Strona 147 z 315 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 461 do 1 470 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Na stronie Canona USA pojawiła się następująca informacja:

Cytat:
    DUE TO HIGH DEMAND OF VIDEO CLIPS WE HAVE EXCEEDED OUR DOWNLOAD CAPACITY.

WE ARE NOW INVESTIGATING ALTERNATIVE HOSTING METHODS
    A bittorrent istnieje od ponad 7 lat...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niech wykupią premium na rapidzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    A może by tu jakąś sondę ilu kupi a ilu nie i ,żeby było sprawiedliwie kto się wstrzyma
    Dobre, ale jak tu rozróżnić
    1. "Nie kupię" od
    2. "Wstrzymam się od zakupu"?

Pytam tylko, bo żadna z tych dwóch wymienionych opcji raczej mnie nie dotyczy
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    no to poczekaj na nowy model skoro ten Ci nie odpowiada i po kłopocie. nie musisz tutaj publicznie rozdzierać szat, chyba, że nie masz innych większych problemów. może idz zrób jakieś zdjęcia?
    Nie jest napisane w regulaminie, że nie można narzekać na następce słynnego 5D. Może idź zrób jakieś zdjęcia?
    Ostatnio edytowane przez Diabel03 ; 06-10-2008 o 19:54
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Perf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Chyba wiadomo, że chodzi o potencjalnych nabywców aparatów Canona a nie o ludzi, którzy się tym w ogóle nie interesują.
    a ilu jest tych potencjalnych ? możesz przytoczyć jakaś liczbę ?

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    To co się Tobie wydaje nie stanowi dla mnie żadnego wyznacznika.

Opanujcie rozszalale hormony i uruchomcie zwoje mozgowe

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.
    Przykro mi, ale ten plan ma jedną fundamentalną wadę. Każdy z nas ma do dyspozycji tylko jedno życie. Dla części z nas spory jego kawałek jest już za nami. Nie mam czasu na czekanie. Szczególnie, że nie ma żadnej gwaracji, że kolejny model spełni wszystkie moje oczekiwania.

Czas jest dla mnie zasadniczym parametrem równania, z którego wychodzi mi, że kupię ten aparat pomimo, że nie podoba mi się to posunięcie z autofocusem.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 07-10-2008 o 08:00
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    co kto lubi; dla mnie wybieranie dwoma kółkami to masakra. Co do kolorów skóry: pogooglaj sobie trochę, to sam zobaczysz. niektórym to nie przeszkadza, ba, są nawet tacy, którym kolor skóry z nikona nie przeszkadza :-)
    Nie wiem ile tych ślubów robisz (zrobiłeś), ale ja z tego żyję i nigdy nie miałem problemu z padem karty; może miałem szczęście :-) w 1d mk III też nie zapisuję zdjęć równolegle, ale zawsze pracuję na dwa body, więc gdyby coś to coś zostanie :-)
    jeśli chodzi o śluby to rozkręcam się.
    nie chcę liczyć na szczęście jeśli chodzi o możliwość padnięcia karty,

również mam back-up w postaci drugiego body, ale generalnie chcę mieć podstawowe body z czymś szerokim (35L czy 16-35) a drugie body z powiedzmy 85 1.8 - więc jak mi padnie karta z tego szerokiego, to mi zostaną same ciasne kadry... tak naprawdę prawdziwy back-up to tylko zapis na dwie karty.

Himi: jakie karty Ci padły ?

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    jeśli chodzi o śluby to rozkręcam się.
    nie chcę liczyć na szczęście jeśli chodzi o możliwość padnięcia karty,

również mam back-up w postaci drugiego body, ale generalnie chcę mieć podstawowe body z czymś szerokim (35L czy 16-35) a drugie body z powiedzmy 85 1.8 - więc jak mi padnie karta z tego szerokiego, to mi zostaną same ciasne kadry... tak naprawdę prawdziwy back-up to tylko zapis na dwie karty.
    Nie rozumiem. Fotografujesz takie szybkie akcje, że nie dasz rady zmienić szkieł z jednego body na drugie ? Dlaczego miały by Ci zostać same ciasne kadry ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W Canonie leją na to co ludzie wypisują na forach tylko patrzą na wyniki sprzedaży. Więc jedyny sposób nacisku na Canona to po prostu nie kupować jego pseudo-ulepszonych aparatów i czekać aż wypuszczą coś porządnego.
    Lub kupić D700 od Nikona.
    Może to być jakieś rozwiązanie dla ludzi posiadających już starą 5-tkę a potrzebujących pewnego Autofocusa w sytuacjach kiedy 5D już sobie nie radzi.

Zoom Nikona 24-70 + D700 do sytuacji dynamicznych i tam gdzie jest malo światła.
    5D+ jasne stałki do pleneru i sytuacji mało dynamicznych oraz w dobrym świetle i możemy się cieszyć ślicznym obrazkiem.

Wiem wiem posiadanie dwóch systemów to nie najlepszy pomysł, ale dzięki polityce Canona i tak bardziej opłacalny niż kupno 1-dynki a przy okazji mamy backup.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 07-10-2008 o 09:14
    C - lustra, szkła i błysk

Strona 147 z 315 PierwszyPierwszy ... 4797137145146147148149157197247 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów