Zobacz wyniki ankiety: Jakie logo życzysz sobie na kubku?

Głosujących
32. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 258

Wątek: Kubki forumowe by axk - zbieramy chętnych !

Domyślnie

dobra vitez - zmieniam zdanie - wale do wszystkich (prawie) chłopy - co wy tu wypisujecie !!!

brawa i szacun dla axk że się podjął tematu - bo walczy chłop nieźle i się nie poddaje ale jest na straconej pozycji - wpisuje argumenty firm robiących kubki dziwnymi metodami i próbuje ich bronic - a jak widac na zdjeciach próby - nadruk jest do odrzucenia - nie ma krycia apli na niebieskim a czarny zalewa na czerwony - jaki pantone ustawiłeś w projekcie na niebieskim że raster wyszedł ??
    dodatkowo te metody - najpierw sito wgrzewane - i zapewnienia że nie zejdzie w zmywarce - przecież sito wgrzewane jesto robione w temperaturze do 230 C a nieschodzący nadruk wypala się w piecu w temp 800 - 840 C, szkło się wypala w temp ponad 500 C i nie należy do zmywarki tego pchac, tampon - bez komentarza - przecież to technika nadruku na plastiku, zapewnienia firm że trzeba brac kubki białe bo sie najlepiej myją - tu mało nie fiknałem z krzesła - kubki białe sa najtańsze to najwięcej może firma przyciąc - a do mycia to się ma na odwrót - na białym najwięcej syfu widac - poza tym zwykły walec - namawiaja na to bo im w magazynach zalega - to wszystko kieruje mnie do jednego wniosku - firma kupuje białe kubeczki i nadrukowuje je przystawkami do maszyny robiącej koszulki, lub grawertonem (którym robi się druki na miedzi);
    czemu nie można jakiś fajniejszych kształtów zapodac ???? niech nam nikoniarze zazdroszczą tych kubków a nie się z nich smieją
    a co do ceny to wyceniłem ten kubek u siebie w firmie (zaopartują nas w kubki dwaj najwięksi i jedyni poważni producenci porcelany w polsce, którzy posiadają swoje piece do wypalania i pracownie kalkomani oraz nowośc nadruk bezpośredni) i mniej więcej kształtuje się to w ten sposób - podaje koszty bez żadnych moich narzutów - czyli drogę kubka od producenta do klienta (a nie przez agencje lub aledrogo):

kubek biały MARS - 300 ml - 2,9 zł netto (porcelanowy, bo gdzieś tam o oczy obił mi się w postach porcelit, który mozna dosta za 1,79 zł netto)
    najekonomiczniej nadruk bezpośredni w 3 kol. o wymiarach 175 mm x 70 mm + przygotowalnie za 5,72 zł netto
    do tego mozna dobrac - nadruk od spodu w 1 kol - 60 gr, personalizacja - 1,46 zł, pasek zdobiący dookoła całego kubka na samej krawędzi - 60 gr
    opakowanie 1,10 zł netto
    wysyłka (za axk) - 5,5 zł brutto

w takim układzie:
    kubek 13 zł brutto
    opakowanie 1,32 brutto
    przesyłka : 5,5 zł brutto

razem: 19,82 + 17,18 (do budżetu forum) i mamy 37

a przeznaczając całą kwotę na kubek można naprawdę miec coś fajnego, np:

wiem że mnie zniszczycie zgryźliwymi postami - bo dużo wypracowaliście - ale nie mogę milczec jak siedze w czymś ładnych kilka lat a tu takie dziwne rzeczy spotykam - to tak jakby ktoś sie zastanawiał nad wyborem aparatu - zawsze pochwalimy swój ...
    EOS 40D, 17-85 IS USM, SIGMA APO 70-300 M, 50 1,8, 580 EX II, Manfrotto 804RC2

ZEBRA FOTO TEAM

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kieza Zobacz posta
    ... na białym najwięcej syfu widac ...
    I paradoksalnie właśnie o to chodzi. Im więcej "syfu" zobaczysz w kubku, tym dokładniej będziesz w stanie go umyć.

...personalizacja...
    A tak z ciekawości jaką metodą były by wykonywane kubki "personalizowane"? Zapewne nie sitodrukiem ponieważ przy tej metodzie personalizacja jest niewykonalna.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 22-08-2008 o 22:19
    EOS + Speedlite

Początki nałogu Awatar Modzel
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jednak sie odezwe..
    @axk- odwalasz kawal roboty i chwala ci za to, ale te 37zl za kubek 250ml to jednak jest sporo.. i dlatego:
    @kieza- jesli dobrze rozumiem cene, ktora podales na kubek (bez narzutow), wychodzi niecale 20zl, tak? prosty rachunek- 37-20=17zl.
    Czy jestes w stanie zaoferowac wyprodukowanie kubkow w ilosci ponizej 100szt (np te obecne 74szt.) i w cenie ponizej 37zl z przesylka? Jesli tak- dzialaj. Ja chetnie kupie kubek wiekszy i tanszy. Jesli nie jestes w stanie dac takiej oferty, nie bardzo rozumiem po co starasz sie uswiadamiac pozostalych? Na forum jest sporo ludzi, ktorzy wiedza ze mozna taniej, ale jakos narazie nikt nie dal nam konkretnej oferty, ponizej tego co proponuje axk. Z calysz szcunkiem- ale to jest zwykle gdybanie (poza axk), a kubek sam sie nie zrobi.
    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Modzel Zobacz posta
    ... ale te 37zl za kubek 250ml to jednak jest sporo..
    Nigdy nie twierdziłem iż moja oferta jest najtańsza. Przedstawiłem ofertę firmy w której zamawialiśmy (i o ile się nie mylę dalej zamawiamy) większe ilości firmowych kubków. Nie twierdzę także iż oferta "naszego" dostawcy jest najatrakcyjniejsza cenowo. Nasza firma wybrała ją ze względu na jakość z którą nigdy nie było problemu i zawsze stała na wysokim poziomie. Od razu zaznaczam iż próba kubka, której zdjęcia przedstawiłem powyżej, została wykonana inną metodą niż kubki które zamawialiśmy jako firmowe gadżety.

Jeżeli rzeczywiście ktoś jest w stanie wykonać kubki na takim poziomie jakiego oczekują forumowicze zapewniając jednocześnie atrakcyjniejszą cenę, to oczywiście w tym momencie moją ofertę można uważać za nieaktualną.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 22-08-2008 o 22:34
    EOS + Speedlite

Domyślnie

nie gdybam sobie - kubki można zamawiac od 36 sztuk (przy nadruku kalkomianią jedno, dwustronną i dookoła oraz nadrukiem bezpośrednim 1 kolorowym, z nadrukiem bezpośrednim dwu do sześcio kolorowym niestety minimalka 108 kubeczków) koszty przygotowalni trochę wzrosną - za każdy kolor 42 zł i za przygotowanie projektu 42 zł - to sumujemy i dzielimy przez ilosc oczywiście i dodajemy całą resztę,
    stąd jeżeli axk uzbierał już grupkę ponad 70 osób to proponowałbym albo zmienic projekt pod nadruk jednym kolorem na kolorowym kubku (opcja najtańsza bo przy 72 szt. 3.21 zł) lub skorzystac z kalkomani (dla 3 kolorów - 12.60 zł - tutaj przygotowalnia jest dużo droższa)
    muszę jednak przekręcic do obydwu producentów (w domu pod ręką miałem katalog cenowy jednego) i zapytac o aktualne promocje - bo moze sie zdarzyc cos jeszcze mega taniej, no i z szefową słówko zamienic - może bez vatu to zrobimy - kolejne 22% w dół

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Jeżeli rzeczywiście ktoś jest w stanie wykonać kubki na takim poziomie jakiego oczekują forumowicze zapewniając jednocześnie atrakcyjniejszą cenę, to oczywiście w tym momencie moją ofertę można uważać za nieaktualną.
    Dlaczego nieaktualną, była juz jedna zmiana firmy i techniki, może byc kolejna - poza tym zrobiłes próbe - i to na pewno trzeba bedzie uwzglednic przy rozliczeniach - bo nikt tu z nas nie będzie dopłacał. Masz liste ludzi - opracowałes plan jak to ma się dziac przy wpłatach - po co odkrywac polske od nowa - koordynuj wszystko dalej a jeżeli moja oferta się spodoba to się ostatnie ogniwo wymieni.

Przedstawiam szybką ofertę: z uwagi na późna godzinę i niemożnośc skontaktowania się z producentem przeanalizuje ją jeszcze raz w poniedziałek (jest kilka szczegółów do dogrania, zwłaszcza przy druku personalizowanym bo na razie wiem tyle że czcionka nie może przekrosczyc 16 pt.), so:

Dlaczego nie uzyłem niebieskiego koloru w logo ?? Bo moja graficzna dusza nie może tego zakceptowac. Ale jak będzie trzeba to zawiąże oczy i sie dołoży.

I jeszcze jedna kwestia - czy nie ma w forum jakiegoś funduszu, np na nagrody, na piwo dla szefa ?? Nie chce brac sobie loga forum żeby nie przyniosło to choc symbolicznych wpłat - ewentualnie można rozpisac pokubkowy konkurs na foto z nagrodami, a dodatkowe 2 zł nikogo nie zbawią -niech się kręci maszyna nie tylko marketingowa ale też artystyczna.

ZEBRA FOTO TEAM

Początki nałogu Awatar Modzel
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Teraz to sie troche pogubilem.... kieza- czy przedstawiasz oficjalna oferte cenowa, ktora kierujesz do nas, forumowiczow? Wyglada na to ze tak.. mam racje czy nie?
    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Miasto
    SK

Domyślnie

... koordynuj wszystko dalej a jeżeli moja oferta się spodoba to się ostatnie ogniwo wymieni.
    Tak jak napisałem wcześniej, jeżeli Twoja oferta będzie atrakcyjniejsza cenowo i "wizualnie" (a jak na razie wszystko na to wskazuje co mnie cieszy, ponieważ przedstawione propozycje kubków są w mojej opinii naprawdę ciekawe) to moja oferta w tym samym momencie "wygasa" i to Ty stajesz się zarówno koordynatorem jak i końcowym wykonawcą. Listę chętnych już masz, system zbierania funduszy zapewne opracujesz sam (nie wymaga to jakiś specjalnych umiejętności). Jeżeli podejmujesz się przeprowadzenia akcji tego typu to od początku do końca a nie tylko częściowo.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

ceny i kilka informacji musze potwierdzic w poniedziałek - ale w 90% jestem ich pewien i można to uznac (z tego co pisze axk) za aktualną ofertę, poza tym nie zrobimy tylu wzorów kubków - trzeba coś wybrac i tu forumowe grono musi sie wypowiedziec - a ceny na pewno dadzą wam pogląd na to który kubek jest droższy a który tańszy, także czekam na wskazówki co do projektu i wzoru kubka który pójdzie do pieca - myślę że jak do poniedziałku znajdzie się trochę wypowiedzie to będę mógł wieczorem wysmarowac ostateczną wersje

co do listy - to jest na starą cenę i wzór - ale i tak końcową akceptacją będzie (po wizualce ostatecznego wzoru) przedpłata na kubek także nie będę do wszystkich wypisywał, że coś się zmieniło

axk - ok. moge to porozsyłac, myślałem że pomogę a nie przejmę to produkcję; tak jak pisałem wcześniej - podaj koszty poniesione do tej pory
    Ostatnio edytowane przez kieza ; 23-08-2008 o 21:50

ZEBRA FOTO TEAM

Miasto
    SK

Domyślnie

co do listy - to jest na starą cenę i wzór ...
    Czegoś w tym miejscu nie rozumiem. Lista chętnych pozostaje "stara" - to jest logiczne, ale dlaczego także "stara" pozostaje cena czyli 37.00 zł skoro Twoja oferta jest tańsza o kilkanaście zł?

... podaj koszty poniesione do tej pory
    Ten aspekt akcji jest w tym momencie nieistotny.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

nie, nie - no lista ze ze starą ceną i starym projektem zostaje ta sama - ale cena, wzór i kubek się zmienią, źle się wysłowiłem, a te nieistotne koszty chciałbym od razu dodac do wyceny

ZEBRA FOTO TEAM

Strona 23 z 26 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów