Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    ...gumka*, która miała za zadanie przytrzymywać przy gripie wymontowaną klapkę od aparatowej komory na baterię, została przeze mnie oderwana. No i teraz owa klapka troszku się chyboce przy zmianie położenia aparatu...
    No tak...grip za 200zł i już sie zaczyna
    A poważnie...jak to oderwałeś..zupełnie przypadkiem czy też po prostu coś tam majstrowałeś? Chodzi mi o to na ile to jest wytrzymałe...wiesz dzisiaj "gumka".. a co jutro ??
    Pozdro
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Z innej beczki. Jeden feler, który zauważyłem (nie wiem czy uda mi się zrozumiale wysłowić): gumka*, która miała za zadanie przytrzymywać przy gripie wymontowaną klapkę od aparatowej komory na baterię, została przeze mnie oderwana. No i teraz owa klapka troszku się chyboce przy zmianie położenia aparatu. Jednak myślę, że odezwie się u mnie Pomysłowy Dobromir i jakoś sobie z tym poradzę. W ostateczności będę klapkę chował do torby/plecaka.
    Dokładnie mam to samo. Chodzi o miejsce gdzie chowa się klapkę od baterii z aparatu. Jest tam taka szczelina i gdybyśmy włożyli samą klapkę to byłaby luźna. W związku z czym na jednej stronie "wnęki" jest przyklejona gąbka (malutki kawałek). I ten kawałek gąbki jest trochę za duży - w związku z czym wkładając klapkę można spowodować odklejenie się tej gąbki. Rozwiązanie? Ja ją lekko przyciąłem. I jest dobrze. A na upartego to można wywalić ten kawałeczek gąbki i zamiast niej włożyć trochę papieru - żeby się klapka nie tłukła. Wg mnie to jest pomijalna "wada" gripu.
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2 Zobacz posta
    A poważnie...jak to oderwałeś..zupełnie przypadkiem czy też po prostu coś tam majstrowałeś? Chodzi mi o to na ile to jest wytrzymałe...wiesz dzisiaj "gumka".. a co jutro ??
    Pozdro
    Trudne pytanie... Chyba było tak: zobaczyłem tę gąbkę i na wstępie stwierdziłem, że coś jest nie tak. Znaczy, że za duża ona jest (mimo, że w ogóle malutka ). Podjarka związana z pierwszym w moim życiu podłączeniem gripa dokonała reszty. Wepchnąłem klapkę do szczeliny i poczułem, że odrywam gąbkę. Schowałem ją (gąbkę) gdzieś, ale zapomniałem gdzie. Nie róbmy jednak z tego zagadnienia: podzielimy się jajeczkiem. ;-) Jak napisał GhostRider: pomijalna "wada" gripu.

PS Widzę, że jesteś z Poznania, więc jeśli chcesz "przemacać" grip -nie ma problemu.

Przem312
    Guest

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy ów grippa: właśnie trafiłem na http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28607237 czy ktoś to może potwierdzić? Jest możliwe strzelanie seryjne tym gripem? I czy działają przyciski zmiany punktu ostrości? Pozdrawiam!

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przem312 Zobacz posta
    Jest możliwe strzelanie seryjne tym gripem?
    Jest

Cytat Zamieszczone przez Przem312 Zobacz posta
    I czy działają przyciski zmiany punktu ostrości?
    Działają

Ponadto zauważyłem jakby aparat działał szybciej - m.in. przeglądanie zdjęć. Takie miałem pierwsze wrażenie - że coś jest "nie tak". I wg mnie AF działa szybciej z moim Tamronem - ale to już może przywidzenia jakieś.
    Ostatnio edytowane przez GhostRider ; 06-09-2008 o 13:13
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Domyślnie

Wiem że to nie taki wątek.
    Ale może ktoś miał styczność z takim gripem do 5D ? Też Phottixa. Jest na allegro.

Bo z tego co czytam o wiele lepsze to urządzenie od Delty.
    Pozdrawiam.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mliszcz Zobacz posta
    Bo z tego co czytam o wiele lepsze to urządzenie od Delty.
    Z wypowiadaniem takich opinii byłbym ostrożniejszy. Do tej pory nie zabrał głosu nikt, kto miał w rączkach oba modele.

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bo niby po co, skoro Delta się ludziom rozpadała w rękach?
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endrju Zobacz posta
    Bo niby po co, skoro Delta się ludziom rozpadała w rękach?
    No, ale wiesz... Trzeba mieć naukowe podejście.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, ale wiesz... Trzeba mieć naukowe podejście.
    To kup i porównaj, czekamy .

Strona 2 z 21 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów