Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA
    a kto powiedział że matryca w D3x o ile to będzie D3x bedzie taka sama jak w A900?
    nie jest nowością ani tajemnicą, że matryce w nikonach i sony mają wspólne korzenie, a wiadomo, że fizycznie nikon ich nie robi. dodatkowo skoro już sony ma taką matrycę, to czemu nikon nie miałby jej wykorzystać? wydaje się to prawdopodobne.
    jednak aprat to nie tylko matryca; A100 i D200 mają ten sam sensor (lub jeżeli ktoś woli - analogiczny), a klientela na D200 była i ma się dobrze.

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    nie jest nowością ani tajemnicą, że matryce w nikonach i sony mają wspólne korzenie, a wiadomo, że fizycznie nikon ich nie robi. dodatkowo skoro już sony ma taką matrycę, to czemu nikon nie miałby jej wykorzystać? wydaje się to prawdopodobne.
    jednak aprat to nie tylko matryca; A100 i D200 mają ten sam sensor (lub jeżeli ktoś woli - analogiczny), a klientela na D200 była i ma się dobrze.
    no dobra mądralo to powiedz mi teraz z jakiego modelu lustrzanki Sony Nikon ma matryce w D300, D700/D3 ???
    Wspólne korzenie matryc Sony i Nikon miał w matrycach CCD ale w CMOS-ach wątpie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    no dobra mądralo to powiedz mi teraz z jakiego modelu lustrzanki Sony Nikon ma matryce w D300, D700/D3 ???
    mam wrazenie, ze nie bardzo wiesz o czym piszesz.

zapytam w innym kontekscie, zeby bezensownosc powyzszej uwagi byla bardziej czytelna: z jakiego modelu lustrzanki Sony zostal w Canonie 10D wykorzystany
    wyswietlacz LCD?

ale watpisz, czy wiesz?
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

cyferkami z rękawa się nie posłużę, ale parę razy rozmawiałem ze znajomym pracownikiem z sony, który cyferki i oznaczenia matryc z rękawa wyjmował i mówił jak to wygląda.
    nie chcesz mi wierzyć - nie musisz, ale dla wzmocnienia swoich argumentów (a raczej braku takowych) nie musisz mnie też od razu od mądrali wyzywać. to tak na przyszłość.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów