Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: canon ef 24-70 f2.8 wart swojwj ceny ?

Zablokowany

Domyślnie

Przyjemność gabarytów jest wątpliwa jeśli targasz dopięte do niego 1d
    Ale żarty na bok. To jest szkło stworzone pod FF, na cropach nie pokazuje nawet 70 procent swojej mocy (na APS H jest znacznie lepiej niż na APS C). Pod 5d to obowiązkowy zakup dla każdego, kto lubi zoomy. Uzupełniony 17-40 lub 16-35 i którymś z 70-200 daje zestaw naprawdę optymalny. Zaznaczam - dla zoomowców.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Zaznaczam - dla zoomowców.
    A jeśli ktoś nie należał do tej organizacji?
    Amator martwi się o sprzęt, Profesjonalista o kasę, a Mistrz o światło...
    Mariusz Łanucha
    Moje zdjęcia ślubne, fotografia ślubna.

Domyślnie

witam i najpierw sie przywitam
    teraz do rzeczy, mysle o tym szkle od dawna i chyba jestem coraz bilizszy zakupu, jednak zastanawiam sie (i wnioskujac z rozmow ze znajomymi - nie tylko ja ), czy C nie wprowadzi niebawem IS'a do 24-70, ktos mi nawet mowil , ze takie plotki chodza, wowczas moze warto by bylo poczekac...
    ktos cos wie na ten temat?

Domyślnie

odpowiem krótko, warto! nie znajdziesz alternatywy, Polecam!

Bywalec Awatar Shrek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Warto! ja na próbę podpiąłem po zakupie jedynki i już go nie odpinałem, zostawiłem 17-40
    w rozliczeniu i właśnie dokupuję 16-35 do pełnego zestawu, bo jednak czasem trochę brak
    poniżej 24.
    Tak czy inaczej, światło i jakość fot z tego słoika, jest nieporównywalna z żadnym innym,
    nie ma co się łudzić, że znajdziesz coś w tej klasie, a cena jest na tą chwilę raczej przystępna,
    bez większego wysiłku za niewiele ponad 3kkzł możesz mieć nową sztukę. Bez zastanowienia
    zrobiłbym dokładnie ten sam ruch po raz drugi na ta chwilę. Tak samo jak z 1D, nawet bym się nie
    zawahał przez sekundę, od czasu kiedy mi wpadła w ręce, 40 jest zakurzona i leży w plecaku
    EOS R | EF-s 10-18 IS STM | RF 24-105 f/4L IS USM | EF 70-200 f/2.8L IS USM | 580EX II

Domyślnie

Dla mnie wart kazdej zlotowki, ktora na niego wydalem.
    Dopoki nie bedzie mnie stac na stalki z serii L, dopoty go nie sciagne z body.
    Udalo mi sie dostac wybitnie ostry egzemplarz i nie zamierzam sie go nigdy pozbywac.
    I tak jak pisze Himi, przypiety do 5D pokazuje co potrafi. Na 40D nie bylem az tak zachwycony z niego.

krzysiekxp
    Guest

Domyślnie

A czy czasem te problemy z ostroscia nie dotycza starych modeli? Czy ktos moze kupił w ostatnim czasie jakąś nówkę i moze sie wypowiedziec czy ma problemy z ostroscia tego szkła?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dla tych co się zastanawiają dalej czy warto kupić proszę spojrzeć na pierwszy post z 2005 r. i cenę 5k PLN i obecną ok 3k PLN w 2008 r.
    Optycznie na FF jest rewelka jak się trafi dobry egzemplarz , osobiście bez względu na rok produkcji sprawdzałbym konkretny egzemplarz na body.

Domyślnie

wiadomo, ze lepiej zalozyc i przestrzelic, ale myslicie , ze ostrosc moze byc rozna ze wzgledu na egzemplarz czy jest mozliwe ,ze nowe beda moga byc ostrzejsze od starych sprzed kilku lat? bo moze warto by bylo kupic uzywke skoro wsrod nowych tez sie zdarzaja mydlane sztuki

Początki nałogu

Domyślnie

No właśnie ludzie różnie mówią o ostrości tego obiektywu.O dobrych egzemplarzach i złych Teraz moje pytanie takie bo zamierzam na dniach zakupić ta L do 40D z myślą o FF w przyszłości niedalekiej jeśli szkło będzie ostrzyć dobrze na 40D czy jest szansa że na FF czy to 5D czy 1d mogą być problemy?.
    CANON Laik

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów