Strona 220 z 315 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ....zdecydowanie lepszym sposobem jest po przekadrowaniu odsuwanie lub dosuwanie sie do obiektu, po jakims czasie mozna wejsc w wprawe
    ....pod warunkiem, że obiekt jest nieruchomy. Przy fotografowaniu ludzi (np. reporterka), a szczególnie dzieci, odległość od obiektu jest na tyle zmienna, że trudno nabrać wprawy
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przy przekadrowaniu ostrość idzie w kierunku BF. Mając trochę doświadczenia przy danej stałce można wziąć poprawkę i ostrzyć minimalnie na FF przed przekadrowaniem.
    Drugi sposób przyśpieszający ustawianie ostrości i minimalizowanie przekadrowania to taki aby ostrzyć centralnym AF na coś leżące w tej samej płaszczyźnie co obiekt który nas interesuje. Czasem tak właśnie robię przy portrecie ustawiając ostrość gdzieś na dekolt (oglądam wcześniej modelkę z profilu żeby wiedzieć gdzie) i ostrość jest też wtedy na oczach a machania aparatem prawie nie ma.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja też często celuję w dekolt, ale to nie było do tej pory przemyślane. Jak widać faceci mają wbudowany moduł korygujący BF przy przekadrowaniu

photographus: Zluzuj :-)

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta

photographus: Zluzuj :-)
    Kurde Zupełnie was pokrzywiło? Jak zadaję luźno pytanie o sposób na radzenie sobie z niedoskonałościami bocznych punktów, to dostaję fangę i wysyła mnie się na podwórko. Jak grzecznie odpisuję, że nie miałem zamiaru nikogo obrazić, a wręcz odwrotnie - spróbować skorzystać z czyjegoś doświadczenia - to mam zluzować
    Nie, to jakiś fotomatrix, daję słowo.

Jak ze mnie finito. Nie ma sensu budować OT-a. Można dalej się onanizować.

Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mam delikatne pytanie bo zamierzam kupic ten beznadziejny aparat z niedzialajacym autofocusem - czy folia ochronna na lcd z 50d bedzie pasowac czy musze czekac az stworza super idealny model dla mk2?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

A kupic nie mozesz wiekszego kawalka by sobie samemu przyciac?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem, czy ktoś już wspominał, ale do Gwiazdki możemy nie zobaczyć w sprzedaży marka II. Ciekawe, czemu...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bardzo możliwe, że temu:
    Firstly, the 5D Mark II is the most preordered camera in Canon’s history. Initial shipment forecasts have been miles off. This is great news for Canon for sure. Not great for the consumers.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

podobnie miała się sprawa z 1dsmkIII. Premiera we wrześniu, a realnie do dostania u nas był w grudniu/styczniu. A preorder nieporównywalnie mniejszy...

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wiem, czy ktoś już wspominał, ale do Gwiazdki możemy nie zobaczyć w sprzedaży marka II. Ciekawe, czemu...
    Mówi się trudno ale ci co chcięli go kupić sobie na gwiazdkę (mimo iż nie jest on im do niczego zawodowo potrzebny ;-) ) kupią co innego.

No właśnie czemu ?
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 220 z 315 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów