Niech wykupią premium na rapidzie![]()
Ostatnio edytowane przez Diabel03 ; 06-10-2008 o 19:54
350D | 30D | 30D | 5D mkII
Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L
Przykro mi, ale ten plan ma jedną fundamentalną wadę. Każdy z nas ma do dyspozycji tylko jedno życie. Dla części z nas spory jego kawałek jest już za nami. Nie mam czasu na czekanie. Szczególnie, że nie ma żadnej gwaracji, że kolejny model spełni wszystkie moje oczekiwania.
Czas jest dla mnie zasadniczym parametrem równania, z którego wychodzi mi, że kupię ten aparat pomimo, że nie podoba mi się to posunięcie z autofocusem.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 07-10-2008 o 08:00
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
jeśli chodzi o śluby to rozkręcam się.
nie chcę liczyć na szczęście jeśli chodzi o możliwość padnięcia karty,
również mam back-up w postaci drugiego body, ale generalnie chcę mieć podstawowe body z czymś szerokim (35L czy 16-35) a drugie body z powiedzmy 85 1.8 - więc jak mi padnie karta z tego szerokiego, to mi zostaną same ciasne kadry... tak naprawdę prawdziwy back-up to tylko zapis na dwie karty.
Himi: jakie karty Ci padły ?
Lub kupić D700 od Nikona.
Może to być jakieś rozwiązanie dla ludzi posiadających już starą 5-tkę a potrzebujących pewnego Autofocusa w sytuacjach kiedy 5D już sobie nie radzi.
Zoom Nikona 24-70 + D700 do sytuacji dynamicznych i tam gdzie jest malo światła.
5D+ jasne stałki do pleneru i sytuacji mało dynamicznych oraz w dobrym świetle i możemy się cieszyć ślicznym obrazkiem.
Wiem wiem posiadanie dwóch systemów to nie najlepszy pomysł, ale dzięki polityce Canona i tak bardziej opłacalny niż kupno 1-dynki a przy okazji mamy backup.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 07-10-2008 o 09:14
C - lustra, szkła i błysk