podbijajacy cenę.

Coś już napisał Awatar redrash
    Miasto
    scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta

Moja strategia jest prosta, odłożyłem 6k pln na ten cel i czekam... Czekam do wiosny, musi się udać Martwią mnie tylko filmy. Dla mnie to zupełnie niepotrzebny gadżet podbijajacy cenę.
    no co ty? Canon filmy gratis dorzucił.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon może i gratis, ale o spadku cen zadecyduje popyt, a nie Canon, a do popytu trzeba dodać napalonych na filmy, niestety...

Uzależniony

Domyślnie

a mnie moja strategia chyba wywiodła w pole, sprzedałem 30D i teraz mam gówno, no i jeszcze coraz większe oczy.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    a mnie moja strategia chyba wywiodła w pole, sprzedałem 30D i teraz mam gówno, no i jeszcze coraz większe oczy.
    moja strategia jest taka, że pracuję nad szefem, żeby kupił 5 D II - myślę że sprawa w tygodniu się wyjaśni.

Kolejny etap strategii to robienie onanistycznych testów w pracy.
    Zdjęć prawdziwych nie będę robił bo raz że nie umiem a dwa że mi czasu zabraknie.
    (przez wyżej wymienione onanistyczne testy)

:-)

Domyślnie

Całe szczęście nie muszę teraz kupować aparatu, do marca wiele się wyjaśni, mam nadzieję, że do tego czasu kilku ślubnych przetestuje ten aparat w boju, bo z czytania tych tekstów nic mądrego nie wynika.

Pozdr
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ten wątek pobije rekord w ilości postów jeszcze zanim uszka sie w sklepach pokaze. Nie liczylbym na szybki spadek ceny w najbliższych miesiącach, patrząc na jego popularnosc i tęskontę za czymś nowym w tym segmencie. Mówię o tych co kaniona opuszczac nie chcą...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jeżeli sugerujesz że ktoś jest trollem, złośliwcem itp. to potem się nie dziw że taka osoba może coś Tobie zarzucać.
    Jeśli chodzi o poziom dyskusji to jak na razie rozmawiamy o 5D II i jego cechach - a pierwszą osobą która ten poziom zaniżyła byłeś Ty (wyzywając od trolli itd.)
    Jeśli chodzi o poziom dyskusji to taka wypowiedź ^^^^ też go nie podwyższa . Niepotrzebne te emocje.

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ten wątek pobije rekord w ilości postów jeszcze zanim uszka sie w sklepach pokaze. Nie liczylbym na szybki spadek ceny w najbliższych miesiącach, patrząc na jego popularnosc i tęskontę za czymś nowym w tym segmencie. Mówię o tych co kaniona opuszczac nie chcą...
    Myślę że cena się będzie długo trzymać. Ta puszka nie ma konkurenta póki co. Oczywiście można zmieniać system, obrażać się, wyśmiewać, pisać listy protestacyjne. Natomiast jak ktoś nie ma ochoty na takie wygibasy to nie bardzo ma wyjście.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-09-2008 o 23:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Canon może i gratis, ale o spadku cen zadecyduje popyt, a nie Canon, a do popytu trzeba dodać napalonych na filmy, niestety...
    Prawda, ze cena nie spadnie, dopoki sie rynek nie nasyci na danym poziomie. Ale za to _cena poczatkowa_ jest ustawiona w zaleznosci od spodziewanej sprzedazy (im wiecej Canon spodziewa sie sprzedac, tym nizej moze zejsc z cena). Apapraty EOS to nie bawelna, ropa, czy tusze wieprzowe. Kiedy nikt nie kupuje wieprzowiny, to jej cena moze spasc prawie do zera, i odwrotnie. Kiedy nikt nie kupuje danego body, to sie go wycofuje i zastepuje innym, a nie obniza cene. Duzy popyt nie podwyzsza ceny, bo Canon moze tych aparatow natrzaskac wiecej niz swiat jest zdolny kupic. Dlatego ci, ktorzy kupuja 5d2 jako kamere, to przyjaciele fotografow. Gdyby udalo sie skutecznie zareklamowac 5d2 jako przycisk do papieru, mlotek, albo mp3 player, to cena bylaby jeszcze nizsza.

Natomiast prawda jest, ze sprzedawcy w Polsce, ktorzy i tak nie moga liczyc na masowa sprzedaz, chca wyssac najpierw tych nielicznych co zaplaca kazda cene, ale to nie jest taktyka Canona.

Strona 125 z 315 PierwszyPierwszy ... 2575115123124125126127135175225 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów