Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Głowica kulowa pod 400L+40D

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ani ona komfortowa ani wystarczająca - też z własnego doświadczenia. To jedna z najgorszych (wyłączając zabawki po kilkadziesiąt pln) głowic na rynku...
    Ciekawa sprawa, w czasie kiedy tego używałem (jakieś 5 lat temu) była bardzo polecana ;-) Przy lekkim zestawie nie narzekałem. Obecnie nie korzystam z kulki, wimberley wymiata. Przy swoim jednak zostanę, choć pewnie masz rację - nigdy jej nie porównywałem z innymi, po prostu używałem

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaex Zobacz posta
    Ciekawa sprawa, w czasie kiedy tego używałem (jakieś 5 lat temu) była bardzo polecana ;-)
    Wielu ludzi poleca to co posiada tylko z samego powodu posiadania...

Przy lekkim zestawie nie narzekałem. Obecnie nie korzystam z kulki, wimberley wymiata. Przy swoim jednak zostanę, choć pewnie masz rację - nigdy jej nie porównywałem z innymi, po prostu używałem
    Nie potrafiła utrzymać 350D + 70-200/f4L to chyba tłumaczy wiele... Też jej próbowałem używać, tyle że do używania się nie nadawała... Ja z kulki korzystam... I sidekicka...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał

Domyślnie

Wielu ludzi poleca to co posiada tylko z samego powodu posiadania...
    Aż tak nisko mnie nie oceniaj ;-) 1d III nikomu nie polecam.

Nie potrafiła utrzymać 350D + 70-200/f4L to chyba tłumaczy wiele... Też jej próbowałem używać, tyle że do używania się nie nadawała... Ja z kulki korzystam... I sidekicka...
    Masz rację! Dopiero teraz skojarzyłem! Ja jej używałem w specyficzny sposób i dlatego mi odpowiadała! Mianowicie ja jej nie blokowałem, tylko stosowałem jak monopod, bo fotografowałem tylko ruchome obiekty - zwierzaki Nawet nie pamiętam, czy po zablokowaniu z 10d i 100-400 utrzymywała kadr, ale z tego co piszesz, pewnie nie. Przepraszam za zamieszanie.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Aż tak nisko mnie nie oceniaj ;-) 1d III nikomu nie polecam.
    Nie pisałem o Tobie akurat....

Masz rację! Dopiero teraz skojarzyłem! Ja jej używałem w specyficzny sposób i dlatego mi odpowiadała! Mianowicie ja jej nie blokowałem, tylko stosowałem jak monopod, bo fotografowałem tylko ruchome obiekty - zwierzaki Nawet nie pamiętam, czy po zablokowaniu z 10d i 100-400 utrzymywała kadr, ale z tego co piszesz, pewnie nie. Przepraszam za zamieszanie.
    W ten sposób też używałem i faktycznie dawała radę, ale jak się zablokowało to już było słabo...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów