Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Uwaga na użytkownika allegro seko-polska

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuka Zobacz posta
    reguła wystawiania komentarzy, jaką stworzyli użytkownicy allegro - powoduje takie patologie, że oszukany boi się wystawić nega, aby nie dostać odwetowego. powinno być tak, ze jak ktoś wpłaci kasę za towar - czyli wywiązał sie ze swojej strony, powinien otrzymać komentarz - tak jest przynajmniej na ebay-u.
    Na eBay'u sprzedawca nie może wystawić negatywa.
    Jak ktoś się miga z zapłatą to masz stosowny formularz i dostajesz zwrot prowizji,
    a delikwent ostrzeżenie.
    Chyba za 3 takie numery jest out.

Nadmienie, że na eBay.de nie jest tak jak piszesz, że jak zapłacę to mam komentarz.
    Kupuję tam dość często i uwierz mi że nawet jak ja wystawię jako kupujący to jeszcze się muszę czasami prosić o swój !!
    Ostatnio edytowane przez orte ; 03-08-2008 o 17:12
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja mam SanDisk Extreme III 30MB/s 4 GB kupioną w czerwcu i nie wygląda jak ta na aukcji tylko ta pod spodem. Pokrowiec też jest inny tzn biały napis bez tego loga
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Dopiero zaczyna Awatar ovi_pl
    Miasto
    Polska/Wrocław

Domyślnie

A ja kupiłem tę kartę od tego kolesia "seko-polska" i zamiast 4GB są 2GB. Formatowanie nic nie daje. Teraz będę pisał do tego kolesia i ubiegał się o zwrot pieniędzy. Zakładam, że będzie nas dużo więcej, bo trochę osób kupiło tę kartę. Chodź pewnie mamy nikłe szanse na zwrot gotówki.
    P.S - Za głupotę i pośpiech trzeba niestety słono płacić :/
    “Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    Ja mam SanDisk Extreme III 30MB/s 4 GB kupioną w czerwcu i nie wygląda jak ta na aukcji tylko ta pod spodem. Pokrowiec też jest inny tzn biały napis bez tego loga
    Ja mam identyczna sytuacje, tyle ze karte kupilem w lipcu
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ovi_pl Zobacz posta
    Chodź pewnie mamy nikłe szanse na zwrot gotówki.
    P.S - Za głupotę i pośpiech trzeba niestety słono płacić :/
    Jeśli jesteś w stanie udowodnić że padłeś ofiarą oszustwa to zgłoś to na Policję, to nic nie kosztuje a jest duże prawdopodobieństowo że sprawdzą gościa - tym bardziej jeśli sprzedał więcej sfałszowanych kart.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie tego nie rozumiem. CZEMU NIE WYSTAWIACIE NEGATYWA.

Co do nieuczciwości ostrzegam przed tym użytkownikiem "Marta260983". Oczywiście negatywa wystawiłem.
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=9864531

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    Właśnie tego nie rozumiem. CZEMU NIE WYSTAWIACIE NEGATYWA.
    Z bardzo prostego powodu - większość osób boi się negatywnego komentarza "odwetowego" i woli sprawę przemilczeć niż narażać się na "przyozdobienie" konta komentarzem tego typu.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 09-08-2008 o 16:49
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

dzieki czemu złodzieje i oszuści mogą dłużej spać spokojnie i w międzyczasie naciągać kolejnych frajerów...
    allegrowicz bez negatywa jest jak żołnierz bez karabinu!

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lempl Zobacz posta
    dzieki czemu złodzieje i oszuści mogą dłużej spać spokojnie i w międzyczasie naciągać kolejnych frajerów...
    Niestety takie są realia i jak na razie nic nie wskazuje na to aby w najbliższym czasie sytuacja uległa zmianie. Pewnym rozwiązaniem mogło by być uniemożliwienie sprzedającemu komentowania transakcji. Niestety zaraz powstaje problem transakcji z nieuczciwymi i nierzetelnymi kupującymi, których to sprzedający nie mogli by komentować.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 10-08-2008 o 08:33
    EOS + Speedlite

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Bo całe Allegro żyje ze sprzedających a kupujących ma gdzieś. Oni - nie płacą prowizji. Stąd - sukces Allegro (w relacji z eBay) gdzie kupujący jest tak naprawdę pariasem wobec "supersprzedawców".Wielokrotnie próbowałem powalczyc z tym tematem - jedynym efektem jest to: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1909331 i fakt że mam komentarze z ... połowy przeprowadzonych aukcji.
    Przy okazji podpowiem kupującym: w większości wątpliwych wypadków wystarczy zaproponować sprzedającemu transakcję: za zaliczeniem pocztowym z opcją sprawdzenia towaru przed zapłatą (to nie reklama - taka opcja w [fuck]Poczta Polska kosztuje zaledwie 5 zł).
    Nie wymiękają uczciwi.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów