Strona 26 z 109 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1086

Wątek: Canon 50D - już oficjalnie

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    a korzystałeś kiedyś z obu aparatów?
    Tak.

Spróbuj i zastanów się czy widzisz różnice wartą dopłacania.
    Widze. Juz nawet patrzac przez wizjer.

Ja się swoich zdjęć nie wstydzę
    Swietne sa i bardzo mi sie podobaja.

moje 40D przetrwało wiele deszczów, w zasadzie ulew oraz zostało totalnie wytytłane błotem.
    Moje 30D raz zostalo pokropione lekko i zwariowalo.

Znamy za to sławną wodoszczelność testowaną przez kolegów posiadających D3.
    Taaak? Teraz to Ty uprawiasz demagogie, wyczytawszy cos tam na NKP i nie doczytawszy watku do konca.

A 50D wedle specyfikacji ma być lepiej uszczelniony od 40D.
    Nie ma byc.

Uzależniony

Domyślnie

W sprawie uszczelnien 40D, czy ktos zanotowal by uszczelnienie zawiodlo?
    Bo z tego co widzialem to narzekanie glownie polgalo na tym jak te uszczelki sa wykonane a nie jak dzialaja w praktyce. Moj 40D kilka razy na deszczu sie znalazl i zyje. Ale specjanie polewac woda go nie zamierzam.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja tam się zawsze bardziej boje o optykę w razie deszczu. 40D mi lekko zmókł, kilka razy był narażony na wilgoć (np. w plecaku podczas ulewy, po otwarciu plecaka wszystko było wilgotne, ale działało) i nic mu nie jest.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chcecie sprawdzonej szczelności i wytrzymałości - kupcie Olympusa E3. Tam nie ma głosów o złym wykonaniu (w przeciwieństwie do D3).

Canon na razie wyraźnie zostaje w tyle po ostrej ofensywnie Nikona. D3, D700, D90... W sklepach przerabiają półki wystawowe na korzyść Nikona. Przykładowo sklep w W-wie w Galerii Mokotów (ceny co prawda z kosmosu) do tej pory Canonem stał, a teraz na 6 półkek sprzętu 3 to Nikon, a reszta po jednej Canon, Sony i Olympus. Na stronach foto reklamy Nikona przeważają, artykuły o Nikonach też. W czasopismach Nikon się wylewa ze stron. O Canonie cicho, cicho, ostatnio tak było o nim głośno od premiery 5D, ale to już było parę lat temu. Teraz D3 namieszał, potem D700 i teraz nowinką filmów HD w D90 (założę się że wszyscy inni też w to pójdą, mimo obecnych głosów krytyki - Nikon jednak był pierwszy i zgarnie kawałek tortu).

Zobaczymy co pokaże 50D, ale nie myślę by AF pobił Nikona, ficzerów też mniej, zostaje jakość obrazu ale to się dopiero zobaczy.

Na chwilę obecną - smarki przegrywają z D3, 5D z D700 a 50D nie pobiło chyba D300 a nawet D90 może 50D przyłożyć. Na froncie krótkich zoomów też Canon dostaje cięgi od Nikona. W tej ofensywie na razie Canon się cofa. Może następca (następcy?) 5D odwrócą szale wojny, choć na razie nic o tym nie słychać. Może nowe szkiełka?

W każdym razie Canon musi się teraz bardziej starać, tym bardziej że wkrótce Sony zacznie się rozpędzać (kupili ich Arabscy szejkowie a ci mają wolne petrodolary do wydania na R&D). Canon ma zasoby i możliwości, ale na razie zaspał bo było mu za łatwo.

Domyślnie

Czy wiecie coś na temat różnic w wielkości samogo body 40D i 50D. Z tego co jest pokazane na dpreview 50D jest nieco większa .

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz.P Zobacz posta
    Czy wiecie coś na temat różnic w wielkości samogo body 40D i 50D. Z tego co jest pokazane na dpreview 50D jest nieco większa .
    a zajrzales do specyfikacji, gdzie sa podane wymiary?
    na tym samym dpreview, zreszta...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    O Canonie cicho, cicho, ostatnio tak było o nim głośno od premiery 5D, ale to już było parę lat temu.
    No zapomniałeś o ofensywie reklam Canon za czasów 400D i 450D. Wtedy było widać Canona, krótko bo krótko, ale było. Nie spodziewam się takiej akcji marketingowej dla 50D (tak jak nie było dla poprzedników).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Moja pucha dostala pare razy deszczem nieco po glowie, focilem nia nad morzem, takze bedac na slonym jeziorze i nic jej nie jest po dzis dzien
    Nie narzekam (jak na razie) na uszczelnienia.
    Jesli 50D bedzie nie mniej szczelne, to wystarczy - poza tym przeciez to polka semi-pro, zatem (IMO) nie jest to sprzet dedykowany do zdjec w ekstremalnych warunkach
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Ale musisz przyznać, że filmy w HD z mała GO jednak robią wrażenie
    z początku, jak przeczytałem 'można kręcić filmy', to uśmiałem się i pomyślałem że już ich całkiem pogięło. Jak zobaczyłem demo Chase Jarvisa to zacząłem się zastanawiać czy nie warto poczekać na następce 50D który będzie miał możliwość kręcenia :P

tutaj sample: http://imaging.nikon.com/products/im...90/en/d-movie/
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

...Za nic nie chcę przekonywać teoretyków sieciowych, że czarne jest czarne...
    Bo nie jest ! Jest srebrne kolko nastaw!

Strona 26 z 109 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów