Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Canon 24-70mm L

Dopiero zaczyna

Domyślnie

i ff przy 70mm 2.8 i obiektach oddalonych o 5-10 metrów
    40D; 24-70 2.8L; 70-200 2.8L IS;

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie straszcie bo zawału dostane posprawdzam sobie wszystko w ten weekend. Pozdrawiam.
    6D + 24-35/2

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie przejmuj się - zazdrość przez nich przemawia :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Zablokowany

Domyślnie

Rób foty, olej tablice. Cholerna choroba testowa...

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Rób foty, olej tablice. Cholerna choroba testowa...
    I tak sprawdzi bo ciekawość Go zje , jak wyjdą testy i nie ma czemu się dziwić każdy tak ma do pewnego momentu

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    I tak sprawdzi bo ciekawość Go zje , jak wyjdą testy i nie ma czemu się dziwić każdy tak ma do pewnego momentu
    True, true... Kiedyś, dawno temu testowałem pierwsze szkła. Teraz nie sprawdzam, przeszedłem przez kilka obiektywów i jest dobrze. Tablice to zło, zło, zło... ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Esh.. no i sprawdziły się moje najgorsze obawy... AF wariował na odległości ~5-10m ostrość ustawiał gdzie chciał... możliwe że 300d daje ciała z takim oczkiem ale nie uśmiechało mi się ryzykować. Sprawdzałem go jeszcze z 450d i też coś dziwnie się zachowywał... dziwnie wolno łapał ostrość( wydawało mi się że szybkość działania była podobna do kitowego oka).
    Teraz żałoba w domu obiektyw oddany...
    Normalnie mnie krew zalała i zacząłem rozglądać się za nikonem D300 ale powoli mi przechodzi... ale chyba zamiast 24-70 kupię jakieś jasne stałki...
    Pozdrawiam.
    6D + 24-35/2

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wielblad81 Zobacz posta
    [ciach]
    ... ale chyba zamiast 24-70 kupię jakieś jasne stałki...
    Pozdrawiam.
    Ale chyba nie liczysz, ze za cenę 24-70 będziesz miał ekwiwalent ogniskowych w stałkach? To nie są tanie obiektywy.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wielblad81 Zobacz posta
    Esh.. no i sprawdziły się moje najgorsze obawy... AF wariował na odległości ~5-10m ostrość ustawiał gdzie chciał... możliwe że 300d daje ciała z takim oczkiem ale nie uśmiechało mi się ryzykować. Sprawdzałem go jeszcze z 450d i też coś dziwnie się zachowywał... dziwnie wolno łapał ostrość( wydawało mi się że szybkość działania była podobna do kitowego oka).
    Teraz żałoba w domu obiektyw oddany...
    Normalnie mnie krew zalała i zacząłem rozglądać się za nikonem D300 ale powoli mi przechodzi... ale chyba zamiast 24-70 kupię jakieś jasne stałki...
    Pozdrawiam.

Ale czy to naturalna przypadłość tego szkła? Czy ktoś może potwierdzić takie zachowanie np. z 40D (wiadomo lepszy AF nawet od tego ze starego 5D). Bo jak jest to regułą to niezła kiszka
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Nie wiem dlaczego oddałeś ten obiektyw ?? Myślę że bardziej to jest wina samego body niż obiektywu. Ja co prawda jestem systemowym innowiercą ale na bazie własnego doświadczenia powiem że w 99,9% przypadków jest to właśnie problem body, to że do tej pory nie widziałeś takich efektów wynika tylko z posiadanych słoików, na 50 przeważnie wszystko jest pięknie, dalej masz 55-200... tu problemu BF/FF nie jesteś w stanie zauważyć bo to za ciemne szkło i GO masz z założenia większe.
    Ja miałem tak że po podpięciu 70-200 2,8 okazało się że mam minimalnego BF (jak podpinałem inne ciemne szkła na próbę to nie było tego widać), szybka regulacja i BF nie ma... ale na 24-70 nagle pojawił się FF (szczególnie na 24), no i kolejna minimalna korekta i jest już super.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów