Strona 160 z 315 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał

Domyślnie

np w euro rtv.. ja akurat miałem jeszcze 10% rabatu
    i don' leave my home without my Canon

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma rat 0%. Albo prowizja na początku zawiera roczne oprocentowanie, albo cena :-)

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    ..........reszte na 30 rat o% ................
    rotfl

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    wsadzić do torby Ds'a
    hehe

i do tego właśnie prostego stwierdzenia sprowadza się marketing Canona Panowie
    lepsze jutro było wczoraj

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Niech to trafi jasna cholera. Kubaman miał podobno testować w ten weekend mkII i jakoś cisza

Zaczynam sie bać. już dwie osoby z forum testowały TO COŚ i obie zniknęły .

mam nadzieję żę 5dII poprostu tak wypasiony że rąk oderwać od niego nie mogą i nie w głowie im pisanie na forum. :-D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    Zaczynam sie bać. już dwie osoby z forum testowały TO COŚ i obie zniknęły .

mam nadzieję żę 5dII poprostu tak wypasiony że rąk oderwać od niego nie mogą i nie w głowie im pisanie na forum. :-D
    Albo wręcz odwrotnie, może nie są z zamiłowania filmowcami oraz onanistami Megapixelowymi i po prostu stwierdzili że to niemal to samo co stare 5D za dwa razy większą kasę, więc nie warto nawet wysilać się aby cokolwiek na ten temat napisać.

P.S. Ludziska przestańcie już robić sobie nadzieje, żeby mieć coś dużo lepszego od starej 5-iątki to trzeba kupić 1-dkę albo pogodzić się z troszkę innym rodzajem obrazowania i kupić D700 od Nikona....i oby tych drugich było coraz więcej

Canon zrobił tak specjalnie, to nie ma być aparat dla posiadaczy starej piątki, Canon chce aby posiadacze 5D wydali teraz worek pieniędzy na 1-dynkę, strasznie mnie ta polityka C....denerwuje.... oby matryce w Nikonie były coraz lepsze i wtedy HWDC

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 14-10-2008 o 09:21
    C - lustra, szkła i błysk

Początki nałogu

Domyślnie

Wracając do postu o kupnie Ds-a to przepraszam bardzo ale po co amatorowi Ds? 1.5kg + obiektyw i wielkie jeszcze z niego bydle. Ja robię do 10.000zdjec rocznie z czego wywołuje kilkaset i potrzebuje fajny aparat , taki jak kiedyś 30 analogowa. Stara piątka powinna być ok, ale nowa kusi. Poczekamy na Kubamana do listopada jeszcze kilka dni zostało.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Canon zrobił tak specjalnie, to nie ma być aparat dla posiadaczy starej piątki, Canon chce aby posiadacze 5D wydali teraz worek pieniędzy na 1-dynkę,
    a niby dlaczego?

5DmkII to logiczny nastepca i zamiennik 5D. w jaki sposob 1,5 kg cegla o n-krotnie wyzszej cenie ma byc alternatywa, to ja nie widze...
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a niby dlaczego?

5DmkII to logiczny nastepca i zamiennik 5D. w jaki sposob 1,5 kg cegla o n-krotnie wyzszej cenie ma byc alternatywa, to ja nie widze...
    To zależy kto czego potrzebuje, jakie ma priorytety i co jest w stanie zaakceptować, czytając to forum wychodzi na to że większość osób posiadających 5D nie była w 100% zadowolona z działania AF a reszta wad tego aparatu nie była już tak bardzo istotna, bo jakość obrazu jest na tyle powalająca że wady stają się dla większości mniej istotne.
    Więc skoro 5DmarkII nie wnosi w kwestii AF wiele nowego to może i jest to następca z punktu widzenia Canona, ale z punktu widzenia tych użytkowników 5D którym głównie zależało na lepszym AF to nie jest to żądna alternatywa.
    No chyba że dadzą się omamić pięknymi filmikami, będą się nimi cieszyć 2 miesiące a potem przyjdzie pora na zastanowienie czy to bym oby na pewno krok do przodu.
    1-ynka FF pełnoklatkowa Canona zapewni to czego im brakowało, a to że jest droższa i cięższa to fakt i nie twierdze że ludzie z tej alternatywy są i będą bardzo zadowoleni a wręcz przeciwnie, dlatego wymieniam Nikona D700 ale też nie twierdze że to jest idealne rozwiązanie dla Canonowca przyzwyczajonego do obrazowania 5D....ale jak widać prostych wyborów w tej kwestii nie ma przynajmniej z mojego punktu widzenia.

Natomiast dla ludzi którzy przesiadają się z Cropa na FF to 5DMarkII jest w stosunku do 5D na tyle różny iż maja się nad czym zastanawiać.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 14-10-2008 o 11:02
    C - lustra, szkła i błysk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

To zależy kto czego potrzebuje, czytając to forum wychodzi na to że większość osób posiadających 5D nie była w 100% zadowolona z działania AF a reszta wad tego aparatu nie była już tak bardzo istotna.
    Więc skoro 5DmarkII nie wnosi w tej kwestii wiele nowego to może i jest to następca z punktu widzenia Canona, ale z punktu widzenia tych użytkowników którym głównie zależało na lepszym AF to nie jest to żądna alternatywa.
    teza, ze pieniacze i narzekacze na tym forum stanowia wiekszosc uzytkownikow 5D jest co najmniej mocno naciagana znam cala mase osob uzywajacych tego sprzetu i nie majacych najmniejszych zastrzezen do pracy jego AF, za to zywo zainteresowanych np. lepsza rozdzielczoscia.

ostatnie zdanie jest prawdziwe: "ale z punktu widzenia tych użytkowników którym głównie zależało na lepszym AF to nie jest to żądna alternatywa", tylko wymaga postawienia wlasciwego akcentu. i zrozumienia, ze to nie wyczerpuje zbioru uzytkownikow 5D.

1-ynka FF pełnoklatkowa Canona zapewni to czego im brakowało, a to że jest droższa i cięższa to fakt i nie twierdze że ludzie z tej alternatywy są i będą bardzo zadowoleni a wręcz przeciwni, dlatego wymieniam Nikona D700 ale też nie twierdze że to jest idealne rozwiązanie dla Canonowca....ale jak widać prostych wyborów w tej kwestii nie ma przynajmniej z mojego punktu widzenia.
    idealnych rozwiazan nie ma. Canonowi powinela sie noga na 1D i Nikon mu strzelil bramke w postaci D3/D700, zapychajac rynek korpusow szybkich na polce $3K. wypuszczanie przez Canona teraz puszki adresowanej na ten segment stanowi zabojstwo 1D (ktory mimo bicia piany nadal dziala niezle) i przy okazji tez porazke finansowa, bo w tym segmencie jest za gesto, zeby sprzedac dostatecznie duzo takich "3D".

w zamian wyszedl nowy 5D adresowany do zupelnie innej grupy uzytkownikow. ci, ktorym to nie wystarcza a potrzebowaliby canonowskiego D700 musza poczekac. moze tylko 1/2 roku, moze jeszcze rok. Canon jest doskonale swiadom utraconej pozycji rynkowej i nie zostawi jej o tak. zwlaszcza, ze to jest ta dzialka, ktora mu od lat robila prestiz.
    tyle, ze realia finansowe, nie pozwola w tym momencie na 3D. trzeba poczekac. a patrzac na nowe 5D, to jestem gotow sie zalozyc, ze to co przyjdzie bedzie warte poczekania. dla tych ktorzy nie moga - jest D700. to tez robi zdjecia i bynajmniej nie gryzie.
    www albo tez flickr

Strona 160 z 315 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów