Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Domyślnie

Kolorowa - zabawy krzywymi i levels... wstępnie jeszcze było wołane w Lightroomie korygowane kolorki lekko...

Cross (bo tak to chyba się nazywa ) - plugin od żółtej firmy ;P + film grain (też z tego pluginu)

B&W - PS - addjustment layer B&W i trochę mieszania suwaczkami... film grain z pluginu...

Poza tym zanim robiłem różne wersje:

- Ostra jazda PSem dla wygładzenia skóry na sposób podany przez kolegów wcześniej i trochę tej szkoły: http://movielibrary.lynda.com/html/modPage.asp?ID=566
    (usuwanie syfków zmarszczek, odwrócony highpass, rozjaśnianie - wszystko z tych filmików i rad kolegi bertolda (dzięki wielkie!)
    - dodatkowo rozjaśnienie oczu i nadanie im takiej "szklistości" przez zabawę levels i exposure... oczywiście wszędzie maski ;P
    - Oraz delikatny filtr "dynamic skin softener" - też z żółtego pluginu (świetny jest!) - poprawił wszystko czego ja nie zrobiłem dokładnie

na sam koniec wyostrzanie akcją którą Janusz Body opisał gdzieś tu na forum i wsio...

edit: jak teraz patrzę to chyba przegiąłem ze skórą wersja kolorowa wygląda strasznie plastikowo...

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    edit: jak teraz patrzę to chyba przegiąłem ze skórą wersja kolorowa wygląda strasznie plastikowo...
    No tak, troszkę przegiąłeś. Ale możesz zmieszać wersję finalną z wersją tuż
    po wyczyszczeniu syfków i będzie super. Spróbuj na dzień dobry proporcje
    70/30.

Cross naprawdę zacny.

Uprawnienia umieszczania postów