Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    nie dość, że tyle samo, to jeszcze pewnie ulepszone ;-)
    Wiesz - jednego, to sie nie boje - jakosci AF'a w polaczeniu z images quality :wink:
    Jedynki zawsze byly, sa i beda na samej gorze pod wzgledem jakosci. Nawet jesli wprowadza do nizszych modeli uszczelnienia, ta sama liczbe pixeli czy wspanialy AF - nigdy nie bedzie to to samo, co w jedynkach - i tu nie mam zludzen. Malo tego - smiem twierdzic, ze nawet jesli do nowego 5D dadza nowy AF, to i tak stary (1Ds Mark III ) bedzie lepszy od nizszego nastepcy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Wiesz - jednego, to sie nie boje - jakosci AF'a w polaczeniu z images quality :wink:
    Jedynki zawsze byly, sa i beda na samej gorze pod wzgledem jakosci. Nawet jesli wprowadza do nizszych modeli uszczelnienia, ta sama liczbe pixeli czy wspanialy AF - nigdy nie bedzie to to samo, co w jedynkach - i tu nie mam zludzen. Malo tego - smiem twierdzic, ze nawet jesli do nowego 5D dadza nowy AF, to i tak stary (1Ds Mark III ) bedzie lepszy od nizszego nastepcy.
    Myślę że po wpadce z Af-em Canon "pierdnie" z grubej rury i w jedynkach będą chcieli dać specjał. Co do innych aparatów to tu rewolucji bym się nie spodziewał. Ale po tym co dali w 40-tce jestem optymistą. Gorzej na pewno nie będzie, a to już jest nieźle.
    Jestem natomiast sceptyczny jeśli chodzi o uszczelnienia.

Co do złączenia linii jedynek.
    Tutaj może być różnie bo jednak co dwie to nie jedna (pisałem już o tym i nie chce się powtarzać). Powiem tak: jakbym był "księgowym" Canona głosowałbym za dwoma w podobnej konfiguracji jak to jest obecnie. Być może minimalnie bardziej je różnicując.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-09-2008 o 22:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta

jeśli tym Ds3 fotografuje się coś, co takiego AF wymaga - niewątpliwie.

jeśli nie, jak np sluby, gdzie sądze, że AF z 50d dałby nieźle rady (znam ten z 40d), myślę, że różnica w cenie, jakieś 14 k za lepszy AF nie jest warta, pamiętąjac przy tym, że nowa matryca powinna być lepsza.
    dla mnie też - pracuje na f rzędu 1.2 - 1.6 istotny jest dobry LCD, żeby kontrolować wyniki. no i natywne iso wyższe niż 1600.

no, ale na razie to są gdybania, bo tę puszkę widziało tymczasem niewielu ;-)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów