Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Wielokrotne użycie filmu

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Witam!
    Jako że użytkownikiem EOS'a 33 jestem od niedawna (wcześniej był 300V) mam pytanie. Chodzi mi o to że film nie da się włożyć drugi raz idealnie tak samo jak poprzedni i jedna klatka może wejść na drugą - albo się mylę.
    Jak przeczytałem Twoją wypowiedź do znalazłem w niej zarówno pytanie jak i odpowiedź. Faktycznie nie da się dwukrotnie idealnie tak samo założyć filmu. Jeśli będziesz zakładał bardzo uważnie i zawsze tak samo to różnica może być max. 3 mm. Więc jak uniknąć nałożenia się klatek?
    Można zawsze za pierwszym razem zakładać dokładnie na początek punktu-znacznika w aparacie do którego wyciągamy film, a przy ponownym założeniu przeciągnąć kilka mm za znacznik.
    Albo sposób drugi, bardzo pewny. Po ponownym założeniu filmy, gdy przewijasz już naświetlone klatki to przewiń o jedną klatkę więcej. W ten sposób stworzysz bufor który uniemożliwi nałożenie się klatek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    .
    Jaki piękny opis w avatarze. Ja również uważam, że Kraków to Stołeczno Królewskie Miasto. Zaraz się warszawiacy oburzą, ale przecież wcale nie odbieram w ten sposób Warszawie miana centrum administracyjnego kraju.
    Ostatnio edytowane przez jkl8 ; 20-09-2008 o 08:07 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów