Strona 204 z 315 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a w agencjach reklamowych stosowanie takich neologizmow powinno byc scigane z urzedu, juz nawet nie z powodztwa cywilnego
    Może być jeszcze gorzej oto cytat:
    Canon współpracował z agencją reklamową Cayenne w celu wybrania czterech tematów fotografii (światło, szczegół, czas naświetlania i ruch), które będą roznosić się szerokim echem wśród fotografów amatorów i profesjonalistów, a także stanowić kluczową rolę w zdefiniowaniu zalet obu nowych aparatów. Bez szczegółowych wytycznych, zbadanie nowych sposobów interpretowania tych tematów stanowiło twórcze wyzwanie dla fotografa Ricka Guesta..

Zaczerpnięte stąd:
    http://marketing-news.pl/message.php?art=19124

Obawiam się, że niewiele na to poradzimy. To taki bełkot reklamowy. Treść tych informacji jest pewnie wszędzie taka sama, a sztuczny język wynika z przesadnie dosłownego tłumaczenia na polski.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    A propose gadżetów do tego "cudeńka". To będzie pewnie częsty widok...

no nie mogę ale jajca, komedia normalnie

Pzdr
    C - lustra, szkła i błysk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Obawiam się, że niewiele na to poradzimy. To taki bełkot reklamowy. Treść tych informacji jest pewnie wszędzie taka sama, a sztuczny język wynika z przesadnie dosłownego tłumaczenia na polski.
    to nawet nie jest kwestia przesadnosci ale po prostu niepoprawnosci. tak sie sklada, ze pracowalem przez pare lat jako tlumacz, w tym tez jako tlumacz tekstow technicznych i (nieczesto, ale jednak) belkotu marketingowego. to wszystko rzadzi sie swoimi prawami i to nawet nie tyle, ze obowiazuja wymogi poprawnosci jezyka polskiego, ale wrecz sa tez wzorce jak nalezy pewne klasyczne slogany marketingowe przekladac z angielskiego (bo to sie glownie tlumaczy) na polski. i szanujacy sie, pracujacy w dobrym biurze tlumacz nie popelni czegos takiego jak chocby "ekscytujacy" (bo zobaczyl w oryginale "exciting"). tak jak tlumacz techniczny nie skrzywdzi ludzi takim neologizmen jak chocby "klawisz myszki" (bo obowiazuje "przycisk"), przynajmniej dopoki nie ma takiego wymogu explicite w zleceniu

jest slownik poprawnej polszczyzny, sa korektorzy jezykowi, sa wzorce najpowszechniejszych tlumaczen. tego sie nie da tak skaszanic, jesli sie nie chce. albo nie umie
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

No i swietny statyw do tego Cierpliwosci, aparat bedzie w tym miesiacu...tzn w Polsce to nie wiem Juz przywyklem do tego ze jestesmy krajem nieograniczonych niemozliwosci.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Coś już napisał Awatar wacho

Domyślnie

wrzucę coś z innego podwórka:

http://www.swiatobrazu.pl/_and_they_...a_900_821.html

Canon na prawdę nie powinien szaleć z cenami - konkurencja nie śpi !
    - sam się zastanawiam czy nie przesiąść się na inną platformę zamiast na 5dII...

a tak w ogóle co sądzicie o SONY A900 (o d700 mówi się dużo, natomiast o soniaku mało w konteście porównań 5dII)

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

wacho: Fotopolis w tescie A900 podaje jakos minus brak funkcji video wiec sie zastanow
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    No i swietny statyw do tego Cierpliwosci, aparat bedzie w tym miesiacu...tzn w Polsce to nie wiem Juz przywyklem do tego ze jestesmy krajem nieograniczonych niemozliwosci.
    Masz to info z pewnego źródła?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosemary Zobacz posta
    wacho: Fotopolis w tescie A900 podaje jakos minus brak funkcji video wiec sie zastanow
    Mój aparat też nic nie potrafi. Nie ma live view, nie nagrywa filmów i ma zaledwie 12 megapikseli . Pocieszam się tym że chociaż jeszcze zdjęcia robi
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 04-11-2008 o 13:17

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    tak się podniecać podłączonym byle jakim mikrofonem do starej piątki
    To nie byle jaki mikrofon. RODE to pierwsza liga światowa 8).

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    wrzucę coś z innego podwórka:

http://www.swiatobrazu.pl/_and_they_...a_900_821.html

Canon na prawdę nie powinien szaleć z cenami - konkurencja nie śpi !
    - sam się zastanawiam czy nie przesiąść się na inną platformę zamiast na 5dII...

a tak w ogóle co sądzicie o SONY A900 (o d700 mówi się dużo, natomiast o soniaku mało w konteście porównań 5dII)
    Widzę że specjalistów analityków tam od metra 8). O A900 rozmawaimy w wątku "Nowości Sony".

Co do cen to jest to nowość i będzie droga póki co. Rynek zweryfikuje jak długo może być droga.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    GINN, czy udalo Ci sie dojsc do tego co autor tego tekstu mial na mysli? bo ja nie rozumiem "szpejo-jezyka" i chcialbym to miec po polsku, albo z braku innej opcji w jakimkolwiek innym jezyku, ktorym sie posluguje

slowo daje, coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze etat dziennikarza powinien miec ustawowy obowiazek posiadania udokumentowanej umiejetnosci poslugiwania sie jezykiem polskim. a w agencjach reklamowych stosowanie takich neologizmow powinno byc scigane z urzedu, juz nawet nie z powodztwa cywilnego
    Cytat pochodzi z dzisiejszego presserwisu...
    Jako ciekawostka.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Strona 204 z 315 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów