Richie - dobry link. Bo zdjęcia są bez lampy i widać, co ta pucha potrafi na wysokich czułościach. ISO 3200 miód, 6400 używalne.
Richie - dobry link. Bo zdjęcia są bez lampy i widać, co ta pucha potrafi na wysokich czułościach. ISO 3200 miód, 6400 używalne.
O obiektywach wiem prawie wszystko
eee pewnie odwolaja calkiem i zrobia juz 5DmkIII huhue na jesien 2009 :P
prawdopodobnie jakis emigrant z polski zostal magazynierem w canonie i ukladajac sprzet dokopal sie do duzej partii 5D, ktora niebawem zaleje rynki calego swiata buahahaha
Ja obstawiam że nie wyprodukowali jeszcze wystarczającej ilości puszek
Czyli trzymają 50000 puszek w magazynie bo jak nie będzie 100000 to nie zaczną sprzedaży. A w tym czasie potencjalni klienci coraz bardziej wk... zastanawiają się czy nie prościej wziąć coś od konkurencji. Raczej mało prawdopodobne. Bardziej możliwe są dwie opcje:
1. Wylazł jakiś poważny błąd i nie da się tego szybko usunąć a na nowy cyrk jak z AF w 1DIII nie mogą sobie pozwolić.
2. Pokazali aparat szybciej niż planowali tylko dlatego, że konkurencja coraz większa a dopiero teraz zaczynają ustawiać w fabryce linię do produkcji (przyjęcie dawnej metody Nikona gdzie czekało się i pół roku po promocji).
P.S. Wersja trzecia trochę humorystyczna:
Nikon ma podobno coś pokazać ok. 20 listopada więc Canon po rycersku postanowił dać słabszemu konkurentowi szanse i trochę poczeka :-D
Pozdrawiam Piotr
ale co sie bedziemy ograniczać. pojedźmy po bandzie. Canon czeka z 5dII bo chce zrobić dobrze klientom o których szalenie dba i jednocześnie z 5dII wprowadzi 7d z mniejszą ilością mpx i dużo lepszym AF ,roztawionymi krzyżowymi punktami w mocnych pkt zdjęcia . chce nam przecież dać wybór żebyśmy mogli kupić dokładnie to czego potrzebujemy.
aha, bym zapomniał. 5dII to pewnie od razu z cash backiem sie pojawi no bo jak w styczniu ... to już kalendarzowo roczna konstrukcja bedzie () . staroć.
, jakby nie było w dobrym tonie jest dawać rabat na zeszłorocznikowy towar.
ps. w zasadzie powinni wogóle składac z modułów na zamówienie. jak dell. wchodzisz na stronkę. konfigurujesz sobie co tam potrzeba. pwiedzmy niech to bedzie wybór pomiedzy 16/20/24 mpx/ + AF50d/AF5D/AFDsIII . Płacisz i dokładnie taki sprzęcik dostajesz po 7 dniach roboczych kurierem do domciu.. aby dodatkowo wyciągnąc z nas kase mogą też być predefiniowane profile do kupienia za symboliczną opłate 9,99 $ w zestawach do wybranej wczesniej konfiguracji . nie musi być dużo. powiedzmy kilkadziesiąt do każdego wariantu puchy. nikt by nie narzekał że aparat do d...py. co najwyżej na poziom cen. ale za to każdy miałby wymarzony sprzęcik szyty na miarę.
ps. kkkrde, co za świństwo ja palę ;-)
ps. hm... w zasadzie tych kombinacji mpx/AF tak wiele nie ma. mogliby to mieć naprodukowane na magazyn wiec 7 dni na dostawę to przegięcie. myśle że spokojnie zmieszczą sie w 5 dniach.
ps3 . i można by wtedy pominąć lokalnych dystrybutorów co w przypadku PL miałoby doskonały wpływ na operatywność działania firmy i ujednolicenie cen w całej strefie euro. .
Ostatnio edytowane przez Canion ; 10-11-2008 o 09:51
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Ale tę wiadomość o opóźnieniu to od kogo jest?? Cichy tylko napisał że gdzieś dzwonił, ale gdzie chyba nie napisał??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
ja mam nadzieję, że może po wpadce AFa z 1Ds3, poprawiają AF z 5D2? co by sugerowało nowy AF w 5D2, oraz to, że AF w 5D2 ma w podstawach podobne algorytmy do 1Ds3, taki zubożony starszy brat...
fajnie by było gdyby...
to mnie fantazja ułańska poniosła - teraz trzeba wrócić na ziemię ;-)