Strona 12 z 56 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Domyślnie

Grudzień 2007 - złamana stopka w 430EX - 99zł (9zł części + 90 robocizna) załatwione w 1 dzień
    400D+60D+17-55/2.8 IS+50/1.8+Tamron 55-200+100/2.8L Macro+430EX

Domyślnie

naprawa układu scalonego kontrolującego zasilanie 580ex 200zł
    włożenie matówki 100zł (40zł matówka 60zł robocizna) 1Dmk3
    P.
    najcięższy grat 3006g bez osłony

qlimaxseeunextyear
    Guest

Domyślnie

Hej! a moze bedzie z was ktos wiedzial ile bedzie kosztowac wymiana lustra AF w 10D ?? mam ten problema w kielcach w serwisach nawet sie nie podejmuja tego zadania kozaki hehe no a najlepiej cala bylo by wymienic! ktos wie moze ?

Uzależniony

Domyślnie

wymiana urwanej stopki w 580 EX II - 250zł
    naprawa urwanego gwintu w 24-70 L - 250zł
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Urwanego gwintu w 24-70? To chyba trzeba bylo z Palacu Kultury go zrzucac ;-)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przeszukalem watek ale informacji chyba brak - ile kosztuje wymiana migawki w 5d? Tez 600zl jak w przypadku xxD?

Domyślnie

07.2008:
    350D
    Wymiana rozregulowanego zespołu mirror box, uszkodzonego zespołu wizjera, wymiana sanek i naprawa zespołu lampy, kalibracja af w body = 958 pln

Dali nowe finder unit, mirror box assy, auto focus unit, inne drobne małe części, choć powinni wymienić jedynie jeden podzespół z pękniętym lustrem. Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.

Aparat szedł do naprawy po upadku body i późniejszej regulacji AF śrubą pod lustrami (szkła wskazywały na lekki BF; nie udało się zrobić samemu regulacji dla szkieł zoom - jedynie jeden koniec).

"Bonus":
    - skasowany licznik zdjęć. Dobrze, że przynajmniej określili licznik przed naprawą,
    - niepotrzebnie wsadzone nowe auto focus unit, skoro pracowało prawidłowo, a jedynie należało na nowo wyregulować śrubę,
    - czasem podczas pracy body zdarza się mu wygaszenie wszystkich wyświetlaczy (lcd kolor i monochromatyczny) bez jakiegos powodu - nie mam pojęcia z jakiego powodu one gasną. Po chwili klikania po spuście, lub kręcenia pokrętłem, lub wył/zał. body na nowo sie włączają, ale body prosi za każdym razem o regulacje daty i godz.

Pewnie gdybym wysłał na reklamacje usługi (gaśnięcie body z niewiadomych przyczyn, nie do końca naprawione sanki - nadal brak jednego z wypustków) dostałbym kolejne bonusy - nie, dziękuję - jakoś przeżyję.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    07.2008:
    350D
    Wymiana rozregulowanego zespołu mirror box, uszkodzonego zespołu wizjera, wymiana sanek i naprawa zespołu lampy, kalibracja af w body = 958 pln

Dali nowe finder unit, mirror box assy, auto focus unit, inne drobne małe części, choć powinni wymienić jedynie jeden podzespół z pękniętym lustrem. Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.

Aparat szedł do naprawy po upadku body i późniejszej regulacji AF śrubą pod lustrami (szkła wskazywały na lekki BF; nie udało się zrobić samemu regulacji dla szkieł zoom - jedynie jeden koniec).

"Bonus":
    - skasowany licznik zdjęć. Dobrze, że przynajmniej określili licznik przed naprawą,
    - niepotrzebnie wsadzone nowe auto focus unit, skoro pracowało prawidłowo, a jedynie należało na nowo wyregulować śrubę,
    - czasem podczas pracy body zdarza się mu wygaszenie wszystkich wyświetlaczy (lcd kolor i monochromatyczny) bez jakiegos powodu - nie mam pojęcia z jakiego powodu one gasną. Po chwili klikania po spuście, lub kręcenia pokrętłem, lub wył/zał. body na nowo sie włączają, ale body prosi za każdym razem o regulacje daty i godz.

Pewnie gdybym wysłał na reklamacje usługi (gaśnięcie body z niewiadomych przyczyn, nie do końca naprawione sanki - nadal brak jednego z wypustków) dostałbym kolejne bonusy - nie, dziękuję - jakoś przeżyję.
    958 zł ??
    hmmm... za tyle kasy to byś chyba kupił używkę w doskonałym stanie lub jeśli by gdzieś się ostały to pewnie i nówkę...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wymiana migawki w 5d - okolo 900zl.

Pochwale Zytnia - nie bylo najmniejszego problemu z dodzwonieniem sie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm, to może spróbuję tutaj.
    Sytuacja jest taka - padł mi Canon A610, stwierdzono NAPRAWA MIGAWKI, REGULACJE za 235zł, plus przesyłka w 2 strony - 300zł. Aparat doszedł, migawka działała...ale nie działa lampa błyskowa. Więc mój ojciec zadzwonił do niech, powiedział co jest grane i polecili mu odesłanie aparatu. Czekałem kilka dni, w końcu napisałem i mi odpowiedzieli: aparat po upadku, NAPRAWA UKŁADU LAMPY - 185zł. Plus znowu wysyłka.
    Całość to 500zł, za tyle mógłbym już kupić używkę w świetnym stanie spokojnie, nie zgodziłem się na razie na naprawę, nie bardzo wiem co zrobić - miał ktoś z Was podobne problemy?
    Odesłali mnie do Canon Polska - p. Błażej Zwolak napisał, że jak Canon powie, żeby naprawić za darmo, to naprawią.
    Możecie mi poradzić, co w takiej sytuacji zrobić?

Strona 12 z 56 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów