Strona 216 z 315 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Myślę że polityka Canona jest (niestety dla wielu z nas) bardzo przemyślana.
    masz stuprocentową rację.
    ona nie jest tak z przypadku, jest bardzo przemyślana, no i trzeba przyznać, że perfidna - przez co skuteczna :-(

Domyślnie

Prawdziwi "Userzy" w Canonie to bardzo ważna część budująca świadomość tej marki.
    I tu Canon wypuszczając 5DII (w takiej opcji AF-a) moim zdaniem postąpił zbyt "zachowawczo" - delikatnie mówiąc - krok wstecz...

Patrząc na statystyki spadających cen, DeesIII, stracił na przestrzeni ubiegłego czasu ok 42% na cenie wyjściowej.

Mam dziś odpowiedź w sprawie premiery 5dII.
    Cytuję odp. z canona z warszawy:

Witam serdecznie,
    EOS 5D powinien być w sprzedaży na początku grudnia.

Koniec cyt.

)))) poczekamy zobaczymy,
    a nie mówiłem może na mikołajki?

Niestety, nie wliczymy go już wtedy do zakupów listopadowych (odliczeń FK na firmę).
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Witam serdecznie,
    jak sprytnie zapobiegawczo... tak bez podania roku...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Witam serdecznie,

Koniec cyt.

.
    W tym cytacie należy zmienić "na" na "do" i wszytko jest OK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Potrzeba.
    Jakie masz stałki?
    Do czego potrzeba?? Jakoś przez ostatnie lata nie odczuwałem takiej potrzeby. A stałkę AF mam tylko 50mm.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Lipski Zobacz posta
    Do czego potrzeba?? Jakoś przez ostatnie lata nie odczuwałem takiej potrzeby. A stałkę AF mam tylko 50mm.
    Chodzi, nie o to do czego stałki potrzebne (jak będą Ci potrzebne, to pewnie się o tym przekonasz), ale jaką mają głębie ostrości przy pełnej dziurze i jak wpływa przekadrowywanie na ostrość zdjęć. Ale to na tym forum, (a nawet w tym wątku) było już chyba z kilkadziesiąt razy tłumaczone...
    Mnie osobiście ten cholerny AF na bocznych punktach wciąż wstrzymuje przed zakupem 85L
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    modlić się żeby konkurencja dała wreszcie coś tak zaawansowanego, że Canona to zmusi do poważnych zmian oferty.
    taki tekst, to byl dobry moze rok temu jeszcze ale w tej chwili jest juz przeterminowany (vide D700). czasy sie zmieniaja a canon cofa sie stojac w miejscu (chyba, ze liczyc filmiki ). czy to przemyslany perfidny) marketing czy ignorancja, to sie okaze.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Mnie osobiście ten cholerny AF na bocznych punktach wciąż wstrzymuje przed zakupem 85L
    Akurat tutaj to niepotrzebnie dramatyzujesz ;-). 85mm to już jest na tyle duża ogniskowa że różnica kątowa między najbardziej odległymi punktami kadru jest relatywnie niewielka i efekt zmiany płaszczyzny ostrzenia jest praktycznie niezauważalny.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Akurat tutaj to niepotrzebnie dramatyzujesz ;-). 85mm to już jest na tyle duża ogniskowa że różnica kątowa między najbardziej odległymi punktami kadru jest relatywnie niewielka i efekt zmiany płaszczyzny ostrzenia jest praktycznie niezauważalny.
    Z moich (co prawda skromnych, ale zawsze ) zabaw z tym zestawem, wynika ze głębia przy f1.2 i odległości 1.5 metra, wynosi około 2cm. przy przekadrowaniu z centrum do 1/3 np. prawie zawsze mi oczko wyjeżdżało z głębi. Na pewno to zależy od wielkości odbitek jakie się z tego wykonuje później - na małych pewnie tego nie widac...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Następne wideo z 5Dmk2. Robione z ręki, zdjęcia w dzień i w nocy. Całkiem ładnie wyszło.

Strona 216 z 315 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów