Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Uwaga na użytkownika allegro seko-polska

Dopiero zaczyna Awatar ovi_pl
    Miasto
    Polska/Wrocław

Domyślnie

Ok, moja sprawa jest zakonczona. Odzyskałem pieniądze, towar zwróciłem i beż żadnych problemów. Powiedziane raz i od razu wykonane. Nie użylem, żadnych gróźb ani krzyków. Wszystko grzecznie i bez problemu. Szkoda tylko, że straciłem czas. Tego mi nikt nie zwróci. Muszę szukać nowej karty a wyjazd w niedzielę :/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A sprawa komentarza... wystawię neutrala. Chyba będzie najbardziej sprawiedliwie.
    Ostatnio edytowane przez ovi_pl ; 12-08-2008 o 12:24 Powód: Automerged Doublepost
    “Dreams are like stars...you may never touch them, but if you follow them they will lead you to your destiny.”

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jakoś nie chce mi się wierzyć, że ktoś próbuje wciskać karty 2GB jako 4GB. O ile prędkości może nie każdy będzie mierzył, to 2-krotnie mniejszej pojemności trudno nie zauważyć.
    Kolaj, to działa w trochę inny sposób.
    Kilka tygodni temu mój brat wrócił z Chin, a ja dostałem w prezencie (bardziej jako ciekawostkę) trochę podrabianego szmelcu. M.in. Kingstonowskiego Penn'a 8 GB. I kartę XD 2 GB. W obu przypadkach jest ta sama jazda. Produkty wyglądają identycznie z markowymi (no prawie - penn ma inny kolor diodki niż w moim oryginale), a przez system i menagery HDD są wykrywane poprawnie (odpowiednio 8 i 2 GB). Ale..

Ale w praktyce dają się zapełnić jedynie w 50%. Powyżej tej wartości wystepuje błąd kopiowania danych - więc finalnie, tak jak SanDiski , są o połowę mniejsze.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygert Zobacz posta
    Właśnie tego nie rozumiem. CZEMU NIE WYSTAWIACIE NEGATYWA.
    Co do nieuczciwości ostrzegam przed tym użytkownikiem "Marta260983". Oczywiście negatywa wystawiłem.
    http://allegro.pl/show_user.php?uid=9864531
    Dla mnie osoba która pisze tak: "to pan oszukuje jak wysylam pakiety i mam potwierdzenia nadania pszesylek a zaruwno i najczesciej dochodzom a do pana akurat nie" jest niewiarygodna i koniec.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Ale w praktyce dają się zapełnić jedynie w 50%. Powyżej tej wartości wystepuje błąd kopiowania danych - więc finalnie, tak jak SanDiski , są o połowę mniejsze.
    Metoda dosyć znana. Jakiś czas temu na giełdach komputerowo-elektronicznych i Allegro było "głośno" odnośnie podrabianych pamięci typu Pendrive firmy Sony. Pamięci o pojemności 4GB i 8GB sprzedawane były w rewelacyjnych cenach przy czym ich fizyczna pojemność wynosiła ok. 25% pojemności deklarowanej (jeżeli były sprawne, ponieważ wiele tych pamięci po 2-3 użyciach ulegało trwałemu uszkodzeniu). Oczywiście oprogramowanie było odpowiednio zmodyfikowane tak aby system wyświetlił odpowiednią wartość pojemności nośnika. Tak szybko jak się pojawiły na rynku, tak szybko z niego zniknęły.
    EOS + Speedlite

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów