Strona 30 z 147 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Radość z fotografowania i późniejszej obróbki zdjęć zabija nieco fakt, że muszę z tego utrzymać czwórkę dzieci. A mój Eizo FlexScan S1931 za mocno podbija kolory (jak na mój gust). Ale przyznam Ci rację, że gdyby nie ta radość, pewnie robiłbym coś innego.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    Radość z fotografowania i późniejszej obróbki zdjęć zabija nieco fakt, że muszę z tego utrzymać czwórkę dzieci.
    Tym bardziej efektywność i jakość pracy wzrasta, jeśli na etapie postprocessingu widać to co ma być. Znam człowieka, który wywołuje 16 odbitek, każda z nieco inną korekcją, wybiera najlepszą i taką zakłada dalej. Jak któraś z następnych jest skopana, to znów 16. Itd... Nie wiem czy z czegoś takiego można czerpać radość twórczą.

Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    A mój Eizo FlexScan S1931 za mocno podbija kolory (jak na mój gust).
    Trza go wyregulować, skorygować tor video. W skrajnym przypadku zmnieszyć nasycenie z 5% w zarządzeniu kolorem w PS. Ten monitor da się ustawić tak, że to co na monitorze i na odbitce, wizualnie, jest bardzo zbliżone.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-10-2008 o 16:28
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pattom Zobacz posta
    Ja znalazłem takiego laptopa:
    http://www.allegro.pl/item467259946_...a_gw36_fv.html

Zastanawiam się nad jeszcze inną konfiguracją. Chodzi mi po głowie matryca LEDowa, ale nie wiem czy to ma sens? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Nie wiem jak to będzie z nowym CS4, ale może warto kupić lapka z grafiką nVidia? - ten Dell ma Radeona. Jak CS4 wspiera nVidię to chyba warto.

Oglądałem Samsunga r560 http://www.allegro.pl/item469454043_...0gt_vista.html
    W media markt za 3649 zł. Bardzo szybki, bawiłem się nim trochę i szybkość robi wrażenie. Nie wiem po co dają 4GB w lapkach, Vista widzi tylko 3GB, chyba że ktoś ma wersję 64 bitową.
    Ale ekran jakiś taki bardzo jasny, może da się go podciągnąć, zakładka nVidii miała sporo ustawień ekranu, koloru itp.

W Saturnie widziałem też starsze modele SONY - AR51M - podwójna lampa, gf9400gt i core2duo 7260 - cena 3700 zł
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 30-10-2008 o 18:32

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Ale ekran jakiś taki bardzo jasny, może da się go podciągnąć, zakładka nVidii miała sporo ustawień ekranu, koloru itp.
    Które w kontekście zbyt jaskrawego, marketingowo poprawnego ekranu, zdadzą się psu na budę.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie czy ten temat mozna jeszcze odkopac ?

przesiedzialem 4h czytajac posty na owym forum i nie tylko. wiadomo ze z czasem wszystko sie starzeje, a moc komputerow jednak idzie do przodu.....

od polowy tego watku pojawila sie ostra dyskusja na temat samych matryc.... uwazam ze slusznie, aczkolwiek bardzo malo jest poswiecone innym parametrom.....
    z tymi laptopami widze ze jest cos w stylu "cos za cos"
    jak jest dobry procesor, to karta grafiki bleee i odwrotnie
    i na co tu sie zdecdowac

po linkach widze ze proponujecie laptpoy dla "rzadu",a co z nami zwyklymi szaraczkami??

sam jestem szaraczkiem potrzebuje laptopa zeby wrzucic sobie w koszty firmy i musze cos jeszcze kupic w tym roku.... planuje wydac 3500 zl.

moze zaproppnujecie cos do tej kwoty??
    w gry nie gram ... no moze po za fm 2009........
    raczej bedzie stal w domu, bedzie obrobka ps i bedzie podpiety pod monitor
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macgaw Zobacz posta
    sam jestem szaraczkiem potrzebuje laptopa zeby wrzucic sobie w koszty firmy i musze cos jeszcze kupic w tym roku.... planuje wydac 3500 zl.

w gry nie gram ... no moze po za fm 2009........
    raczej bedzie stal w domu, bedzie obrobka ps i bedzie podpiety pod monitor
    Mało konkretne wymagania... więc tylko domyślam się że nie zależy ci na super odwzorowaniu kolorów, wielkość matrycy też nie ma znaczenia, tylko moc obliczeniowa w sumie się liczy.
    W takim razie coś tej klasy (mocny procesor z najnowszej serii):
    http://www.emobilne.pl/product_info....54&cPath=1_232
    + wymiana ramu na 2x2GB 800MHz CL5: http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,52181/

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

od polowy tego watku pojawila sie ostra dyskusja na temat samych matryc.... uwazam ze slusznie, aczkolwiek bardzo malo jest poswiecone innym parametrom.....
    Bo to wątek o laptopie do zdjęć. W tym kontekscie kiepska matryca dyskwalifikuje sprzęt, choćby był wydajny jak superkomputer z NASA. Oczywiście, jak podłączysz zewnętrzny monitor, to nie ma problemu ale to już nie jest przenośny komputer do obróbki foto.
    z tymi laptopami widze ze jest cos w stylu "cos za cos"
    jak jest dobry procesor, to karta grafiki bleee i odwrotnie
    i na co tu sie zdecdowac
    Niee, są laptopy, które mają wszystko dobre, poza oczywiście matrycą. Ale prawdą jest, że coś za coś. Dobre bebechy -> większe pieniądze.
    po linkach widze ze proponujecie laptpoy dla "rzadu",a co z nami zwyklymi szaraczkami??
    Kupujemy Trabanty i Polonezy, mając pełną świadomość, że są kiepskie ale na nic innego nas nie stać
    planuje wydac 3500 zl.

w gry nie gram ... no moze po za fm 2009.[...] bedzie obrobka ps i bedzie podpiety pod monitor
    Najważniejsza jest duża ilość pamięci RAM. 4GB będzie ok. Nie zaszkodzi też dysk z prędkością obrotową 7200. Jego pojemność nie jest taka krytyczna, w końcu archiwum można trzymać na zewnętrznych nośnikach. Karta graficzna to praktycznie obojętne. PS korzysta z dobrodziejstw wydajnych kart w bardzo niewielkim stopniu. Chociaż nie wiem, co oznacza skrót fm 2009 i jakie ma wymagania odnośnie grafiki.

raczej bedzie stal w domu,
    No i pamiętaj, że za te same pieniądze możesz mieć bardzo wypasiony komputer stacjonarny, który pociągnie też gry.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie

dziekuje za pomoc,
    po glebszych przemysleniach zdecydowalem sie na komputer stacjonarny z wiekszym monitorem 22 "

http://sklep.vobis.pl/oferta/kompute...wer_black.aspx
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mushi Zobacz posta
    (...)
    A co konkretnie sobie finalnie kupiłeś ??
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dziekuje za pomoc,
    po glebszych przemysleniach zdecydowalem sie na komputer stacjonarny z wiekszym monitorem 22 "
    A wiesz że nie wielkość monitora świadczy o jakości?
    http://canon-board.info/showthread.php?t=34241

Strona 30 z 147 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów