Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Nówka, ale bez papirów, układ taki, że w razie W sprzedawca wystawia papier (nie wiem, czy wówczas jest dopłata) albo sam realizuje gwarancję. kupiłem tak kiedyś z 3 tamrony, 2 puszki i było ok. Z sigmą większy ambaras, bo jest duża szansa na konieczność kalibracji i już jest problem bez papierów. Musiałbym ocenić na miejscu, że ostrzy ok i wtedy brać. BTW, gdzie w Polsce sigma kalibruje szkła, tylko Wawa?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ...BTW, gdzie w Polsce sigma kalibruje szkła, tylko Wawa?
    Ja slalem do Gdyni. Z puszka. Zrobili cacy.
    .

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Ja slalem do Gdyni. Z puszka. Zrobili cacy.
    Ja też wysłałem do Gdyni S 50/1.4 z aparatem przeszło 2 tygodnie temu. Do dzisiaj nie wiem gdzie to się podziewa. Serwis telefonów nie odbiera a na maile nie odpowiada .
    Mają chyba wszystkich w d........

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie a ja po trzecim podejściu do sigmy odpuściłem ...

i kilka dni temu zakupiłem od Towersa Canona 1.4 ....

Co do sigmy .... 1.4 - przetestowałem łącznie 5 obiektywów ... (2 we Wrocku i 3 Wawie ) i .. żaden nie ostrzył normalnie ....
    Tydzień temu testowałem po raz trzeci we Wrocku inny egzemplarz ..... i efekt ten sam FF
    Mam pewną teorię n/t tego obiektywu tj.
    On pewnie dobrze ostrzy ale tylko z puszkami z układem ekstra AF (tj. np. 40d lub lepsze) bo z moją 450d zawsze pojawiał się ten sam objaw tj. FF (raz mniejszy raz większy ale zawsze był - nie ważne czy ostrzenie AF czy detekcja kontrastu ...)
    Zauważyłem też dziwną cechę sigmy - jakieś takie kolorowe obwódki na krawędziach w kontrastowych miejscach/przejściach kolorów .........

Z Canona jestem ultra zadowolony ...
    AF trafia w punkt perfekt ... może na 1.4 nie jest super ostry .... ale po małych softowych retuszach fotki DLA MNIE są naprawdę dobre !
    Od 2.2 już extra ...
    A ... ponadto canon jest około 450zł tańszy !
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    i kilka dni temu zakupiłem od Towersa Canona 1.4 ....

Co do sigmy .... 1.4 - przetestowałem łącznie 5 obiektywów ... (2 we Wrocku i 3 Wawie ) i .. żaden nie ostrzył normalnie ....
    Tydzień temu testowałem po raz trzeci we Wrocku inny egzemplarz ..... i efekt ten sam FF
    Mam pewną teorię n/t tego obiektywu tj.
    On pewnie dobrze ostrzy ale tylko z puszkami z układem ekstra AF (tj. np. 40d lub lepsze) bo z moją 450d zawsze pojawiał się ten sam objaw tj. FF (raz mniejszy raz większy ale zawsze był - nie ważne czy ostrzenie AF czy detekcja kontrastu ...)
    Zauważyłem też dziwną cechę sigmy - jakieś takie kolorowe obwódki na krawędziach w kontrastowych miejscach/przejściach kolorów .........
    W tym watku rozne cuda sie dzieja. Nie bardzo rozumiem jak mozna miec FF przy ostrzeniu na kontrast (LV) . To musialby byc raczej zauwazalny problem mechaniczny (jakies odbijanie po wyostrzeniu).

Obwodki to i w Canonie zauwazysz. Pytanie tylko ktore sa mniej dokuczliwe.

Uprawnienia umieszczania postów