Strona 221 z 315 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kolekcjoner - Canon rumors to wszyscy czytamy, ale tu nie chodzi na pewno o to, że się nie wyrabiają w produkcji. Kanadyjczycy przy Nikonie D3 też cudowali, że dostaną go najpierw profi na zapisy, a u nas był normalnie dostępny dla każdego. Opóźnienie spowodowane jest czymś innym - produkcja została opóźniona, podejrzewam, że wchodziło w grę szlifowanie firmware (możliwe, że przez filmy). Jak każdy mam również niepłonną nadzieję, że rzutem na taśmę wsadzili krzyżaki...

PS> Dobra, wykonałem z czystej ciekawości telefon i podzielę się informacją.

5d już nie jest produkowane (spójrzcie na allegro ile jest dostępnych, same resztki).

5d mkII - jest "problem" techniczny - konkretów nie znam, ale informacja jest taka, że po prostu jeszcze nie rozpoczęli produkcji finalnego produktu. Jak dobrze pójdzie - będzie na wiosnę.

Niezłe jaja, prawda ?

Na BHPhoto przesunęli dostawę z października na listopad, teraz już widnieje grudzień. Nie brałbym w ogóle więc informacji tam się pojawiających za wiarygodne.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 09-11-2008 o 12:57
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

... i 5D znika a do kupienia pozostaje tylko 5D2 dopiero za 2 miesiące i dwa razy większą kasę

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jest na to wszystko prosty sposób, aparat i lampa w tryb 'M' .
    W reporterce (także ślubnej) operowanie z lampą na M jest uciążliwe i stresujące. W pracy z lampą aparat zawsze na M, ja zwykle lampę ustawiam
    ETTL i nieco odejmuję mocy.

Mnie ciekawi, jak wam się sprawdza próbny pomiar lampy przed wyzwoleniem migawki na jasne obiekty, np. suknię pani młodej... często korzystacie, czy zaniechaliście?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobre tylko to, że używki pójdą w górę lekko (już widać zresztą).

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    W reporterce (...)
    Proponowałbym wydzielić Offtopa gdzieś indziej.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 09-11-2008 o 13:43 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Kolekcjoner - Canon rumors to wszyscy czytamy, ale tu nie chodzi na pewno o to, że się nie wyrabiają w produkcji. Kanadyjczycy przy Nikonie D3 też cudowali, że dostaną go najpierw profi na zapisy, a u nas był normalnie dostępny dla każdego. Opóźnienie spowodowane jest czymś innym - produkcja została opóźniona, podejrzewam, że wchodziło w grę szlifowanie firmware (możliwe, że przez filmy). Jak każdy mam również niepłonną nadzieję, że rzutem na taśmę wsadzili krzyżaki...

PS> Dobra, wykonałem z czystej ciekawości telefon i podzielę się informacją.

5d już nie jest produkowane (spójrzcie na allegro ile jest dostępnych, same resztki).

5d mkII - jest "problem" techniczny - konkretów nie znam, ale informacja jest taka, że po prostu jeszcze nie rozpoczęli produkcji finalnego produktu. Jak dobrze pójdzie - będzie na wiosnę.

Niezłe jaja, prawda ?

Na BHPhoto przesunęli dostawę z października na listopad, teraz już widnieje grudzień. Nie brałbym w ogóle więc informacji tam się pojawiających za wiarygodne.
    Cichy ale jak puszka będzie dostępna pod koniec miesiąca to napiszesz to też "krzycząc" boldem na forum - chyba, że jest to oficjalna informacja od producenta. Jeśli tak - to podaj źródło?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Nie wiem czy było :

5D MKII
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dobre tylko to, że używki pójdą w górę lekko (już widać zresztą)..
    jeśli N zapowiedziałby teraz jasną szeroką stałkę np 28/1.4, to używki 5d by gwałtownie staniały. Sam bym się wtedy poważnie zastanowił nad przesiadką...
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

5d mkII - jest "problem" techniczny - konkretów nie znam, ale informacja jest taka, że po prostu jeszcze nie rozpoczęli produkcji finalnego produktu...
    zapewne implementują AF z 40D/50D
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    w końcu coś ciekawego w tym wątku.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Gdyby tak było, przebolałbym pojedynczy slot pamięci i kupił tą puszkę
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 221 z 315 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów