Strona 160 z 1000 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260660 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piday Zobacz posta
    A co z tymi co chcieliby by sobie te zdjęcia pooglądać, a flasha nie mają i mieć nie chcą? Wbrew pozorom są tacy, i biorąc pod uwagę że raczej chodzi o ludzi trochę się znających na komputerach, mogliby być dobrą grupą docelową dla fotografa (wskazówka: praca w szeroko pojętej informatyce => stosunkowo duże pieniądze jak na polskie warunki).
    Dla dociekliwych wyjaśnienie, dlaczego flash=zło:
    Flash jest wyjątkowo nietrafioną technologią do stron: w tej chwili musiałem otworzyć stronę dostępną tylko we flashu i zużywa mi 50% CPU nawet jak się nic nie dzieje. Druga przeglądarka z wyłączonym flashem zużywa około 6% przy otwartych ok. 30 zakładkach i ciągłym korzystaniu.
    Doświadczenia uczą, że tak zrobione strony to raczej standard niż rzadkość; nawet małe reklamy we flashu na portalach skutecznie "zjadją" czas procesora. Dodatkowo flash działa rozsądnie tylko na mainstreamowym sprzęcie, nawet 64-bitowy system rodzi problemy. Także bezpieczeństwo nie jest jego mocną stroną.

Możnaby też podkreślić, że HTML jest bardziej rozpowszechniony, otwarty i nie ma niczego, co by przy prezentacji zdjęć wymagało flasha.
    A jak ktoś będzie bardzo chciał coś skopiować, to generalnie nie ma problemu ze skopiowaniem niczego co się da wyświetlić.
    znam to dokładnie - w końcu jestem po informatyce i pracuję też m.in. "w komputerach" ale szczerze ci powiem że to co podałeś w zasadzie nie ma znaczenia, teksty w stylu flesz=zło przypominają mi te w stylu: łindołs=zło linuks=rzondzi tu chodzi o to żeby się przed złodziejami zabezpieczyć a te parę % procesora to nikogo z normalnych użytkowników komputerów nie interesuje.. a z flesza trudniej skopiować.. ale może błądzę.. każdy niech pozostanie przy swoim zdaniu a wątek niech wraca na właściwe tory
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brutu Zobacz posta
    (....)
    I mylisz się, nie zawsze decyzję podejmują dziewczyny - na moim ślubie fotografa wybiorę ja. I żadnej kamery, broń Boże.
    Dzięki za odpowiedź.
    To Ci się tylko tak wydaje

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    .. a z flesza trudniej skopiować.. ale może błądzę..
    Nie wiem. Przy niektórych z Was jestem laikiem komputerowym ale nawet mnie się po pewnych zabiegach to kilka razy udało/*. Więc chyba nie można tego traktować jako zabezpieczenie.

/* -dla czepialskich - nie nie kradłem zdjęć - skopiowałem je wyłącznie po to żeby się przekonać czy da się to zrobić. Też myślałem, że jak będę miał galerię we flash'u to się zabezpieczę przed kradzieżą ??:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Też myślałem, że jak będę miał galerię we flash'u to się zabezpieczę przed kradzieżą ??:.
    jesli tylko komus bedzie zalezalo aby jakas fotka znalazla sie w jego pf to zrobi printscreena nawet z najlepiej zabezpieczonej galerii. nie da sie przed tym uchronic.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A co w tym takiego tajemniczego? W zasadzie ci, którzy chcą wiedzieć ile biorą znajomi, to pytają bez skrępowania. Żadne tabu a szczerość pozwala na znalezienie sobie miejsca na rynku i (po części) motywację i samodowartościowanie.
    ja jak pytam jakiś konkurencyjnych foto, czasem dosyć bezpośrednio, to ich zatyka i odwracają pytanie. może specyfika mojego rynku, ale fotografowie traktują to jako najtajniejszą tajemnicę handlową

edit: co do flesza, to są programy do zrzutów ekranu dużo bardziej rozwinięte niż print screen, więc nie ma problemu, żeby fote skopiować i zapisać. jeżeli można coś zobaczyć, to można to zapisać. nie pomaga ani flesz, ani skrypt niepozwalający klikać prawym przyciskiem myszy na monitorze itd itd.
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 24-09-2008 o 02:34
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    Podrzuc fotke na ktorej bedziesz to mial na sobie
    Dziś lecę do Anglii na wesele to coś strzelę na lotnisku
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

billyy
    Guest

Domyślnie

hmmm z czym na slub :/ 5D ,580 EX II-LightSphere, 15mm 2.8fisheye, 24and35(1.4L),50 1.2l i 85 1.2L mkII i mozemy sie wybierac jeszcze mozna dodac 24-70 /2.8l

sprzet mazenie ale mazenia sie spelniaja, jeszcze tylko rok :P

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Dziś lecę do Anglii na wesele to coś strzelę na lotnisku
    czekam z nicierpliwoscia na fotki, chetnie zobacze jak ci wyjda angielskie klimaty i jak ci sie spodoba organizacja slubu i wesela w UK, a jest calkiem inna niz w PL, i dla kolegi ktory byl ostatnio pierwszy raz byla malym szokiem
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Jarek, 3k....???? Nie psuj rynkuuu...!!!

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

JA zaczynalem na 350d S20/1,8 C50/1,8. Na dzien dzisiajszy najbardziej budzetowym wyjsciem minimalistycznym byloby:
    5d (300d beckup)- 4,5k
    17-40 - 1,8k
    35L - niestety nie widze tutaj niczego co mogloby to szklo zastapic. Jak sie teraz zastanawiam to jego cena wlasnie spowodowana jest niezastepowalnoscia.... - 3,5k
    85USM-1k
    430EX-0,5k

Tym zestawem wg mnie mozna robic foty na najwyzszym poziomie.
    10k za wszystko... czy to malo/duzo? hmm... sam nie wiem

Dla mnie max to:
    1dsIII
    5d
    15Fisz
    14L
    24L
    35L
    50L, ale trafiajaca Sigma 50/1,4 jak najbardziej
    85L
    70-200 28LIS
    580EX
    Osiolek....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Jarek, 3k....???? Nie psuj rynkuuu...!!!
    Heh zalamujecie mnie

Ja z checia komus torbe ponosze za free i jeszcze piwo z wdziecznosci postawie
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-09-2008 o 09:34

Strona 160 z 1000 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260660 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów