a gdybyś dodał coś a la D700 i jednocześnie musiał obniżyć cenę Dsa o połowę? Ja bym wciągnął 1D w Dsa tak jak pisałem. Lepiej sprzedawać puszkę do reportażu drożej niż dzisiaj ale za to z opcją do studia lub z mniejszymi o 1EV szumami na srawach.
Tak
Nie
a gdybyś dodał coś a la D700 i jednocześnie musiał obniżyć cenę Dsa o połowę? Ja bym wciągnął 1D w Dsa tak jak pisałem. Lepiej sprzedawać puszkę do reportażu drożej niż dzisiaj ale za to z opcją do studia lub z mniejszymi o 1EV szumami na srawach.
jeśli tym Ds3 fotografuje się coś, co takiego AF wymaga - niewątpliwie.
jeśli nie, jak np sluby, gdzie sądze, że AF z 50d dałby nieźle rady (znam ten z 40d), myślę, że różnica w cenie, jakieś 14 k za lepszy AF nie jest warta, pamiętąjac przy tym, że nowa matryca powinna być lepsza.
dla mnie też - pracuje na f rzędu 1.2 - 1.6 istotny jest dobry LCD, żeby kontrolować wyniki. no i natywne iso wyższe niż 1600.
no, ale na razie to są gdybania, bo tę puszkę widziało tymczasem niewielu ;-)
Canon jest znany z tego, że lubi chodzić swoimi ścieżkami. To rozwiązanie o którym piszesz jest już chyba jednak zarezerwowane przez konkurencję 8). Do tego już je przećwiczyli lata temu i z jakichś powodów jednak nie wracają.
BTW: ta cena Ds-a jest chyba w pewnym sensie elementem marketingowym. On ma być drogi i wątpię żeby Canon z tego chciał rezygnować. Ja bym przynajmniej tak kombinował.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2008 o 23:02
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A że się tak laicko zapytam: nie denerwuje Was ten obłędny wyścig na megapixele? Kto da więcej??? Ja rozumiem: flagowiec musi mieć tych megapixeli od metra i trochę, bo prestiż, bo tabelki, bo konkurencja... Ale czy nie obawiacie się, że następca 5D z niemal 2x większą liczbą pixeli na matrycy tej samej wielkości będzie szumiał nieporównanie bardziej na wysokich ISO od poprzednika? Bo Sony już dało nam piękną próbkę jak można wspaniale skopać pełnoklatkową matrycę... widzieliście na pewno sample z Alfy 900.
Czy nie lepiej by było po prostu zostawić matrycę z 5D (wszak lepsze jest wrogiem dobrego), dodać odkurzacz, uszczelnić puszkę, większe LCD (może OLED?) o wyższej rozdzielczości i... już?
Ciekaw jestem jak Wy to widzicie.
Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE
Ja to widzę tak, że jak mi Canon da 50 mpix + sRAW1 25 mpix i sRAW2 12 mpix, to będzie w sam raz :-)
Co Ci przeszkadzają megapixele; niech się Canon martwi żeby to nie szumiało i tyle. Jasne, że 50 mpix potrzebuję tylko od czasu do czasu; ale co mi szkodzi mieć taką możliwość?
wypasem by było gdyby nowy dizajn oznaczał zintegrowany grip... ale to chyba zbyt odległa interpretacja... niestety ....
i don' leave my home without my Canon
nie wiem, czy to efekt tego, że siedzę przy innym laptopie, ale mam wrażenie, że księzyc mocniej jakoś świeci - już bez zabawy z rozjaśnianiem widać napisy Canon, EOS oraz to, że dół koprpusu jest przesłonięty....
Będziesz miał sRawa 10 mpx i 5 więc nie ma się co przejmować. Przy tym Digic IV ma już możliwośc łączenia pikseli więc w tych sRaw może być bardzo ciekawie jeśli chodzi o szumy.
Pogoń ta jest bez sensu ale mam przekonanie, że przynajmniej w tym względzie Canon zachowa jakiś sensowny kompromis.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner