Strona 247 z 268 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 461 do 2 470 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

A wspomniałem gdzieś choć słowem, że mój znajomy kupuje we wskazanym przez Artursa sklepie? Ceny mogą się zatem różnić, jak sądzę.

Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Już nie ma (w/g handlowca) 5dmkI, jeszcze nie ma 5d mkII. Do niezbyt skomplikowane jak sądzę.

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

photographus jęśli Cie dziwią propozycje cenowe nowej 5D to zobacz cene detaliczną D700 w USA i u nas to zobaczysz coś dziwnego. D700 można taniej kupić w PL niż w USA

Zablokowany

Domyślnie

Ludzie, nikogo nie namawiam do kupowania pod stołem bez VAT. Sam nie mówię, że skorzystam z oferty. Po prostu informuję, że taka cena padła w luźnej rozmowie. Pamiętajmy, że nie każdy posiada firmę i ma możliwość odliczeń VAT-u. Jeśli ktoś zgadza się na taki zakup i dogada ze sprzedawcą jakąś tam formę gwarancji, to ich (obu panów) brocha. Jaka będzie cena - zobaczymy. Narodził się bowiem właśnie kolejny pretekst do bicia piany na historycznym wątku CB. Proponuję wydać ten wątek w formie zeszytowej i rozprowadzać po uczelniach. Na ćwiczenia z socjologii jak znalazł

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

nie wiem na ile te pogloski o cenach w granicach 7000 PLN maja sie sprawdzic, ale to by byl pierwszy znany mi przypadek, gdy nowiutki sprzet jest drastycznie tanszy w PLN niz w EUR. cena "urzedowa" 5D mkII to 2400 Eur i zeby z tego zrobic 7000 PLN to trzeba z kursem zjechac ponizej 1 EUR = 3 PLN...

ja bym nie chcial psuc radosci nikomu, ale chyba bym przemyslal takie marzenia... 7000 PLN to moze i bedzie, ale co najwyzej netto.
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wiem na ile te pogloski o cenach w granicach 7000 PLN maja sie sprawdzic, ale to by byl pierwszy znany mi przypadek, gdy nowiutki sprzet jest drastycznie tanszy w PLN niz w EUR. cena "urzedowa" 5D mkII to 2400 Eur i zeby z tego zrobic 7000 PLN to trzeba z kursem zjechac ponizej 1 EUR = 3 PLN...

ja bym nie chcial psuc radosci nikomu, ale chyba bym przemyslal takie marzenia... 7000 PLN to moze i bedzie, ale co najwyzej netto.
    Cenę BRUTTO poniżej 8000zł potwierdza kilka źródeł.
    Sklepy:
    http://www.nokaut.pl/aparaty-cyfrowe...d-mark-ii.html
    Hurtownie (ABC Data)
    Prywatni sprzedawcy (nowart, towers)

Musiałoby się trafić "trzęsienie ziemi", żeby cena okazała się nieprawdziwa
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekS Zobacz posta
    Sklepy:
    Hurtownie (ABC Data)

no pozostaje pytanie juz tylko "kiedy bedzie w sprzedazy?"

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luft Zobacz posta
    no pozostaje pytanie juz tylko "kiedy bedzie w sprzedazy?"
    ...oraz kiedy te sklepy wyliczały te ceny.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekS Zobacz posta
    Sklepy:
    Hurtownie (ABC Data)

no niezle... niezle... bardzo sie w tej sytuacji ciesze, ze kurs euro
    jest w tej chwili wysoki bo to i sie z przelotem do Polski oplaci

de facto nie jest to nadal 7000 a prawie 8000, ale i tak wyraznie taniej.
    zobaczymy faktyczna cene jak puszka wejdzie do sklepow, ale wyglada
    poki co na to, ze Polska bedzie lepsza opcja zakupu
    www albo tez flickr

Domyślnie

TomekS, wygląda to tak: dzwoni do ciebie przedstawiciel ze sklepu i informuje Ciebie że ze względu na wahania kursowe cena uległa zmianie i jeśli dalej jesteś zainteresowany kupnem to musisz dopłacić różnicę w cenie, jeśli nie oddają ci wpłacone wcześniej pieniądze i anulują zamówienie. przerabiałem to ze 3 razy (pstryk.pl i cyfrowe.pl)
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    TomekS, wygląda to tak: dzwoni do ciebie przedstawiciel ze sklepu i informuje Ciebie że ze względu na wahania kursowe cena uległa zmianie i jeśli dalej jesteś zainteresowany kupnem to musisz dopłacić różnicę w cenie, jeśli nie oddają ci wpłacone wcześniej pieniądze i anulują zamówienie. przerabiałem to ze 3 razy (pstryk.pl i cyfrowe.pl)
    Takie dzialanie sklepu jest niezgodne z prawem i latwo taka sprawe wygrac w sadzie. Firmy maja mechanizmy pozwalajace zabezpieczyc sie przed ryzykiem kursowym.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 247 z 268 PierwszyPierwszy ... 147197237245246247248249257 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów