Strona 107 z 484 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Być może użytkownik o nick-u Radar1980 kupił body od użytkownika Foto_Wechta i teraz sam chce się go pozbyć. Dla mnie także w tych dwu aukcjach nie ma niczego podejrzanego.
    Może nic dziwnego, ale skarbówkę może zainteresować...

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Może nic dziwnego, ale skarbówkę może zainteresować...
    Nie wygłupiaj się ,kofident jesteś ,co w tym dziwnego może facet ma dwa konta na allegro i to ta sama osoba,przecież można mieć klika kont oficjalnie.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Konfidentem nie jestem, ale czy to nie jest lekkie naciąganie rzeczywistości? Który z nas ma dwa lub więcej kont na Allegro? I od razu nasuwa się pytanie: w jakim celu ten sam użytkownik rejestruje drugie, trzecie, piąte konto?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Konfidentem nie jestem, ale czy to nie jest lekkie naciąganie rzeczywistości? Który z nas ma dwa lub więcej kont na Allegro? I od razu nasuwa się pytanie: w jakim celu ten sam użytkownik rejestruje drugie, trzecie, piąte konto?
    Ale skąd masz pewność iż w/w konta należą do jednej i tej samej osoby?
    EOS + Speedlite

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Po wystawionym towarze i lokalizacji można przypuszczać że to ta sama osoba,chyba że jakiś przypadek ,co to zresztą za różnica ,facet sprzedaje aparat i niech se sprzedaje,dla mnie nic niepodejrzanego .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    sam mam dwa i bynajmniej nie po to żeby kogoś oszukać.Zawsze zainteresowany może odebrać przedmiot osobiście ,i chyba każdy normalny przy kwocie sprzedaży ok 7kzł tak zrobi.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 08-10-2008 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Moja ostatnia wypowiedź była raczej do:

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    ...przecież można mieć klika kont oficjalnie.
    Oczywiście, można kupić coś i sprzedać (bo mi nie podchodzi:-)), ale w przypadku kwoty przekraczającej 1000 zł należy podzielić się z fiskusem. Piszę to tak na wszelki wypadek, wiem jak funkcjonują US, ale żeby ktoś nie był zdziwiony, odkopią coś po latach i walną z odsetkami.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

masz racje ,niepomyslełem że to powyżej 1000zł i należy się pit.

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Który z nas ma dwa lub więcej kont na Allegro? I od razu nasuwa się pytanie: w jakim celu ten sam użytkownik rejestruje drugie, trzecie, piąte konto?
    Ja mam trzy konta.
    W jakim celu? Czasem sprzedawca handluje w różnych kategoriach i dla każdej zakłada osobne konto by nie sprzedawać na jednym bielizny, perfum i np. rowerów :P Jeszcze jedno można założyć na prywatne zakupy, po co kupujący mają przeglądać, co ja kupowałem.
    Generalnie mógłbyś tak samo pytać: po co ludziom trzy auta, dwa telewizory, dwa body? Po prostu mają i nic Ci do tego.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mały OT:
    A jak sprzedam aparat na częsci tylko że w całości?części będzie 7 po 1000zł i juz.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

... w przypadku kwoty przekraczającej 1000 zł należy podzielić się z fiskusem.
    Przepisy to jedno natomiast ich egzekwowanie to zupełnie odrębna sprawa. Jeżeli rozmawiamy o aukcjach internetowych które kończą się kwotą 1000 zł lub wyższą, to obserwując sam serwis Allegro, jest ich tak wiele iż ich kontrola jest praktycznie niemożliwa. Jeżeli US chciałby na tym polu działać efektywnie musiał by zatrudnić wiele osób których zadaniem było by tylko i wyłącznie obserwowanie w/w aukcji co w końcowym rachunku "zysków/strat" pewnie nie było by zbyt opłacalne.

Jeżeli chodzi o odprowadzanie podatku po sfinalizowaniu aukcji zamykającej się kwotą 1000 zł lub większą to wydaje mi się iż niewiele osób prywatnych pamięta lub wie o takim obowiązku, a jeszcze mniej się z niego wywiązuje.
    EOS + Speedlite

Strona 107 z 484 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów