Mnie martwi ten AF no ale poczekajmy do testów bo tak na świeżo to ciężko coś powiedzieć
Mnie martwi ten AF no ale poczekajmy do testów bo tak na świeżo to ciężko coś powiedzieć
CANON Laik
Canonowi chyba najbardziej przeszkadza fakt posiadania dziwnej na dzisiejsze czasy serii 1D (aps-h). Musi tak pozycjonować 5D by nie zrobił się zbyt reporterski a jednocześnie zbyt Ds'owy![]()
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
Ale przecież będzie to, co wszyscy przewidywali w wątku "5D i co dalej..." - kto chce (i kogo stać), kupi nową puszkę, reszta zadowoli się 5D z drugiej ręki.
Fotograf platoniczny
...w dalszym ciagu nie rozwialo to moich dylematow....canon czy nikon....
imo to nie EVOLUTION to LIFTING....Obstawiam ze jakoscia obrazowania ta puszka bedzie liderem w swojej klasie ale badzmy szczerzy to juz jest w 5D d700 czy d3...ale cieszy mnie to ze dali mi w koncu podroznicze uszczelki i AF Microadjustments....no nic pozyjom uwidzim...
Z tym że z wyrokami kto i na co się będzie przesiadał poczekajmy może do wiarygodnych sampli. W szczególności co ta pucha potrafi na wysokich iso? To jest chyba kluczowa kwestia. No i druga sprawa to na cenę sklepową, która chyba jednak zapowiada się lepsza niż się zdawało.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2008 o 08:40
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W sklepie będzie 8500 PLN na wejściu.
Wsio się sprawdziło, więc cieszy mnie wiarygodność informatorów
Sample na razie nie powalają. Zwłąszcza portret na 50 L przy f=2. Jakoś tak mało detalu jest... W ogóle kto im robi te sample ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
ehh, czego Wy oczekujecie ze tak biadolicie? Scalonego 1d i 1ds w cenie starej 5d?![]()