Strona 149 z 315 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 481 do 1 490 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Rozumiem. Więcej wiary w sprzęt . Akurat musi paść przy zakładaniu obrączek ?
    Moje niezrozumienie wynikało raczej z niewiedzy jakie masz body ( masz crop i ff ? Dobrze rozumuję ?). Na drugim body nie masz zapisu na dwie karty ?
    na razie robię na dwa croppowe body (350D +400D) - drugie jako "w razie czego" jak pierwsze padnie.

Ale przymierzam się kupić FF - i chcę mieć własnie prawdziwy back-up.
    Czyli zapis na dwie karty na raz. skoro technika na to pozwala, to czemu nie ?

:-)

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dobre, ale jak tu rozróżnić
    1. "Nie kupię" od
    2. "Wstrzymam się od zakupu"?

Pytam tylko, bo żadna z tych dwóch wymienionych opcji raczej mnie nie dotyczy
    Rozróżnić jest bardzo prosto :
    1- nie kupię i już , koniec i kropka.
    2- kupię bo nie mogę bez niej żyć i potrzebna mi jest jak powietrze
    3- wstrzymuję się z zakupem ( bo mam powody ) potencjalny klient w przyszłości bliżej nieokreślonej

Rozumiem ,że Ty jesteś za opcją 2

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Rozumiem ,że Ty jesteś za opcją 2
    Powiedzmy, że cały czas prowadzę twarde negocjacje z moim racjonalnym "ja"

PS
    A już tak zupełnie hipotetycznie, to zastanawiam się, na ile widoczne będzie pogorszenie jakości "zestawów Juzy" (np. 800/5.6 + TCx2) w trybie wideo...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-10-2008 o 18:26
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Będę się powtarzał, ale...
    temat off topic w przewadze ;(
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^Poczekaj jak będzie puszka 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

A może ufundujemy skromną nagrodę dla autora postu nr ... #2000 ?
    Ostatnio edytowane przez GINN ; 07-10-2008 o 22:56
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    A może ufundujemy skromną nagrodę dla autora postu nr ... #2000 ?
    Jasne :-D. Proponuję body 1Ds mark IV . Jak off-top to na całego .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No to i ja się dołożę Zwróciliście jak dolar zapierdziela w górę? Jak tak dalej pójdzie to nowa piątka będzie u nas kosztowała ok. 10 000 złociszy
    regulamin pkt 8

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Nic mi nie mów - za 3 tygodnie lecę do USA. Cieszyłem się z taniego dolara i nie kupowałem waluty wcześniej, bo byłem pewien, że mam czas....

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze

zaznaczam, że wypowiadam się na podstawie suchych danych + informacji z różnych źródeł internetowych - czyli podobnie jak 99% zarówno zwolenników jak i przeciwników nowej piąteczki

jeżeli AF został poddany jedynie kosmetyce (mam nadzieję, że się mylę), na co się zapowiada to niestety, to ta premiera jest w moim odczuciu po prostu kpiną
    bo tak naprawdę na co czekaliśmy przez te 3 lata?

- pixele, których ponad 90% z nabywców nie wykorzysta nawet w połowie,
    - na filmiki, nad którymi słyszę same ochy i achy (szczególnie po obejrzeniu filmu nakręconego przez pewnego Pana, który przy swoim podejściu byłby pewnie w stanie nakręcić komórką film nie gorszy niż niektórzy z naszych rodzimych reżyserów)
    - pare gumek
    - rozpoznawanie twarzy - mojemu ryjowi i tak to nie pomoże
    - obrazek porównywalny z tymi otrzymywanymi za pomocą jedynek - i tu znowu mam nadzieję, że to nie jest prawda. Może nazwiecie to zboczeniem, ale moim subiektywnym zdaniem ten ze starej piątki jest na chwilę obecną niedoścignionym wzorem (nie robiąc wycieczek do średniego formatu))
    - wysokie ISO - jeśli naprawdę będzie użyteczne to jak na mój gust jedyne przydatne usprawnienie
    w sumie to wypada się tylko cieszyć, bo w obecnej chwili dylemat stare czy nowe jak dla mnie nie istnieje (co prawda zobaczymy jak to wszystko przyjmie rynek)

Jeśli chodzi o zapalonych obrońców starego systemu AF i argumentu, że przecież nie mogli dać w 5 AF z jedynek - nie musieli - między AF tych puszek jest taka różnica, że przy chęciach jeszcze kilka aparatów by weszło bez zagrażania któremukolwiek z nich.

wszystkich już rozgrzewających klawiaturę ostrzegam, że nie zamierzam toczyć tu krucjaty w obronie swoich poglądów z mieczem lub toporem w dłoni. Wyraziłem swoje i tylko swoje odczucia - bo mam do tego prawo - tak samo jak Wy macie prawo zgadzać się z nimi lub nie

i tak już zupełnie na koniec dobra rada dla wszystkich piszących. Moi drodzy, dobrze by było gdyby niektórzy z piszących nabrali troszkę dystansu do siebie, bo czytając to forum od dawna dochodzę do wniosku, że coraz więcej jest między nami agresji, coraz więcej fanatyków, którzy z pianą na ustach i z klapkami na oczach bronią swoich racji, coraz więcej chęci wbicia komuś szpili za wszelką cenę, a coraz mniej konstruktywnych dyskusji

Pozdrawiam i spokojnej nocki życzę

Strona 149 z 315 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów