Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: [Battle] FOTOGRAF vs micles

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Chłopaki! Gracie nie fair!
    Fotograf - nie wypada wybierać tematu, którego Micles nigdy nie próbował, a w którym Ty jestes specem!
    Micles - nie wypada wybierać tematu, który wymaga od Fotografa przyjazdu do Polski!
    Nie możecie bardziej... elegancko?
    Tematu spróbowałem(dzisiaj), jestem w stanie podołać wyzwaniu, za tydzień będę tą fotę miał. (z dzisiaj też mam, ale to jeszcze nie jest to ). A z moim tematem, to był żart, chyba to nawet napisałem 2 posty niżej.

Nie fair nie fair. Już nie bądź taką matulą, daj chłopakom rozładować swoje emocje.

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Potem można już za normalną kasę, z tego co się czyta to w większych miastach nie powinno być problemów ze znalezieniem chętnych na ślub za 2-4k.
    Wybacz ton,ale...chyba sobie jaja robisz...Bydgoszcz to nie Warszawa.
    Tutaj,żeby cenić się nawet na te 2 tys(które u Ciebie są dolną granicą),trzeba być naprawdę dobrym fotografem. A 4 tys to w ogóle moim zdaniem cena jak ze snu.
    Z resztą porównaj sobie ceny na http://www.fotograf-wesele.pl/
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

^^ Popieram.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niezły OT, ale też muszę poprzeć. Nie chcecie wiedzieć ile w tym roku zarabiałem na pierwszych ślubach - czy to foto, czy to video.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tematu spróbowałem(dzisiaj), jestem w stanie podołać wyzwaniu, za tydzień będę tą fotę miał. (z dzisiaj też mam, ale to jeszcze nie jest to ). A z moim tematem, to był żart, chyba to nawet napisałem 2 posty niżej.

Nie fair nie fair. Już nie bądź taką matulą, daj chłopakom rozładować swoje emocje.

Czy ty próbujesz oswoić tą czaplę? :-D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie. W zeszły weekend zrobiłem zasiadkę od 5:20. Leżenie na mokradle w ujemnej temperaturze i w 3cm wody. Co 2min zaparowywał mi wizjer od chuchania (przykryty byłem marynarką wojskową, więc było dość duszno :P), a co 10min szyja i łokcie niedomagały i musiałem przerywać postawę "gotowy do strzału" i odpoczywać. Około 5:35 przyleciały kaczki, o 6:10 chciałem się wnikliwiej rozejrzeć i po wykonaniu pierwszego ostrożnego ruchu usłyszałem coś innego niż kaczka :P Rozejrzałem się eLką i ujrzałem odlatującą czaplę siwą. Okazało się, że położyłem się o jakieś 15-20 stopni za bardzo w lewo, i mój FOV nie zawarł w sobie czapli, która, jak mniemam, przez jakiś czas tam stała :P

W ten weekend będę miał czas na 2 zasiadki, wiem gdzie się pierdyknąć, wiem jak się pierdyknąć, i o ile migawka nie padnie (już 75k klepnięte :P) to będzie foto.

EDIT : a w weekendy, bo działka 60km stąd, a i kierowcy nie chciałoby się wstawać o 4:00.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale o 5 20 to chyba jeszcze jest lekko ciemno? Może lepiej pofocić przed snem?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

O 5:20 to trzeba się położyć, bo trzeba leżeć zanim ptactwo przyleci. Podejść tego to to nie da rady, zbyt płochliwe. Nawet (nie wiem czy to "nawet" jest adekwatne, może inaczej : "też") Cichy wymiękał :
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ta czapla mnie rozbraja po prostu... Chyba wasze zagraniczne są mniej płochliwe , ty możesz dojść do czapli tak jak ja u nas do bociana... A czapla to skubana tylko stoi i wypatruje , jakby nie miała nic innego do roboty... Najbliżej dziś udało mi się podejść jak na zdjęciu poniżej.. ok 40 m.
    (wypowiedź z 2006 roku :P)

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Może te zagraniczne na twardych jadą, że takie ospałe a nasze o głodzie to i płochliwe?

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

micles, nie wiem gdzie focisz, ale może masz dostęp do wody? Ponton, łódka, a najlepiej kajak - bo chyba najbardziej bezszelestny?
    Dupsko nie moknie, ty nie hałasujesz, a udaje się zbliżyć na 15-20 metrów. Nigdy nie robiłem żadnej zasiadki na ptaszki, ale od dziecka plączę sie po wodzie różnymi pływadłami. Juz parę razy bez większego problemu zbliżyłem się do czapli i czarnych bocianów, a parokrotnie też do żurawi. Zazwyczaj wystarczał Zenit z kitowym heliosem, albo stałka 200mm.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów