Strona 29 z 135 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    No to dowodzi, że szkła Canona działają dobrze z Twoim korpusem, niczego więcej. Może też miałeś szczęście z egzemplarzem obiektywu. Jeśli Sigma nie ostrzy z Twoim body Canona, z moim D60 będzie ostrzyć w punkt. To chciałem napisać.
    To niech Sigma w komplecie z S50/1.4 dorzuca gratis D60 żeby dało się w ogóle robić zdjęcia.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To niech Sigma w komplecie z S50/1.4 dorzuca gratis D60 żeby dało się w ogóle robić zdjęcia.
    Ja i kilku moich klientów nie narzekamy na to szkło, poczekajmy jeszcze 3 miesiące i zobaczymy jakie będą opinie na rynku. Będę wtedy znał odsetek reklamacji.

Uzależniony

Domyślnie

A może trzeba poczekać na następcę piątki i wtedy to szkło będzie już się zupełnie inaczej sprawować?

Podobne były opinie dot 30mm 1,4 na 20D - po przesiadce na 40D ludzie pisali że AF wreszcie działa tak jak powinien. Z 50-tką wydaje się być podobnie - ludzie z 40D nie narzekają.

Być może wina leży po części po stronie body a po części po stronie szkła.
    Ostatnio edytowane przez Sober ; 08-08-2008 o 12:21

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    20D miało fatalny AF i głównie to było przyczyną, ale to prawda. Z drugiej strony "oryginalne" szkła chodzą podobno bez zarzutu, choć i to opinia subiektywna może być w większości przypadków.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

20D miało fatalny AF i głównie to było przyczyną, ale to prawda. Z drugiej strony "oryginalne" szkła chodzą podobno bez zarzutu, choć i to opinia subiektywna może być w większości przypadków.
    Jeszcze trochę i się dowiemy że jak coś źle działa z obiektywami Sigmy to znaczy że jest fatalne i niedorobione.
    Wszystkie obiektywy, które posiadam mają pełny USM. Fotografuję 5D, wcześniej 30D i nie jestem sobie w stanie przypomnieć kiedy miałem zdjęcie z nietrafionym focusem w trybie 'oneshot', chyba tylko wtedy gdy oświetleniem są świeczki.
    Nie zakładam że Sigma nie potrafi zrobić obiektywu z dobrym AFem, ale mnie interesuje to jak ten obiektyw działa razem z moją puszką, a nie z D60 czy z SD14. Możliwe że Canon specjalnie coś namieszał żeby obiektywy Sigmy tak źle współpracowały ale mnie nie interesuje jakie
    są problemy między Sigmą a Canonem ale to jak z moim korpusem ten obiektyw działa.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jeszcze trochę i się dowiemy że jak coś źle działa z obiektywami Sigmy to znaczy że jest fatalne i niedorobione.
    Nic takiego nie napisałem. Wyrażasz swoją subiektywną opinię na podstawie sparowania 1 korpusu i 1 sztuki obiektywu. Dlatego ta opinia będzie zawsze subiektywna. Cieszę się, że jesteś zadowolony ze szkieł Canona jakie posiadasz, cieszę się, że Cię na nie stać i działasz na nich kreatywnie. Na świecie są jednak inni ludzie, którzy chcą kupić dobrej jakości obiektyw lub skompletować zestaw np. za mniejsze pieniądze i mają wybór. Wylewając żale na tę jedną nieszczęsną sztukę obiektywu którą posiadałeś/posiadasz czepiasz się każdej mojej wypowiedzi, kompletnie bezzasadnie i nie na temat.
    To co możesz powiedzieć o swojej przygodzie z Sigmą - "kupiłem jeden obiektyw, jestem niezadowolony, oddaję. Kolega na forum ma podobne spostrzeżenia. Więc może to być większy problem. Ze szkłami Canona nie mam problemów, są świetne i te polecam." Takie są wnioski, reszta to tylko fantazja i gdybanie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    A może trzeba poczekać na następcę piątki i wtedy to szkło będzie już się zupełnie inaczej sprawować?

Podobne były opinie dot 30mm 1,4 na 20D - po przesiadce na 40D ludzie pisali że AF wreszcie działa tak jak powinien. Z 50-tką wydaje się być podobnie - ludzie z 40D nie narzekają.

Towers sprawdzal 2 szt. z 1Ds III i tez lipa wiec nie sadze ze to kwestia ukladu AF. Wadliwe partie? hmm ... nie wiem jak sigma rozsyla partie po swiecie ( czy np jedna partia do eu druga do US itd ), ale ludzie nie tylko w PL maja z tym szklem problem. Cos jest na rzeczy ale zadna prawidlowosc z tego sie nie wylania. Na razie wychodzi ze to totalna loteria. Pozostaje czekac i obserwowac ..

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Pozostaje czekac i obserwowac ..
    Dokładnie, na razie poszło tego mało w rynek polski. Polska dostała na końcu więc nie wykluczam, że w międzyczasie coś poprawili względem tego co poszło do DE czy USA. Ale to gdybanie. Trzeba poczekać 2-3 miesiące i się okaże. Dziś u mnie poszła kolejna sztuka, zapytam klienta za kilka dni jak mu to pracuje.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cieszę się, że jesteś zadowolony ze szkieł Canona jakie posiadasz, cieszę się, że Cię na nie stać i działasz na nich kreatywnie. Na świecie są jednak inni ludzie, którzy chcą kupić dobrej jakości obiektyw lub skompletować zestaw np. za mniejsze pieniądze i mają wybór.
    Ale ja bardzo chętnie kupię obiektyw Sigmy, byle tylko dobrze działał. Akurat ogniskowa 50mm jest dosyć rzadko przeze mnie używana i po rozczarowaniu C50/1.4 pomyślałem że zamiast wywalać kasę na 50L kupię sobie tańszą Sigmę 50/1.4.
    Z niecierpliwością czekam na potwierdzone informacje że źle działający AF w S50/1.4 to tylko wpadka przy pierwszych seriach tego obiektywu.

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Każdy wie, że Canon jest lepszy od Sigmy, a złote kable do sprzętu audio są lepsze od srebrnych.
    EN57D DIGITAL.

Strona 29 z 135 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów