Strona 159 z 1000 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259659 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 581 do 1 590 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    chyba zaskoczeniem było to że podałeś cenę - jakoś wielu fotografów ślubnych boi się o tym mówić.
    A co w tym takiego tajemniczego? W zasadzie ci, którzy chcą wiedzieć ile biorą znajomi, to pytają bez skrępowania. Żadne tabu a szczerość pozwala na znalezienie sobie miejsca na rynku i (po części) motywację i samodowartościowanie.

Oczywiście liczę się z komentarzami, że moje zdjęcia nie są warte nawet części tej ceny, na szczęście faktury wystawiam zupełnie innym :-D
    Tak, wiem, że na tym rynku zawiść, obrabianie tyłka innym i podkładanie świń to chleb powszedni. Staram się w tym nie uczestniczyć i na razie jakoś mi się udaje.
    Jarek

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    I jeszcze w ramach wyżalania się na "konkurencję". Od jakiegoś czasu nie wkładam na stronę żadnych nowych zdjęć. I tak już zostanie. Ty sobie je obejrzałeś, ale wyobraź sobie, że inni zwyczajnie je sobie ściągają, wkładają na własne strony, pokazują Młodym jako własne. Na tę chwilę znam w necie dwie inne strony z moimi zdjęciami, obie chodzą jako oferty dla klientów. "Autorzy" są praktycznie bezkarni. Polska Panie..
    Polska Panie, Polska ... nie ma to jak na „czyichś” plecach podciągnąć zwłaszcza jak żal pośladki ściska, że samemu takie nie wychodzą, a trochę kasy by się dorobiło. Polska Panie....
    Myślę, że w takiej sytuacji ja bym się nie obcinał i podał linki, a nich palą cegłę.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

I jeszcze w ramach wyżalania się na "konkurencję". Od jakiegoś czasu nie wkładam na stronę żadnych nowych zdjęć. I tak już zostanie. Ty sobie je obejrzałeś, ale wyobraź sobie, że inni zwyczajnie je sobie ściągają, wkładają na własne strony, pokazują Młodym jako własne. Na tę chwilę znam w necie dwie inne strony z moimi zdjęciami, obie chodzą jako oferty dla klientów. "Autorzy" są praktycznie bezkarni. Polska Panie..
    A próbowałeś coś z tym zrobić? poza tym może wrzucić na stronę tylko flesza a html wywalić a na samych zdjęciach zrobić coś jak robi Kalina (taki pasek półprzeźroczysty z autorem dostć wysoko) itp.
    Wrzuć jakieś linki do stron gdzie tacy "autorzy" dają takie zdjęcia (jednego z naszego forum, z dębicy chyba pamiętam ale to chyba sprawa zamknięta)..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    wrzucić na stronę tylko flesza a html wywalić
    Dokładnie. Z galerii flashowych już nie tak łatwo skopiować zdjęcia.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

„oskarkowy” – z całym szacunkiem ale przy parametrach jakie podałeś, ja bym na tej cenie nie poprzestał. Oczywiście jest to moja subiektywna ocena, ale jak bym robił takie zdjęcia i miał takie obłożenie w kalendarzu, to na pewno bym ją dźwignął. Jest pytanie - ilu klientów odprawiłeś z kwitkiem, bo się termin dublował? A skąd wiesz czy obecni nie zapłacili by więcej? Narzekać będą (prawie) wszyscy - w końcu to ich kasa - a najbardziej ci co ich nie stać a zdjęcia im się podobają. Zawsze w razie „klapy” możesz popuścić z ceną.
    Ja bym nie czekał z taką decyzją, ponadto masz za duży masz dorobek w tym co robisz.
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szkoda mi czasu na zabezpieczanie, cudowanie itp. Szkoda mi też czasu na szarpanie się z ludźmi na takim poziomie. Mam już jakąś opinię na rynku, mogę sobie pozwolić na taki mechanizm, że naprawdę ciekawe zdjęcia będę pokazywał na spotkaniach z klientami. I tyle.
    Najgorsze jest to, że takie gnojki są praktycznie bezkarne. Niewiele tak naprawdę można zrobić. Teoria to jedno, praktyka co innego. Z pewnością potwierdzą to wszyscy ci, których spotyka to, co mnie.

A co do galerii flashowych: kiedyś na forum o kotach jakieś dziewcze w 5 minut rozebrało mi galerię flashową i odesłało wyjęte zdjęcia na maila.. Naprawdę szkoda czasu.
    Jarek

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    poza tym może wrzucić na stronę tylko flesza a html wywalić
    A co z tymi co chcieliby by sobie te zdjęcia pooglądać, a flasha nie mają i mieć nie chcą? Wbrew pozorom są tacy, i biorąc pod uwagę że raczej chodzi o ludzi trochę się znających na komputerach, mogliby być dobrą grupą docelową dla fotografa (wskazówka: praca w szeroko pojętej informatyce => stosunkowo duże pieniądze jak na polskie warunki).
    Dla dociekliwych wyjaśnienie, dlaczego flash=zło:
    Flash jest wyjątkowo nietrafioną technologią do stron: w tej chwili musiałem otworzyć stronę dostępną tylko we flashu i zużywa mi 50% CPU nawet jak się nic nie dzieje. Druga przeglądarka z wyłączonym flashem zużywa około 6% przy otwartych ok. 30 zakładkach i ciągłym korzystaniu.
    Doświadczenia uczą, że tak zrobione strony to raczej standard niż rzadkość; nawet małe reklamy we flashu na portalach skutecznie "zjadją" czas procesora. Dodatkowo flash działa rozsądnie tylko na mainstreamowym sprzęcie, nawet 64-bitowy system rodzi problemy. Także bezpieczeństwo nie jest jego mocną stroną.

Możnaby też podkreślić, że HTML jest bardziej rozpowszechniony, otwarty i nie ma niczego, co by przy prezentacji zdjęć wymagało flasha.
    A jak ktoś będzie bardzo chciał coś skopiować, to generalnie nie ma problemu ze skopiowaniem niczego co się da wyświetlić.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wyrób sobie styl, który będzie się podobał Młodym i będize rozpoznawalny (pamiętaj, że zawsze decyzję o fotografie podejmują dziewczyny). Później już samo poleci.
    Jarek dobrze prawi - oprócz par, gdzie Młody jest fotografem (jego przeważnie łatwiej zainteresować fajnymi fotami z naszego męskiego punktu widzenia), fotografów wybierają Panny Młode. A panny jak to kobietki - najważniejsze dla nich to ukazać emocje i uczucia na ujęciach. Jeśli to opanujesz - są Twoje Sprawdziłem, działa, a przez ostatni rok, kiedy się tego uczyłem, na nowo (w wieku 26lat:P) poznawałem naturę kobiet
    Ostatnio edytowane przez myst ; 23-09-2008 o 23:44
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Szkoda mi czasu na zabezpieczanie, cudowanie itp. Szkoda mi też czasu na szarpanie się z ludźmi na takim poziomie. Mam już jakąś opinię na rynku, mogę sobie pozwolić na taki mechanizm, że naprawdę ciekawe zdjęcia będę pokazywał na spotkaniach z klientami. I tyle.
    Najgorsze jest to, że takie gnojki są praktycznie bezkarne. Niewiele tak naprawdę można zrobić. Teoria to jedno, praktyka co innego. Z pewnością potwierdzą to wszyscy ci, których spotyka to, co mnie.
    W sumie masz rację.. dobrze mieć świadomość swojej pozycji, ale zawsze można podszczuć jakiegoś znajomego policjanta
    To chociaż można wrzucić info kto kradnie zdjęcia ze zrzutem strony i odpowiednio w googlach wyeksponować (patrz wątek o sprzedawcy toreb ) to zawsze gdzieś zostaje i wlecze się za gościem..

A co do galerii flashowych: kiedyś na forum o kotach jakieś dziewcze w 5 minut rozebrało mi galerię flashową i odesłało wyjęte zdjęcia na maila.. Naprawdę szkoda czasu.
    Ale to na forum o kotach a nie fotograficznych fani kotów widocznie sa dziwni ale jak wrzucić pasek z opisem to już nie tak łatwo..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Myst, masz absolutna racje. Mialem zlecenie. Mama byla zachwycona tymi zdjeciami gdzie byly emocje i wyraz. Reszta ja nie krecila.
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 23-09-2008 o 23:44

Strona 159 z 1000 PierwszyPierwszy ... 59109149157158159160161169209259659 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów