Strona 161 z 315 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 610 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Początki nałogu

Domyślnie

ok, ok ja wyraźnie napisałem że chodzi mi o ludzi którym zależy na lepszym AF, oczywiście że jest wielu pieniaczy, sądzę jednak że jest wielu użytkowników którzy narzekając na AF w 5D dokładnie wiedzą co mówią.
    Nie twierdze że AF w 5D jest tragiczny, ale z tym zachwytem nad tym układem też bym nie przesadzał bo potrafi zawieść dość często (pojęcie bardzo względne), oczywiście można temu w jakimś stopniu zaradzić i czynić kroki zapobiegawcze ale to nie jest rozwiązanie optymalne.

P.S. Sądzę że jest bardzo wielka grupa osób zadowolonych z AF w 5D, po prostu robią tego typu zdjęcia w takich warunkach że AF w 5D radzi sobie znakomicie.

Inna sprawa że obraz ze starego 5D jest na tyle dobry że nawet gdy lekko nie trafi AF to jest tak jak w niektórych innych aparat trafienie AF w punkt.
    Wiadomo gdy AF pomyli sie sporo to z tego już nie wiele da się wyciągnąć.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 14-10-2008 o 11:23
    C - lustra, szkła i błysk

Uzależniony

Domyślnie

co do kubaman'a to dziwna sprawa, być może od macania piątki wiedział zbyt dużo i przezorni marketingowcy canona wprowadzili go w stan amnezji, bądź najęli "sprzątaczy":P
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Problem marketingowców z Canona to świadomość marki. Wysoka wartość marki Canona na poziomie top-of-mind - potencjalnego klienta.
    Wydaje się im, że zachowawcze odświeżanie produktów + mocne kampanie reklamowe na serię xxxD jako najpopularniejszego na rynku załatwią sprawę.

Moim zdaniem to zbyt mało. Cashback?
    Już dużo wcześniej zrobili to na 5D i wiadomo było, że wypuszczą jego kolejną wersję.
    I znowu niedosyt.

Czy można wszystkich traktować na Ds-owców i resztę (amatorów?).
    Ta firma po prostu nie ma jaj.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Zaczynam sie bać. już dwie osoby z forum testowały TO COŚ i obie zniknęły .
    a po Corwinie dalej ani widu, ani słychu

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    a po Corwinie dalej ani widu, ani słychu
    COrwin testował 3D więc zniknął wcześniej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Canon zrobił tak specjalnie, to nie ma być aparat dla posiadaczy starej piątki, Canon chce aby posiadacze 5D wydali teraz worek pieniędzy na 1-dynkę (...)
    Pozdrawiam
    Miło, że piszesz w imieniu wszystkich., Ja wymieniam swoje stare piątki na nowe i wiem, że będę zadowolony.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Miło, że piszesz w imieniu wszystkich., Ja wymieniam swoje stare piątki na nowe i wiem, że będę zadowolony.
    Nigdzie nie napisałem że to dotyczy wszystkich, ale może nie precyzyjnie się wyraziłem, chodziło mi bardziej o to że Canon próbuje swoja polityką skłonić co po niektórych ludzi posiadających stare 5D do zakupu 1-dynek.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 14-10-2008 o 13:55
    C - lustra, szkła i błysk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Dokładnie ja bym apelował żeby jednak pisać za siebie, a nie przenosić swoich frustracj i zawodów osobistych na tzw. "wszystkich". Dla mnie ten aparat jawi się bardzo zachęcająco i pewnie też go kupię prędzej czy później. Nie widzę dlaczego miałbym kupować Ds-a tylko dla samego Af-a - bo to jedyna rzecz, która by mnie mogła kusić w tym body. Resztę wszystko dla mnie lepsze ma nowa piątka.
    Co do zmian w stosunku do starej - dla mnie nie ma powodu żeby kupować stary korpus skoro jest nowy i ma kilka rzeczy, które mi pasują użytkowo (w pełni funkcjonalne LV, tryby silent, filmy, zakres iso, sRaw-y, uszczelki, wreszcie porządny wyświetlacz, iso w wizjerze na stałe, śmietniczkę). Co do jakości zdjęć - jestem spokojny. Nie analizuję pikseli, a jeśli chodzi o zdjęcia to nigdy dotąd żaden korpus Canona mnie pod tym względem nie zawiódł.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-10-2008 o 14:04
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do jakości zdjęć - jestem spokojny. Nie analizuję pikseli, a jeśli chodzi o zdjęcia to nigdy dotąd żaden korpus Canona mnie pod tym względem nie zawiódł.
    ale żeby miał w obrazie "to coś" co stara 5-tka ma. W sumie to smialem się jak ktoś mówił o "tym czymś" ale jak sie pobawilem troche tym aparatem to sie przestalem smiać. Obrazki z 5tki sa jakies takie inne ladniejsze, ostrzejsze generalnie fajniejsze i żeby Mark II tego nie stracił.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie widzę dlaczego miałbym kupować Ds-a tylko dla samego Af-a - bo to jedyna rzecz, która by mnie mogła kusić w tym body. Resztę wszystko dla mnie lepsze ma nowa piątka.
    Nie wierzyłem, że sam to kiedys napiszę, ale dla mnie największą (co nie znaczy, że dużą) wadą nowej piątki jest inna niż w jedynkach bateria
    Tak, czy owak, większość nie będzie zadowolona z tego, że do ceny nowej piątki będzie pewnie trzeba dodać cenę CS4...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    ale żeby miał w obrazie "to coś" co stara 5-tka ma. W sumie to smialem się jak ktoś mówił o "tym czymś" ale jak sie pobawilem troche tym aparatem to sie przestalem smiać. Obrazki z 5tki sa jakies takie inne ladniejsze, ostrzejsze generalnie fajniejsze i żeby Mark II tego nie stracił.
    Gorsze niż to chyba nie będzie, nie?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 14-10-2008 o 14:20 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 161 z 315 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów