Strona 206 z 315 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208216256306 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 051 do 2 060 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Popatrz na ceny D700 i sprzedaż. Coś jednak im nie wyszło.
    Mozesz rozwinac. bo rozumiem ze sie zle sprzedaje. Nie chce mi sie szukac szczegolow wiec chetnie sie tutaj dowiem. chyba ze bylo to prosze o link.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chyba coś nie tak ze sprzedażą, skoro cena leci.

Pozycjonowanie nie jest wcale takie proste. Ja się nie czepiam ani marketingu Nikona, ani Canona. Powiem więcej - wcale im nie zazdroszczę takiej roboty ;-)

A oto wykres ze skąpca ceny D700:

Teraz cena stanęła. Zobaczymy, co będzie, jak zawirowania walutowe się zmiejszą.
    Ostatnio edytowane przez miklo ; 05-11-2008 o 13:21

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Mozesz rozwinac. bo rozumiem ze sie zle sprzedaje. Nie chce mi sie szukac szczegolow wiec chetnie sie tutaj dowiem. chyba ze bylo to prosze o link.

dodatkowo cytat z innego Twojego postu

''Czy ma ktos ochote wymienic sie Nikonem d700 lub d3 na Canon 5D+Grip wraz ze szklami 35L i/lub 85L. Do nikona bardzo chetnie chcialbym 50 1,4 lub 85 1,4/1,8.
    Wymiana nie "na zawsze" a tylko na 1-2 tygodnie w celu przetestowania.''
    Dorwałeś może kogoś kto ma D3 bądź D700?Jeśli tak jakie wrażenia w porównaniu do 5D....obsługa,praca AF,obróbka NEFów?
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Ja się ciesze, że cena d700 tak poszła do dołu. Jest to wyznacznikiem ile powinien kosztować 5DMKII czyli około 6tys.

Jest tylko jedno ALE,
    5DMKII ma opcję filmowania FullHD to jest ten rodzynek, który dodał Canon aby trzymał cenę.
    Wielu osób filmy HD nie kręcą,
    inni będą kupować dla samego kręcenia bo ich kręcą ,
    a jeszcze inni zamiast noszenia na wakacjach aparat plus kamera, taki aparat jest w sam raz.

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

cena D700 musiała polecieć bo za mała była różnica w cenie między D700 a D3 na początku. Ktoś kto chciał kupić D700 do tego gripa, akumulator mocniejszy a zarazem ładowarke inną płacił prawie tyle co za D3 który miał to wszystko w sobie. Więc sprzedaż teraz wzrosła po obniżce ceny

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Może i wzrosła, a może i nie. Nie mamy globalnych danych na ten temat. Natomiast coś jest na rzeczy, że jest kolejna promocja na D700 w UK polegająca na tym, że dołączają doń NX2 za darmo. Oczywiście może to dla niektórych nie znaczyć nic ale ja raczej skłaniałbym się ku opinii, że różu nima skoro tak robią .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    cena D700 musiała polecieć bo za mała była różnica w cenie między D700 a D3 na początku. Ktoś kto chciał kupić D700 do tego gripa, akumulator mocniejszy a zarazem ładowarke inną płacił prawie tyle co za D3 który miał to wszystko w sobie. Więc sprzedaż teraz wzrosła po obniżce ceny
    Dlatego canon robi jeden prosty zabieg. Swój update robi od xxx, xx, x

i nigdy cena wyższego nowego modelu nie jest bliska cenie już zaakceptowanego dolnego modelu.

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A może niedostępność mark II wynika z tego, że wszystkie telewizje świata, oraz filmowcy zobaczyli filmik reklamujący i w tym momencie, każdy, kto ma jakąkolwiek styczność z kamerą, chce Canona?
    To by tłumaczyło te opóźnienia. Tak jak z jedynkami, najpierw do agencji, a potem do zwykłych klientów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem czy było ale daję choćby dla tych co nie mają siły grzebać w całym tym wątku.
    Iso 6400 i kilka spostrzeżeń na temat mkII (nie o filmach ).
    http://jeffascough.bigfolioblog.com/weblog/post/77255
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

było - dokładnie stronę temu ;-)

Strona 206 z 315 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208216256306 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów