Strona 33 z 135 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony

Domyślnie

josif no to dlaczego jeszcze nie wklejasz sampelków? chętnych do obejrzenia będzie cała chmara
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Początki nałogu

Domyślnie

wstyd się przyznać ale nie umiem
    nie wklejałem nigdy fot na CB
    jakoś nie czułem potrzeby
    i nie czuję potrzeby ekshibicjonistycznej na tym forum : )
    nie jestem świetnym fotografem ani artystą, staram się być solidnym rzemieślnikiem parającym się reporterką (ślubną również)
    nie studiuję sampli, nie doszukuję się wad w swoim sprzęcie i staram się nie teoretyzować o czymś czego nie miałem w rękach - chyba nie przystaje do CB : )

akurat obrabiałem fotki z fuchy i po prostu widzę o ile mniej mam zabawy i o ile łątwiej mi było dzięki tej sigmie i tu przelałem swój zachwyt, Jeszce dodam że bardzo mi się kontrast podoba w porównaniu do C1,4

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    wstyd się przyznać ale nie umiem
    nie wklejałem nigdy fot na CB
    jakoś nie czułem potrzeby
    i nie czuję potrzeby ekshibicjonistycznej na tym forum : )
    nie jestem świetnym fotografem ani artystą, staram się być solidnym rzemieślnikiem parającym się reporterką (ślubną również)
    nie studiuję sampli, nie doszukuję się wad w swoim sprzęcie i staram się nie teoretyzować o czymś czego nie miałem w rękach - chyba nie przystaje do CB : )

akurat obrabiałem fotki z fuchy i po prostu widzę o ile mniej mam zabawy i o ile łątwiej mi było dzięki tej sigmie i tu przelałem swój zachwyt, Jeszce dodam że bardzo mi się kontrast podoba w porównaniu do C1,4
    josif - jak "widzisz" prace AF w porownaniu z C50/1.4?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu

Domyślnie

jest dużo szybciej i dużo dokładniej, choćby foty z tańców kotletowych - na Canonie miałem dużo więcej ślepaków a tu z trafianiem jest dużo lepiej i to na 30D
    no i wbrew opiniom nie ma jakiegoś problemu z trafianiem na większe dystanse
    generalnie obiektyw mnie słucha dużo lepiej niż Canon a nasza sztuka Canona jest przyzwoita, bez jakichś zboczeń
    po prostu dowiedziałem się ze za te same pieniądz emożna zrobuić lepsze szkło : )

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jest dużo szybciej i dużo dokładniej,
    Możesz podać numer seryjny swojego egzemplarza?

Początki nałogu

Domyślnie

1001171

Uzależniony

Domyślnie

jest dużo szybciej i dużo dokładniej, choćby foty z tańców kotletowych - na Canonie miałem dużo więcej ślepaków a tu z trafianiem jest dużo lepiej i to na 30D
    no i wbrew opiniom nie ma jakiegoś problemu z trafianiem na większe dystanse
    generalnie obiektyw mnie słucha dużo lepiej niż Canon a nasza sztuka Canona jest przyzwoita, bez jakichś zboczeń
    po prostu dowiedziałem się ze za te same pieniądz emożna zrobuić lepsze szkło : )
    Czytajac Twoje doswiadczenie z tym szklem - tylko je kupowac. Ale powstaje/nurtuje problem ze inni testerzy zupelnie odwrotnie oceniaja?
    Gdzie jest "pies pogrzebany" nasuwa sie pytanie?
    Moze jakas partia byla rzeczywiscie uszkodzona?
    Gdzie kupiles to szklieko i kiedy - mozna wiedziec?
    Mozemy zobaczyc jeszcze - kilka fotek?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1001171
    Ktoś wie jak czytać te numery? Mój walnięty egzemplarz miał 1002215.
    Byłoby miło gdyby niektórzy ruszyli tyłek i zrobili to o co wcześniej prosiłem czyli wpisali numer swoich egzemplarzy z fatalnie działającym AF.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja dzis znow jade obejrzec kolejny egzemplarz.. szklo jest super - ostatnio ostrzylo pewnie i szybko "ale".. tylko na dalsze odleglosci - zyleta od pelnej dziury :grin: .. z bliska byla juz kicha

generalnie ta S jest na tyle rewelacyjne ze sprzedalem juz 50'tke 1.4 canona i bede tak dlugo dobieral dobra sigme az trafie na "ta wlasciwa" 8) .. na poczatku bylem sceptyczny ale miedzy ta Sigma a Canonem jest OGROMNA roznica :smile:

jedyny minus to dobieranie szkla do body - kupa niepotrzebnego zachodu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ktoś wie jak czytać te numery? Mój walnięty egzemplarz miał 1002215.
    Byłoby miło gdyby niektórzy ruszyli tyłek i zrobili to o co wcześniej prosiłem czyli wpisali numer swoich egzemplarzy z fatalnie działającym AF.
    Jesli numeracja u producenta jest rosnaca to Twoje jest "nowsze" i powinno byc lepiej :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    .. - ostatnio ostrzylo pewnie i szybko "ale".. tylko na dalsze odleglosci - zyleta od pelnej dziury :grin: .. z bliska byla juz kicha
    Trudno to wszystko pojac - sa egzemplarze ktore ostrza tylko z bliska i sa jak widac ktore odwrotnie sie zachowuja
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 13-08-2008 o 11:26 Powód: Automerged Doublepost

Strona 33 z 135 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383133 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów