Powiedzmy, że cały czas prowadzę twarde negocjacje z moim racjonalnym "ja"
PS
A już tak zupełnie hipotetycznie, to zastanawiam się, na ile widoczne będzie pogorszenie jakości "zestawów Juzy" (np. 800/5.6 + TCx2) w trybie wideo...
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-10-2008 o 18:26
EOS - conditio sine Kwanon...
Będę się powtarzał, ale...
temat off topic w przewadze ;(
^^^^Poczekaj jak będzie puszka 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A może ufundujemy skromną nagrodę dla autora postu nr ... #2000 ?![]()
Ostatnio edytowane przez GINN ; 07-10-2008 o 22:56
No to i ja się dołożęZwróciliście jak dolar zapierdziela w górę? Jak tak dalej pójdzie to nowa piątka będzie u nas kosztowała ok. 10 000 złociszy
![]()
regulamin pkt 8
Nic mi nie mów - za 3 tygodnie lecę do USA. Cieszyłem się z taniego dolara i nie kupowałem waluty wcześniej, bo byłem pewien, że mam czas....![]()
to jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze
zaznaczam, że wypowiadam się na podstawie suchych danych + informacji z różnych źródeł internetowych - czyli podobnie jak 99% zarówno zwolenników jak i przeciwników nowej piąteczki
jeżeli AF został poddany jedynie kosmetyce (mam nadzieję, że się mylę), na co się zapowiada to niestety, to ta premiera jest w moim odczuciu po prostu kpiną
bo tak naprawdę na co czekaliśmy przez te 3 lata?
- pixele, których ponad 90% z nabywców nie wykorzysta nawet w połowie,
- na filmiki, nad którymi słyszę same ochy i achy (szczególnie po obejrzeniu filmu nakręconego przez pewnego Pana, który przy swoim podejściu byłby pewnie w stanie nakręcić komórką film nie gorszy niż niektórzy z naszych rodzimych reżyserów)
- pare gumek
- rozpoznawanie twarzy - mojemu ryjowi i tak to nie pomoże
- obrazek porównywalny z tymi otrzymywanymi za pomocą jedynek - i tu znowu mam nadzieję, że to nie jest prawda. Może nazwiecie to zboczeniem, ale moim subiektywnym zdaniem ten ze starej piątki jest na chwilę obecną niedoścignionym wzorem (nie robiąc wycieczek do średniego formatu))
- wysokie ISO - jeśli naprawdę będzie użyteczne to jak na mój gust jedyne przydatne usprawnienie
w sumie to wypada się tylko cieszyć, bo w obecnej chwili dylemat stare czy nowe jak dla mnie nie istnieje (co prawda zobaczymy jak to wszystko przyjmie rynek)
Jeśli chodzi o zapalonych obrońców starego systemu AF i argumentu, że przecież nie mogli dać w 5 AF z jedynek - nie musieli - między AF tych puszek jest taka różnica, że przy chęciach jeszcze kilka aparatów by weszło bez zagrażania któremukolwiek z nich.
wszystkich już rozgrzewających klawiaturę ostrzegam, że nie zamierzam toczyć tu krucjaty w obronie swoich poglądów z mieczem lub toporem w dłoni. Wyraziłem swoje i tylko swoje odczucia - bo mam do tego prawo - tak samo jak Wy macie prawo zgadzać się z nimi lub nie
i tak już zupełnie na koniec dobra rada dla wszystkich piszących. Moi drodzy, dobrze by było gdyby niektórzy z piszących nabrali troszkę dystansu do siebie, bo czytając to forum od dawna dochodzę do wniosku, że coraz więcej jest między nami agresji, coraz więcej fanatyków, którzy z pianą na ustach i z klapkami na oczach bronią swoich racji, coraz więcej chęci wbicia komuś szpili za wszelką cenę, a coraz mniej konstruktywnych dyskusji
Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę