josif no to dlaczego jeszcze nie wklejasz sampelków? chętnych do obejrzenia będzie cała chmara![]()
josif no to dlaczego jeszcze nie wklejasz sampelków? chętnych do obejrzenia będzie cała chmara![]()
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
wstyd się przyznać ale nie umiem
nie wklejałem nigdy fot na CB
jakoś nie czułem potrzeby
i nie czuję potrzeby ekshibicjonistycznej na tym forum : )
nie jestem świetnym fotografem ani artystą, staram się być solidnym rzemieślnikiem parającym się reporterką (ślubną również)
nie studiuję sampli, nie doszukuję się wad w swoim sprzęcie i staram się nie teoretyzować o czymś czego nie miałem w rękach - chyba nie przystaje do CB : )
akurat obrabiałem fotki z fuchy i po prostu widzę o ile mniej mam zabawy i o ile łątwiej mi było dzięki tej sigmie i tu przelałem swój zachwyt, Jeszce dodam że bardzo mi się kontrast podoba w porównaniu do C1,4
jest dużo szybciej i dużo dokładniej, choćby foty z tańców kotletowych - na Canonie miałem dużo więcej ślepaków a tu z trafianiem jest dużo lepiej i to na 30D
no i wbrew opiniom nie ma jakiegoś problemu z trafianiem na większe dystanse
generalnie obiektyw mnie słucha dużo lepiej niż Canon a nasza sztuka Canona jest przyzwoita, bez jakichś zboczeń
po prostu dowiedziałem się ze za te same pieniądz emożna zrobuić lepsze szkło : )
1001171
Czytajac Twoje doswiadczenie z tym szklem - tylko je kupowac. Ale powstaje/nurtuje problem ze inni testerzy zupelnie odwrotnie oceniaja?
Gdzie jest "pies pogrzebany" nasuwa sie pytanie?
Moze jakas partia byla rzeczywiscie uszkodzona?
Gdzie kupiles to szklieko i kiedy - mozna wiedziec?
Mozemy zobaczyc jeszcze - kilka fotek?
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
ja dzis znow jade obejrzec kolejny egzemplarz.. szklo jest super - ostatnio ostrzylo pewnie i szybko "ale".. tylko na dalsze odleglosci - zyleta od pelnej dziury :grin: .. z bliska byla juz kicha
generalnie ta S jest na tyle rewelacyjne ze sprzedalem juz 50'tke 1.4 canona i bede tak dlugo dobieral dobra sigme az trafie na "ta wlasciwa" 8) .. na poczatku bylem sceptyczny ale miedzy ta Sigma a Canonem jest OGROMNA roznica :smile:
jedyny minus to dobieranie szkla do body - kupa niepotrzebnego zachodu![]()
Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 13-08-2008 o 11:26 Powód: Automerged Doublepost
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R