Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Polski oddzial Canona o ile nie kupujesz od nich hurtowo drukarek bedzie mial Cie gdzies - smutne ale prawdziwe. A z serwisem nie wygrasz, wielu juz probowalo. Zostaje spuscic uszy i zaplacic a w przyszlosci kupowac kompakty olympusa.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.
    Tak, oni w ten sposób bezczelnie wyciągają kasę od klientów. Kiedyś chciałem wymienić płytkę z punktami AF w 5D, tą która znajduje się za matówką. Powiedzieli mi że bez wymiany matówki nie zrobią bo oni nie wykonują "napraw połowicznych". Próbowałem debilce przy telefonie wytłumaczyć że matówka i płytka z punktami to dwie różne rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego ale to nic nie dało. Więc dostałem propozycję nie do odrzucenia: albo wymieniam razem z matówką albo wcale. I w taki właśnie sposób wyłudzili złodzieje ode mnie dodatkowe 100zł za nową matówkę.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak, oni w ten sposób bezczelnie wyciągają kasę od klientów. Kiedyś chciałem wymienić płytkę z punktami AF w 5D, tą która znajduje się za matówką. Powiedzieli mi że bez wymiany matówki nie zrobią bo oni nie wykonują "napraw połowicznych". Próbowałem debilce przy telefonie wytłumaczyć że matówka i płytka z punktami to dwie różne rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego ale to nic nie dało. Więc dostałem propozycję nie do odrzucenia: albo wymieniam razem z matówką albo wcale. I w taki właśnie sposób wyłudzili złodzieje ode mnie dodatkowe 100zł za nową matówkę.
    Najwyraźniej z tym serwisem jest jak z obiektywami Sigmy, tj. "jak się trafi" bo ja miesiąc temu miałem dokładnie takie samo zlecenie, z tym, że mi je wykonali dokładnie tak jak je zleciłem.

W związku z tym byłbym daleki od szafowania tak ostrymi słowami. Musze jednak przyznać, iż chłopak przyjmujący zlecenie chodził do technika się upewniać, czy dobrze mówię więc być może to kwestia odpowiedniego przekazania zlecenia...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Domyślnie

Mam świeże infomracje bo czeka mnie regulacja 24/1,4L (poza gwarancją)

Kalibracja body - 122zł , szkła też 122 zł. Termin odbioru - po około tygodniu, jeśli ma być tego samego dnia, wówczas 100% więcej czyli po 244 zł od obiektywu i drugie tyle od body.

Ja wybiorę tylko szkło bo body z innymi szkłami jest OK....
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Wymiana zamka tylnej klapki w 50E 66zł. Odczytanie licznika 10D 0zł
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KrisSz Zobacz posta
    Odebrałem wczoraj i tak:

Body i obiektyw kitowy - sprawdzony / skalibrowany na gwarancji
    Naprawa i kalibracja 50 1.4 - 320 PLN
    Kalibracja 70-200 L4.0 IS - 122 PLN

KrisSz powiedz mi z jakim skutkiem skalibrowali Twoje szkiełko 70-200 L 4 IS ?

Pytam bo dokładnie w środę również oddałem swoje do ustawienia.
    Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wymiana układu stabilizacji w Canonie 17-55 / 2.8 IS – 589,70 pln.
    Przy okazji wyczyszczono mi całe stado pyłków zza przedniej soczewki.
    Obiektyw ostrzy bez zarzutów. Trzecia moja wizyta w tym serwisie i jak na razie poza cenami powodów do narzekań nie mam.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

a ile kosztuje kalibracja 1,8/50? mam lekkii FF :/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Czyszczenie matrycy 350D - 61zł
    Czyszczenie matrycy seria 1d - 122zł
    Tak po ostatnich postach coś widzę że lubią te kwoty 122zł i wielokrotność (koszty kalibracji szkieł). Pewnie coś im się równo z podatkami kalkuluje.
    Ale ja w ogóle nie o tym.

Otóż... wyliczyłem sobie sprowadzenie materiałów do dość dokładnego wyczyszczenia. www.micro-tools.de : Sensor Swab+Low Lint Cotton Tip (do czyszczenia punktowego i doczyszczania rogów matrycy) do tego Eclipse wystarczy na wieele czyszczeń = ok 25zł koszta materiałowe jednego czyszczenia (już z podatkiem, bez cła bo to EU).
    I to niezależnie od wielkości matrycy! (Sensor Swab 1 sztuka kosztuje tyle samo dla APS-C co dla fullframe/APS-H , tylko trzeba osobno zamówić).
    Nieźle sobie liczą marży/robocizny no i nie wiadomo dlaczego dwa razy więcej za fullframe - bo się trzeba więcej namachać troszkę? .

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tak po ostatnich postach coś widzę że lubią te kwoty 122zł i wielokrotność (koszty kalibracji szkieł). Pewnie coś im się równo z podatkami kalkuluje.
    Ale ja w ogóle nie o tym.
    122zł to po prostu 100 + VAT (22%) ;]
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 13 z 56 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów