Strona 130 z 132 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Cytat Zamieszczone przez Bartek Zobacz posta
    Jak napisałem max 5000 PLN
    Przepraszam, uciekło mi. Gdybyś miał do wydania niższą kwotę, fajną opcją byłby DELL Precision M4500.
    Nowy dostępny w cenie 2599,00 + konieczna rozbudowa pamięci RAM i ewentualnie dysk SSD. Model ten nie dysponuje jednak matrycą IPS choć wyraźnie lepszą niż te, dostępne w wielu innych komputerach przenośnych. Z testów na notebookcheck.pl wynika, że matryca pokrywa niemal całą przestrzeń sRGB.

Rozumiem, że nie posiadasz zewnętrznego monitora? Wówczas można by iść w kierunku MacBook'a Pro 13,3" na Retinie. Niewielki, lekki i dość szybki. Niestety ale 13,3" jako podstawowa przekątna ekranu do pracy to trochę mało choć rozdzielczość imponująca, nie powiem.

Możesz zwrócić również uwagę na DELL Precision M4700. Można nabyć w cenie ok. 5000,00 zł, jedna z aukcji tego modelu.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 29-01-2014 o 22:20

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

.... nie ułatwiasz

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Asus jest piękny , testy czytałem i faktycznie nie imponują .Pokrycie sRGB w 7537 lepsze ,ale to przecież nie jedyny parametr. Pozostałe - jasność , kontrast , czerń i trochr cena przemawiają za Asus
    Coś mi się zdaje, że już zdecydowałeś

Ja osobiście preferuję jakość wykonania i funkcjonalność jaką oferują mobilne stacje robocze oparte np. na nVidia Quadro np. Lenovo W520 czy W510. Jak to się zwykło mówić, stary ale jary Jest to jednak sprzęt poniżej budżetu. Ewentualnie coś nowszego od Lenovo z serii "W" lub DELL czy HP. Oczywiście Asus jest bardziej mobilny pod względem np. gabarytów czy wagi.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 29-01-2014 o 23:10

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Bardzo dziękuję za dobre słowo. Próbuję wybrać komputer juz prawie miesiąc i żadnych sukcesów. Może jutro włączą sie do rozmowy inni/ na razie faworytem Dell 7537

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

No ale wracając do źródeł - która matryca najlepsza spośród wymienionych tu modeli: asus , dell , lenovo. Czy W... ma lepszy monitor niż wspomniane przeze mnie modele ?

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Proszę o radę w zakupie laptopa – używany do zdjęć i do pracy. Oczywiście najważniejszy monitor.
    Jaki jest maksymalny budżet?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Jak napisałem max 5000 PLN

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Niestety , 13 za mało . W czasie pracy pracuję głównie Excelem ,mały monitor nie pomaga . macBook oczywiście mi syę marzy , znalazłem dzis 15 w Polsce za 7199 , ale jednak to chyba przesada. Zewnętrzny monitor odpada ze względów lokalowych. A moje "typy"

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

A moje "typy"
    Kolega kupił ostatnio Asus'a N550JV, jest zadowolony. Laptop służył będzie jednak do multimediów, nie pracy przy fotografii. Matryca IPS ma dość duże szerokie kąty widzenia jednak pokrycie przestrzeni sRGB czy Adobe RGB jest w oparciu o testy na notebookcheck.pl - bardzo średnie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Dell Inspiron 7537 – ma ekran IPS , ale błyszczący , dotykowy,
    Przez kilka lat pracuję na błyszczącej matrycy 1920x1200px 17" i nigdy nie powtórzę tego błędu. Problem jest istotny szczególnie gdy będziesz używał sprzętu w niesprzyjających warunkach, na zewnątrz lub gdzieś gdzie nie masz kontroli nad oświetleniem otoczenia. Nie jest łatwo poprzez refleksy i odbicia, oczywiście z mojego punktu widzenia. Mój kolejny notebook z pewnością będzie wyposażony w matową matrycę. Słyszałem jednak, że Retiny wypadają pod tym względem lepiej w porównaniu do innych błyszczących matryc.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 29-01-2014 o 22:37

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

.... nie ułatwiasz
    Pod uwagę należy brać również te słabsze strony

Strona 130 z 132 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów