po pracy
www.krzysztofkrasuski.pl
żyją, dzisiaj odpisali...
Pkt 8 regulaminu forum
Czy konsumentowi przysluguja jakies prawa jak przeciagaja naprawe gwarancyjna ponad 14dni?
Lipiec 2008 r.:
EOS 3 - kalibracja AF - 200 zł
Amatorsko: cyfrowo i analogowo
a ja chciałbym się dowiedzieć, ile kosztowałby serwis w moim przypadku. mianowicie, po powrocie z wakacji (znad morza) stwierdziłem, że mój obiektyw (28-135 USM IS) leciutko skrzypi podczas ustawiania ostrości - zwłaszcza przy najkrótszej ogniskowej. wygląda to tak, jakby do środka dostało się ziarenko piasku. czy ktoś potrafi mi powiedzieć ile może zażyczyć sobie serwis za usunięcie takiej usterki?
Skorzystalem z Zytniej i narazie jestem zadowolony. Kontakt mailowy dziala, odpowiedz co prawda na drugi dzien ale jest, nie dodzwonilem sie.
Ale naprawili dziadka A70 z padnieta matryca gratis.
http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=73
W przypadku Twojego szkiełka cena powinna być podobna, może nie co wyższa, z uwagi na nieco bardziej skomplikowaną konstrukcję.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
sierpien 2008 - padl stary Canon S1 IS - podobno jakas ogromna partia felernego sprzetu wyszla i mnie tez dotknela... wymiana za FREE na S5 IS. mala rzecz a cieszy
sierpien 2008 - padla C 580EX - brak jakiejkolwiek reakcji, nie blyszczy, nie wspolpracuje, w canonie orzekli ze to kwestia "zasilania" - koszt naprawy 210zl