Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: [Battle] FOTOGRAF vs micles

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    kajak
    Sprzęt kupiony za łącznie 8k i ja w kajaku polujący na czaple... "O patrz, odlatuje! Obrócę się za nią! O patrz, jestem w wodzie! O patrz, sprzęt na dnie jeziora. Jak fajnie!" I wydaje mi się, że wodne środki lokomocji wydają więcej hałasu niż podniesienie łokcia, od którego czapla się spłoszyła.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomysł z kajakiem mógł Ci się nie spodobać, masz do tego prawo, jednak argumenty które przeciw podajesz są zupełnie nietrafione.

Po pierwsze nigdy nie miałem wywrotki w kajaku i ktokolwiek kto ma blade pojęcie o pływaniu kajakiem może być spokojny o brak wywrotki, szczególnie na wodzie stojącej! Ilość sprzętu i jego cena nie ma na to najmniejszego wpływu.

Po drugie, ryzyko zamoczenia sprzętu jest w mojej ocenie większe, gdy leżymy w niej lub tuż obok, niż gdy sprzęt jest w kajaku czy innym obiekcie pływającym. Pływałem ze sprzętem foto w kajakach, żaglówkach, motorówkach i nigdy nie miałem z tym problemu.

Po trzecie i najważniejsze XLesio podał Ci przykład z własnego doświadczenia, Ty natomiast teoretyzujesz. Nie wiem co robi więcej a co mniej hałasu, jednak ptaki z jakiegoś powodu mają większą tolerancję do podpływania. Moje doświadczenia pokrywają się z doświadczeniami XLesio, sam miałem okazje przepływać wielokrotnie koło ptactwa wodnego i bez problemu zrobił bym zdjęcie nawet kitem. Tak więc jest nas już 2 z doświadczeniem z życia przeciw Twojemu:
    "I wydaje mi się, że wodne środki lokomocji wydają więcej hałasu niż podniesienie łokcia"

Oczywiście, możesz powiedzieć, a ja chce się zaczaić z brzegu a nie podpływać. Twoja wola i Twój wybór, tylko wtedy nie uzasadniaj tego wyboru błędnymi argumentami.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Sprzęt kupiony za łącznie 8k i ja w kajaku polujący na czaple...
    Hmm.. No tak. Powiedzmy że dla mnie wypadniecie z czegokolwiek do wody jest tak samo nieprawdopodobne, jak dla ciebie bezpieczeństwo sprzętu na kajaku
    Jak to mówią hamerykanie, to jest "another point of view"

I tylko w jednym się nie zgodzę. Może zakrzyczą mnie fotografujący ptactwo, ale wydaje mi się że czapla ma znacznie mniej wrogów mogących się do niej zbiżyć od wody, niż od lądu. I chociaż nie jestem kajakarzem tylko żeglarzem, to ostrożne wiosłowanie naprawdę jest niemal niesłyszalne.
    Ostatnio edytowane przez XLesio ; 09-10-2008 o 13:18
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wolę nie łączyć 2 nieznanych dziedzin w jednym czasie Myślę też, że mój czerwony wielgachny kajak jest DOŚĆ widoczny, nawet dla takiej niby głupiej czapli. Pożyjemy, zobaczymy, dzięki za pomysł. W ten weekend mam czas na 2 zasiadki, więc jak za 1 razem nie wyjdzie, to może na 2 odpalę łódkę albo kajak.

Uprawnienia umieszczania postów