Grudzień 2007 - złamana stopka w 430EX - 99zł (9zł części + 90 robocizna) załatwione w 1 dzień
Grudzień 2007 - złamana stopka w 430EX - 99zł (9zł części + 90 robocizna) załatwione w 1 dzień
400D+60D+17-55/2.8 IS+50/1.8+Tamron 55-200+100/2.8L Macro+430EX
naprawa układu scalonego kontrolującego zasilanie 580ex 200zł
włożenie matówki 100zł (40zł matówka 60zł robocizna) 1Dmk3
P.
najcięższy grat 3006g bez osłony
Hej! a moze bedzie z was ktos wiedzial ile bedzie kosztowac wymiana lustra AF w 10D ?? mam ten problema w kielcach w serwisach nawet sie nie podejmuja tego zadaniakozaki hehe no a najlepiej cala bylo by wymienic! ktos wie moze ?
wymiana urwanej stopki w 580 EX II - 250zł
naprawa urwanego gwintu w 24-70 L - 250zł
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Urwanego gwintu w 24-70? To chyba trzeba bylo z Palacu Kultury go zrzucac ;-)
Przeszukalem watek ale informacji chyba brak - ile kosztuje wymiana migawki w 5d? Tez 600zl jak w przypadku xxD?
07.2008:
350D
Wymiana rozregulowanego zespołu mirror box, uszkodzonego zespołu wizjera, wymiana sanek i naprawa zespołu lampy, kalibracja af w body = 958 pln
Dali nowe finder unit, mirror box assy, auto focus unit, inne drobne małe części, choć powinni wymienić jedynie jeden podzespół z pękniętym lustrem. Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.
Aparat szedł do naprawy po upadku body i późniejszej regulacji AF śrubą pod lustrami (szkła wskazywały na lekki BF; nie udało się zrobić samemu regulacji dla szkieł zoom - jedynie jeden koniec).
"Bonus":
- skasowany licznik zdjęć. Dobrze, że przynajmniej określili licznik przed naprawą,
- niepotrzebnie wsadzone nowe auto focus unit, skoro pracowało prawidłowo, a jedynie należało na nowo wyregulować śrubę,
- czasem podczas pracy body zdarza się mu wygaszenie wszystkich wyświetlaczy (lcd kolor i monochromatyczny) bez jakiegos powodu - nie mam pojęcia z jakiego powodu one gasną. Po chwili klikania po spuście, lub kręcenia pokrętłem, lub wył/zał. body na nowo sie włączają, ale body prosi za każdym razem o regulacje daty i godz.
Pewnie gdybym wysłał na reklamacje usługi (gaśnięcie body z niewiadomych przyczyn, nie do końca naprawione sanki - nadal brak jednego z wypustków) dostałbym kolejne bonusy - nie, dziękuję - jakoś przeżyję.
Wymiana migawki w 5d - okolo 900zl.
Pochwale Zytnia - nie bylo najmniejszego problemu z dodzwonieniem sie.
Hm, to może spróbuję tutaj.
Sytuacja jest taka - padł mi Canon A610, stwierdzono NAPRAWA MIGAWKI, REGULACJE za 235zł, plus przesyłka w 2 strony - 300zł. Aparat doszedł, migawka działała...ale nie działa lampa błyskowa. Więc mój ojciec zadzwonił do niech, powiedział co jest grane i polecili mu odesłanie aparatu. Czekałem kilka dni, w końcu napisałem i mi odpowiedzieli: aparat po upadku, NAPRAWA UKŁADU LAMPY - 185zł. Plus znowu wysyłka.
Całość to 500zł, za tyle mógłbym już kupić używkę w świetnym stanie spokojnie, nie zgodziłem się na razie na naprawę, nie bardzo wiem co zrobić - miał ktoś z Was podobne problemy?
Odesłali mnie do Canon Polska - p. Błażej Zwolak napisał, że jak Canon powie, żeby naprawić za darmo, to naprawią.
Możecie mi poradzić, co w takiej sytuacji zrobić?